علاقه دانشجویان به تحصیل در ترکیه به سرعت در حال افزایش است. با افزایش جذب دانشجو در سالهای اخیر، سیستم آموزشی ترکیه به عنوان یک مقصد بهینه جهت تحصیل در رشتههایی همچون پزشکی، تاریخ، سیاست، زبان، علوم دیگر مورد توجه قرار گرفته است.
به دلیل موقعیت جغرافیایی، تحصیل در ترکیه مقصد مناسبی برای دانشجویان با سفر ماجراجویانه است. پس از اینکه شما به طور کامل شهر بزرگ استانبول را کشف کردید، سواحل به ظاهر نامحدود را طی کرده و از شهرهای تاریخی مشهور (تروا) و افسوس دیدن کردید، میتوانید تجربههای جذابی را حین تحصیل در ترکیه کسب نمایید. به خصوص اینکه تعداد ایرانیانی که به ترکیه سفر می کنند روز به روز در حال افزایش است.
تحصیل در ترکیه تحت نظر سیستم آموزش و پرورش این کشور انجام می شود که از کیفیت بالایی برخوردار است. یکی دیگر از نکات قابل توجه جهت تحصیل در ترکیه مورد تایید بودن سیستم تحصیلی ترکیه توسط منطقه آموزش عالی اروپا (EHEA) است. این موضوع کمک میکند تا سیستمهای آموزشی در موسسات اروپا در سطح بالایی با هم منطبق و سازگار باشند. تحصیل در ترکیه از سن 5 سالگی در پیش دبستانی آغاز شده که البته تحصیل در این مقطع اختیاری می باشد. گذراندن 12 سال ابتدایی جهت تحصیل برای دانش آموزان الزامی می باشد. وجود موسسات آموزشی در تمام شهرهای ترکیه حتی شهرهای کوچک، گواه بر اهمیت تحصیل در ترکیه میباشد.
هنگامی که صحبت از تحصیل در ترکیه می کنیم، سوالاتی از قبیل چرا باید در دانشگاههای ترکیه تحصیل کنیم؟ مزایا، شرایط و هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه چگونه است؟ در این مقاله به طور کامل به بررسی همه این موارد خواهیم پرداخت، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
شرایط تحصیل در ترکیه با توجه به در اختیار قرار دادن بورسیههای تحصیلی متنوع و امکان یادگیری در سیستم آموزشی پیشرفته و با کیفیت، فرصت مناسبی را در اختیار متقاضیان بینالمللی قرار می دهد. دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، جهت ورود به دانشگاههای این کشور باید در آزمونی به نام YOS یا SAT با توجه به نظر دانشگاه شرکت نموده و نمره قبولی را کسب کنند. این آزمونها توسط کالج YOS که در سال 1397 تاسیس شد و همچنین دانشگاههای این کشور برگزار می شود. ارائه مدارک مقاطع پیشین نیز از شرایط تحصیل در ترکیه به شمار می رود. دانشگاهها و موسسات آموزشی در ترکیه به صورت دولتی و خصوصی می باشد و قاعدتا تحصیل در مراکز دولتی هزینه پایین تر و مناسبتری نسبت به موسسات خصوصی دارد. تحصیل در ترکیه به دو زبان انگلیسی و ترکی به متقاضیان ارائه میشود و دانشجویان این امکان را دارند با توجه به زبان دلخواه در این کشور به تحصیل مشغول شوند.
قطعا آگاهی و اطلاع از نظام آموزشی ترکیه کمک زیادی جهت تصمیمگیری به افرادی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، می نماید. نظام آموزشی ترکیه با توجه به سیستم و امکانات به روز و همچنین پیشرفت چشمگیر در حوزه آموزشی طی چند سال اخیر، متقاضیان زیادی را جذب کرده است. نظام آموزش در ترکیه به دو صورت رسمی و غیر رسمی ارائه می شود.
سیستم رسمی تحصیل در مدارس و موسسات آموزشی بوده و آموزش غیر رسمی مربوط به فعالیتهای خارج از مدرسه و دانشگاه میشود.
4 مقطع اصلی آموزشی جهت تحصیل در ترکیه یه شرح زیر است:
بسیاری از خانوادهها به دلیل مسافت نزدیک و همچنین شباهت سیستم آموزشی ترکیه با ایران فرزندان خود را جهت تحصیل در ترکیه راهی این کشور می کنند. مدارس در ترکیه به دو صورت خصوصی و دولتی می باشند که شهریه مدارس خصوصی بالاتر از مدارس دولتی می باشد. تحصیل در مدارس ترکیه هزینه به مراتب کمتری نسبت به کشورهای اروپایی دارد. در ترکیه مدارس بینالمللی زیادی وجود دارند که تحصیل به زبان انگلیسی و ترکی را به متقاضیان خارجی ارائه مینمایند. دانشآموزان ابتدا از سن 6 تا 14 سالگی به مدت 8 سال در مقطع ابتدایی و سپس از 14 تا 18 سالگی به مدت 4 سال در مقطع متوسطه به تحصیل در ترکیه مشغول می شوند. سالیانه حدود 1000 لیر هزینه تحصیل در مدارس ترکیه میباشد که البته با توجه به نوع مدرسه این هزینه ممکن است افزایش یابد. در نهایت دانش آموزان بعد از 12 سال، تحصیلات خود را به پایان رسانده و موفق به اخذ مدرک دیپلم میشوند.
تحصیل در ترکیه مقطع کالج جهت آمادگی و آموزش در دوره های زبان و دروس پایه برای دانشجویان انجام میشود. در واقع میتوان گفت کالج ایستگاه ماقبل از دانشگاه می باشد، زیرا بسیاری از متقاضیان جهت تحصیل در کشوری به غیر از کشور خود برای به دست آوردن مهارت در زبان مورد نظر جهت تحصیل، ابتدا میبایست در کالج ثبت نام کرده و پس از آمادگی در دروس پایه و زبان مورد نظر مهیای ورود به دانشگاه میشوند. اکثر کشورهای جهان جهت ورود دانشجویان بین المللی شرط مدرک زبان را اعمال می کنند. در کشور ترکیه نیز با توجه به اینکه اینکه تحصیل به زبان انگلیسی و ترکی ارائه می شود دانشجویان می بایست جهت ورود به دانشگاه یا مدرک زبان ارائه دهند و یا با حضور در دروه های زبان پیش از دانشگاه، اقدام به تقویت زبان مورد نظر جهت تحصیل نمایند.
در ادامه به معرفی 5 کالج مطرح ترکیه اشاره می کنیم:
تحصیل در کالج K&K به این صورت می باشد که متقاضی ابتدا می بایست مدارک دیپلم به همراه ریز نمرات و گذرنامه را جهت ثبت نام ارائه نماید. تحصیل در کالج K&K به زبان ترکی ارائه می شود و دانشجویانی که قصد تحصیل در این کالج را دارند می بایست مدرک تسلط به زبان ترکی (تومر) را ارائه دهند. شرکت در آزمون YOS جهت ورود به این کالج نیاز نیست. البته متقاضیان تحصیل در رشتهی تربیت بدنی باید در آزمون aptitude شرکت کنند و در صورت قبولی به تحصیل در این رشته بپردازند.
کالج lasalle در سال 1999 در شهر استانبول تاسیس شد و با به کارگیری متخصصین خبره و فراهم کردن یک محیط آموزشی ایده آل دروس مورد نظر را به متقاضیان ارائه مینماید.
مطرحترین رشتههای این کالج طراحی مد و هنر میباشد. با توجه به حسن سابقه کشور ترک در حوزه پوشاک و مد، متقاضیانی که قصد تحصیل در این رشته را دارند کالج lasalle گزینه ایدهآلی می باشد.
گالاتاسرای یکی از قدیمیترین کالجهای ترکیه سال 1481 در بیو اغلو تاسیس شد. این کالج مختص تحصیلات فرانسوی می باشد و اشخاص مطرحی همچون Reşat Nuri Güntekin ، Haldun Dormen ، Candan Erçetin از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
این کالج در سال 1995 تاسیس و در حوزه تاریخ و جغرافی آموزشهای لازم را به متقاضیان ارائه می دهد. این کالج توسط Macit Kılıçeri تاسیس و جوایز بینالمللی فراوانی را کسب نموده است.
این کالج در سال 1908 تاسیس شد و زبانهای ترکی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی را به متقاضیان ارائه میدهد و افراد مشهوری مانند سلیمان سبا از این کالج فارغالتحصیل شده ند.
در زیر به لیست جامعی از کالجهای خصوصی در سه شهر آنکارا، ازمیر، استانبول جهت تحصیل در ترکیه می پردازیم:
کالج های خصوصی در استانبول:
کالج های خصوصی در آنکارا:
کالج های خصوصی در ازمیر:
تحصیل در ترکیه مقطع کارشناسی با توجه به هزینه کم جهت تحصیل، اعطا بورسیههای تحصیلی متنوع و همچنین پشتیبانی از دانشجو در هزینههای زندگی باعث ایجاد یک فرصت ایدهآل جهت تحصیل متقاضیان بینالمللی میباشد. این کشور با داشتن بیش از 800 مرکز آموزشی و موسسات عالی سالیانه پذیرای دانشجویان بسیاری می باشد. بیش از 15 دانشگاه در ترکیه مورد تایید وزارت علوم ایران می باشد. متقاضیان جهت تحصیل در ترکیه مقطع کارشناسی، میبایست با در دست داشتن دیپلم در آزمون ورودی دانشگاه شرکت نموده و پس از قبولی در آزمون مجوز ورود به دانشگاه را دریافت نمایند.
هر دانشگاه جهت تحصیل در ترکیه، شامل دانشکدههای 4 ساله است که برنامههای مقطع کارشناسی، کارشناسی دوم را با تاکید حرفهای بودن و مدارس پیشرفته دو ساله که برنامههای سطح مقدماتی کارشناسی (کاردانی) را با ماهیت کاملاً حرفهای به زبان ترکی و انگلیسی ارائه مینمایند.
تحصیل در ترکیه مقطع کارشناسی ارشد به دلیل ارائه خدمات برتر و سیستم آموزشی به روز باعث ایجاد یک شرایط مناسب برای دانشجویان می باشد. دوره ارشد در ترکیه مدل سازی مشابهی از سیستم آموزشی آمریکا می باشد و دانشجویان ملزم به گذراندن 120 واحد در این دوره هستند. برنامههای سطح تحصیلات تکمیلی جهت تحصیل در ترکیه شامل برنامههای کارشناسی ارشد و دکترا است که با هماهنگی انستیتوها جهت تحصیلات تکمیلی انجام میشود. برنامههای کارشناسی ارشد به عنوان برنامههای “با پایان نامه” یا “بدون پایان نامه”، حداقل در دو سال (برای هر دو) مشخص میشوند. برنامه های کارشناسی ارشد “با پایان نامه” شامل یک پایان دوره مشخص شده و پس از آن ارسال پایان نامه است، در حالی که برنامههای “بدون پایان نامه” شامل اتمام دورههای تحصیلات تکمیلی و یک پروژه ترم میباشد.
دسترسی به برنامهها و تحصیل در ترکیه در مقطع دکترا نیاز به مدرک کارشناسی ارشد دارد. برنامه های دکتری حداقل چهار سال است که شامل تکمیل دوره ها، قبولی در آزمون صلاحیت دکتری، تهیه و دفاع از پایان نامه دکتری می باشد. برنامه های آموزش تخصصی پزشکی معادل برنامه های سطح دکترا در دانشکده های پزشکی و بیمارستانهای آموزشی متعلق به وزارت بهداشت و سازمان بیمه اجتماعی کشور ترکیه انجام می شود. دانشگاهها جهت تعیین تعداد دانش آموزان در برنامه های سطح تحصیلات تکمیلی، همچنین الزامات پذیرش، برنامه آموزشی و درجه الزامات این برنامه ها، مطابق با قوانین کلی و مقررات اتخاذ شده توسط شورای بینابینی آزاد هستند. دانشجویان جهت تحصیل در ترکیه مقطع دکترا ملزم به گذراندن 240 واحد تحصیلی می باشد.
گذراندن دوره زبان ترکی در ترکیه مستلزم دریافت پذیرش از یک کالج رسمی در این کشور میباشد. متقاضیان پس از اخذ پذیرش و ویزا به قصد تحصیل در ترکیه وارد این کشور می شود و دوره زبان ترکی را میگذرانند. مدت زمان دوره 6 ماه تا 1 سال میباشد و هزینه آن در حدود 1000 دلار است. در واقع میتوان گفت افرادی که قصد تحصیل در ترکیه به زبان ترکی را دارند میبایست در دورههای زبان ترکی شرکت و گواهی آن را کسب نمایند. متقاضیان پس از گذراندن دوره زبان ترکی و قبولی در آزمون نهایی، موفق به اخذ مدرک زبان ترکی (تومر) میشوند.
سطح بندی مدرک تومر از A1 تا C1 می باشد و در 12 سطح به متقاضیان اعطا می شود:
جهت اخذ مدرک زبان ترکی باید حداقل در سطح B1 باشید. جهت اعطا مدرک تومر مهارتهای متقاضی در موارد صحبت کردن، خواندن، نوشتن و در نهایت آزمون کتبی و شفاهی سنجیده میشود. آزمون تومر توسط دانشگاههای ترکیه و در سال به دفعات تکرار میشود. نمرهدهی در آزمون از 100 نمره میباشد و مدت اعتبار آن 2 سال است. فرد متقاضی میبایست با توجه به رشته و مقطع مورد نظر نمره لازم را ارائه دهد. آزمون تومر در شهرهای تهران و تبریز برگزار میشود. ناگفته نماند ارائه مدرک تومر شانس متقاضیان جهت پذیرش و اخذ ویزا را تا حدود زیادی افزایش میدهد.
مدارک لازم جهت ثبت نام در آزمون تومر به شرح زیر می باشد:
متقاضیانی که پاسپورت ندارند، باید شناسنامه خود را به زبان ترکی ترجمه نمایند.
آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه همانطور که از اسمش پیداست به منظور مجوز ورود متقاضیان بینالمللی به دانشگاههای این کشور انجام میشود. آزمونهای ورودی مختص دانشگاههای دولتی ترکیه بوده و دانشجویان پس از شرکت و قبولی در این آزمونها اجازه ورود به دانشگاه را کسب میکنند.
آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه به 4 دسته اصلی تقسیم می شوند:
آزمون YOS یکی از آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه می باشد که از سال 2010 زیر نظر سازمان سنجش ترکیه ابتدا به صورت سراسری در یک روز انجام میگرفت، اما در سال 2012 با توجه به اصلاح قوانین هر دانشگاه به صورت جداگانه اقدام به برگزاری این آزمون نمود. این آزمون مختص دانشجویان بینالمللی جهت ورود به رشتههای شاخه پزشکی مانند دندانپزشکی، داروسازی و همچنین رشته های شاخه مهندسی مانند مکانیک و معماری در دانشگاههای دولتی می باشد. آزمون YOS مشابه کنکور سراسری ایران و شامل 80 سوال در دروس عمومی و ریاضیات میباشد. مدت اعتبار آزمون با توجه به دانشگاهی که آزمون را به عمل می آورد متغییر است و در برخی از دانشگاهها 1 سال و در برخی دیگر 2 سال اعتبار دارد. 100 دقیقه زمان جهت انجام این آزمون برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.
متقاضیانی که قصد دارند در آزمون تومر شرکت کنند میبایست مدارک زیر را ارائه دهند:
آزمون SAT عمدتا جهت ارزیابی متقاضیانی میباشد که قصد دارند در مقطع کارشناسی به تحصیل در ترکیه بپردازند. این آزمون مختص افرادی است که خواستار تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی هستند. این آزمون به دو صورت general و subject برگزار میشود. متقاضیانی که قصد دارند در مراکز عمومی تحصیل کنند باید در آزمون general و متقاضیانی که خواستار تحصیل در دانشگاههای خصوصی انگلیسی زبان هستند، میبایست در آزمون subject شرکت کنند. دروس پایه و ریاضیات مفاد آزمون SATمیباشد و 180 دقیقه زمان جهت انجام این آزمون برای متقاضیان در نظر گرفته شده است. آزمون SAT در ایران برگزار نمی شود. دانشجویان جهت شرکت در این آزمون باید ابتدا در سایت www.collegeboard.com وارد شده و با انتخاب گزینه ی Register به صورت آنلاین ثبتنام نموده، سپس در زمان تعیین شده جهت انجام آزمون به کشورهایی نظیر ترکیه، آذربایجان، امارات … سفر کنند. داوطلبان پس از شرکت و قبولی در آزمون موفق به اخذ مدرک SAT می شود که به مدت 5 سال اعتبار خواهد داشت.
آزمون زبان ترکی یا مدرک تومر پیش نیاز تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاههای این کشور است. مدرک زبان در ترکیه اصطلاحا تومر TOMER نام دارد و از سطح A1 تا C1 به دانشجویان اعطا می گردد. البته متقاضیان در صورت نداشتن مدرک این امکان را دارند تا در دورههای زبان ترکی که توسط کالجهای این کشور برگزار می شود، شرکت کنند و پس از کسب مهارت زبان ترکی مجوز ورود به دانشگاههای این کشور را کسب نمایند. با توجه به اینکه تحصیل در دانشگاههای ترکیه به زبان های زبان انگلیسی، آلمانی و فرانسوی نیز صورت می پذیرد، ارائه مدرک زبان تومر در تمامی دانشگاه های ترکیه الزامی نیست.
دانشجویان بینالمللی حین تحصیل در ترکیه می توانند به کار در این کشور نیز مشغول شوند. البته هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه به نسبت سایر کشورهای اروپایی و حتی انگلیسی زبان مقرون به صرفهتر میباشد. دانشجویانی که به زبان ترکی مسلط باشند شانس بیشتری جهت اشتغال در کشور ترکیه را دارند. البته مراکزی وجود دارند که پذیرای دانشجویان مسلط به زبان انگلیسی نیز میباشند. دانشجویان کارشناسی مجوز کار حین تحصیل در ترکیه را ندارند اما دانشجویان مقاطع تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) اجازه 20 ساعت کار در هفته را دارند و این امکان را خواهند داشت تا با کار دانشجویی بخشی از هزینههای خود را پوشش دهند. در ضمن دانشجویانی که جهت تحصیل در ترکیه بورسیه دریافت نمایند میتوانند به فعالیت در پروژههای علمی و همچنین تدریس در مقاطع پایینتر البته با اجازهی استاد راهنما به کار مشغول شوند.
تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه با توجه به اعتبار جهانی و مسافت نزدیک به کشور ایران یک شرایط عالی جهت تحصیل متقاضیان ایرانی میباشد. دانشگاههای خصوصی در کشور ترکیه تحت حمایت مراکز خصوصی این کشور هستند و عمدتا دارای رتبهبندی بالایی میباشند. شهریه دانشگاههای خصوصی کشور ترکیه نسبت به مراکز خصوصی در سایر کشورها هزینهی به مراتب پایینتری دارد. ضمنا همانطور که پیشتر عنوان شد آزمونهای ورودی مختص دانشگاههای دولتی بوده و مراکز خصوصی از این قاعده مستثنی میباشند.
در ادامه به 10 دانشگاه خصوصی مطرح جهت تحصیل در ترکیه می پردازیم:
بورسیه تحصیل در ترکیه با طیف گستردهای از منافع، جهت جذب استعدادهای بینالمللی در مقاطع کارشناسی تا دکترا توسط دانشگاههای دولتی برای متقاضیان بینالمللی در نظر گرفته شده است. این بورسیهها شامل مزایای متعددی از جمله امکان سکونت رایگان، عدم پرداخت شهریه برای دانشگاه، عدم پرداخت هزینه جهت بیمه درمانی و خدمات بهداشتی است. همچنین کلیه هزین های مسافرتی دانشجو به وی پرداخت میشود و در نتیجه متقاضی به صورت کاملاً رایگان مشغول به تحصیل خواهد شد و کلیه هزینه های زندگی فرد به عهده دولت ترکیه خواهد بود. در رابطه با خدمات درمانی ذکر این نکته ضروری است که هزینههای درمانی متقاضی نیز بر عهدهی بیمه سلامت عمومی این کشور است. تنها دلیلی که دولت ترکیه را ملزم به پرداخت این قبیل هزینهها میکند را میتوان به امکان جذب دانشجویان ممتاز در جهت ارتقا سطح علمی کشور دانست.
سالانه حدود 10 هزار بورسیه از جانب حدود 130 دانشگاه دولتی در رشتههای حقوق، هنر، مدیریت، داروسازی و … به متقاضیان تعلق میگیرد. بورسیه تحصیل در ترکیه علاوه بر حمایت مالی در سایر موارد نیز از دانشجویان پشتیبانی خواهد کرد. بورسیه تحصیل در ترکیه در میان بورسهای تحصیلی در دنیا به علت پشتیبانی و حمایت کامل از دانشجویان بسیار شهرت دارد.
مدارک لازم جهت اعطا بورسیه تحصیل در ترکیه:
وجود دانشگاههای برتر در ترکیه باعث شده سالانه بالغ بر 50000 دانشجو در این کشور مشغول به تحصیل شوند. طبق رتبه بندی QS دانشگاههای ترکیه در میان برترین موسسات آموزشی دنیا قرار دارند. وجود حدود 200 دانشگاه بینالمللی با کیفیت و همچنین عضو پیمان بولونیا باعث ترغیب متقاضیان جهت تحصیل در ترکیه میشود.
در ادامه به فهرستی از 10 دانشگاه مطرح ترکیه اشاره خواهیم کرد:
دانشگاه حاجت تپه با نام اصلی (Hacettepe University) در آنکارا ترکیه واقع شده است و بر اساس عملکرد تحصیلی در سطح یک و ممتاز دانشگاههای ترکیه قرار دارد. موسسات آموزش عالی این دانشگاه هسته اصلی آن را تشکیل دادهاند. نشان دانشگاه در سال 1967 توسط دکتر یوسل تانیری بازآفرینی شده است. دانشگاه حاجت تپه دارای 13 دانشکده، 2 مدرسه عالی، 13 انستیتو و 6 آموزشگاه فنی حرفهای می باشد و پردیس اصلی دانشگاه در آنکارا واقع شده است. دانشگاه حاجت تپه دارای یک جنگل مصنوعی بزرگ است که در آن فعالیتهای ورزشی مختلف مانند پیاده روی، دوچرخه سواری کوهستان و دویدن انجام میشود و همچنین مناسب برای سایر فعالیتهای تفریحی میباشد. از مطرحترین رشتههای این دانشگاه میتوان به پزشکی، مدیریت، حقوق، علوم انسانی، مهندسی، فیزیک و اقتصاد برای مقاطع مختلف جهت تحصیل در ترکیه اشاره کرد.
دانشکده پزشکی دانشگاه حاجت تپه دارای بهترین رتبه در ترکیه و از همه مهم تر همکاری آن با دانشگاه ارزشمند هاروارد میباشد. این دانشگاه بیش از یک دهه است که در بین مدارس دولتی رتبه برتر را دارا میباشد. تحصیل در این دانشگاه به زبان ترکی و انگلیسی به متقاضیان ارائه میشود.
دانشگاه فنی استانبول با نام اصلی (Istanbul Technical University) یک دانشگاه فنی بینالمللی میباشد که در استانبول ترکیه واقع شده است. دانشگاه فنی استانبول دارای سابقهای طولانی و برجسته بوده و سال 1773 فعالیت خود را تحت عنوان مرکز آموزشی آغاز نمود. این دانشگاه توسط سلطان مصطفی سوم به عنوان دانشکده امپریال مهندسی نیروی دریایی تاسیس شد. دانشگاه استانبول امروز نمادی از آموزش مهندسی و معماری جهت تحصیل در ترکیه است. این دانشگاه شامل 25 گروه مهندسی، 13 دانشکده، 18 مرکز تحقیقاتی و 6 مدرسه عالی میباشد. هر دانشکده از دو یا چند بخش تشکیل شده است. این مرکز یک دانشگاه دولتی است که از پنج پردیس در مهمترین مناطق استانبول تشکیل شده است.
اسکان دانشجویان دانشگاه فنی استانبول در دانشگاه های Ayaza ، Gümü ، suyu و Tuzla با ظرفیت 4،744 دانشجو انجام میپذیرد. علاوه بر این مواردی مانند خوابگاه، غذا و پشتیبانی مالی را در چارچوب بورسهای تحصیلی با حمایت بنیادهای ITU و افراد خصوصی در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
رقابت جهت ورود به ITU بسیار بالا بوده و افرادی که قصد ورود به این دانشگاه را دارند میبایست در آزمون YOS شرکت کنند و گواهی قبولی در آزمون را به همراه مدرک زبان تومر جهت ورود به دانشگاه ارائه دهند.
از فارغالتحصیلان نام آشنای این دانشگاه میتوان به Bedrettin Dalan (پشهردار سابق استانبول)، shak Alaton (بنیانگذار شرکت Alarko Holding)، Zeynep Ahunbay (معمار)، Temel Kotil (مدیرعامل شرکت هواپیمایی ترکیه) اشاره نمود.
دانشگاه خصوصی بیلکنت جزو برترین مراکز آموزشی جهت تحصیل در ترکیه می باشد. این دانشگاه سال 1984 در شهر آنکارا تاسیس شد. دانشگاه بیلکنت جزو 200 دانشگاه برتر جهان و هدف اصلی بسیاری از متقاضیان تحصیل در ترکیه میباشد. این دانشگاه حدود 90 رشته در حوزههای حقوق، مدیریت، تجارت، روانشناسی، روابط بین الملل، علوم انسانی، مهندسی و همچنین رشتههای علوم پایه را به دانشجویان در مقاطع کارشناسی تا دکترا به زبان انگلیسی ارائه میدهد. بیل کنت به معنای شهر دانش و هدف این مجموعه نیز توسعه دانش در سطح جهانی میباشد. نکتهی مهمی که لازم است به آن اشاره کنیم این است که دانشگاه بیلکنت با بسیاری از دانشگاههای مطرح جهان مانند میشیگان و جورجیا در ایالات متحده برنامه تبادل دانشجو را انجام میدهد.
اقامت در ترکیه به دلیل جاذبههای گردشگری و تفریحی، فرهنگ و مسافت نزدیک به ایران، طرفداران زیادی در میان ایرانیان دارد. با توجه به استقبال مناسب ترکیه از متقاضیان بینالمللی، افراد زیادی این کشور را جهت اقامت برمیگزینند. اقامت در ترکیه به روش های گوناکونی امکانپذیر بوده که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم نمود.
اقامت توریستی که اقامت 1 ساله نیز نامیده می شود سریعترین روش جهت دریافت اقامت ترکیه میباشد. البته اقامت توریسیتی ترکیه مستلزم رعایت قوانین و شرایطی میباشد. در ابتدا متقاضیان میتوانند به مدت 3 الی 6 ماه در ترکیه بدون ارائه ویزا اقامت داشته باشند که در این مدت اجازه کار یا تحصیل در ترکیه را ندارند. در ادامه متقاضی میبایست جهت تمدید و اقامت 1 ساله مدارکی مبنی بر خرید ملک، ازدواج و یا شرکت در دورههای آموزشی ارائه نماید.
با توجه به وجود مزایایی همچون عدم نیاز به مدرک زبان، شرایط تحصیلی مناسب و ارزان، سالیانه متقاضیان بین المللی زیادی جهت تحصیل در ترکیه وارد این کشور می شوند. اقامت موقت و یک ساله به دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه تعلق می گیرد و با توجه به مدت زمان تحصیل این ویزا قابل تمدید است. دانشجویان پس از اتمام تحصیل میتوانند جهت کار در ترکیه به مدت یک سال دیگر ویزای خود را تمدید کنند و با گذشت 5 سال از حضور در ترکیه، جهت اقامت دائم اقدام نمایند.
راه دیگری که افراد میتوانند از طریق آن اقامت ترکیه را اخذ کنند، سرمایه گذاری و خرید ملک در حدود 250 هزار دلار است. هدف دولت ترکیه از این اقدام، جذب سرمایه خارجی و رونق اقتصادی در این کشور میباشد. افراد از این طریق میتوانند اقامت و پاسپورت این کشور را دریافت نمایند.
متقاضیانی که قصد دارند از طریق کار، اقامت ترکیه را اخذ کنند میبایست به زبان ترکی مسلط بوده و در یک رشته یا حرفه خاص تخصص داشته باشند. ضمنا افراد پس از 5 سال کار میتوانند جهت دریافت اقامت دائم و پاسپورت کشور ترکیه اقدام نمایند.
اقامت ترکیه از طریق ازدواج: اقامت ترکیه از طریق ازدواج به این شکل است که متقاضی میبایست با یک شهروندی که تابعیت ترکیه را دارد ازدواج کند. در این شرایط فرد اقامت کوتاه مدت دریافت نموده و پس از گذشت 3 سال از ازدواج، این فرصت را دارد تا جهت اقامت دائم و دریافت گذرنامه کشور ترکیه اقدام نماید.
هزینه تحصیل در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار پایینتر بوده و متقاضیان این فرصت را دارند تا در دانشگاههای با کیفیت و استاندارد با هزینههای مناسب و مقرون به صرفه تحصیل نمایند. البته هزینهی تحصیل در ترکیه با توجه به نوع دانشگاه و شهری که دانشگاه در آن قرار دارد، متفاوت است. همانطور که گفته شد دانشگاههای خصوصی شهریهی بالاتری نسبت به دانشگاههای دولتی دریافت میکنند. شهریهی موسسات آموزشی ترکیه در آغاز هر سال تعیین میشود. طی یک بازنگری کلی هزینههای ارائه شده جهت پرداخت هزینه جهت تحصیل در ترکیه به تفکیک شامل موارد زیر است:
دانشگاه های دولتی که در آن کلاسها به زبان انگلیسی و ترکی تدریس میشوند:
دانش آموزان ترکیهای: ۱۵۰ تا ۵۰۰ دلار آمریکا
دانشجویان بینالمللی: 300 تا 800 دلار (به زبان ترکی)- 500 تا 1800 دلار به زبان انگلیسی)
دوره فاندیشن:
۵.۰۰۰ – ۱۲.۰۰۰ دلار آمریکا
دانشگاه های دولتی که در آن کلاس ها به زبان انگلیسی و ترکی تدریس میشوند:
دانشجویان ترکیهای: ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار آمریکا
دانشجویان بینالمللی: ۶۰۰ تا 300 دلار آمریکا (به زبان ترکی) – 600 تا 900 دلار آمریکا (به زبان انگلیسی)
دوره فاندیشن:
۵.۰۰۰ – ۱۲.۰۰۰ دلار آمریکا
در دانشگاه هایی که کلاس ها به زبان ترکی تدریس می شود، هزینه ها به طور کلی حدود نیمی از قیمت تعین شده است. (دانشجویان جمهوری های ترکیه و کشورهای مبدا ترکیه (آذربایجان، باشکورتوستان، بوسنی و هرزگوین، داغستان ، کاراکاچ چرکی، قزاقستان، قرقیزستان، مقدونیه، مغولستان، مولداوی، ازبکستان، تاجیکستان، تاتارستان، ترکمنستان و اوکراین) تمام شهریه خود را به عنوان اتباع ترکیه پرداخت می کنند.)
تحصیل رایگان در ترکیه شرایط ویژهای است که برای متقاضیان تحصیل در این کشور فراهم شده است. تحصیل رایگان در ترکیه مستلزم دریافت بورسیه تحصیلی میباشد. این کشور بورسیههای متنوعی را جهت متقاضیان تحصیل در ترکیه در نظر گرفته است. متقاضیان در تمامی مقاطع تحصیلی فرصت استفاده از تحصیل رایگان در این کشور را دارند و این امر باعث افزایش تقاضا جهت تحصیل در ترکیه شده است. تحصیل رایگان با استفاده از بورسیههایی که توسط دولت ترکیه و از سمت دانشگاههای دولتی به دانشجویان در مقاطع کارشناسی تا دکترا تعلق میگیرد و شامل هزینههای تحصیل و در برخی موارد هزینههای زندگی مانند خوابگاه، حمل و نقل و خوراک دانشجو را نیز شامل میشود.
مزایای تحصیل در ترکیه
دانشجویانی که به قصد تحصیل در ترکیه وارد این کشور میشوند باید تحت بیمه دانشجویی قرار بگیرند. متقاضیان در کشور خود ابتدا اقدام به دریافت بیمه مسافرتی به مدت 1 الی 3 ماهه کرده و سپس پس از ورود به کشور ترکیه بیمه مسافرتی را تبدیل به بیمه دانشجویی بلند مدت میکنند.
به طور کلی دو نوع بیمه در کشور ترکیه وجود دارد:
بیمه خصوصی توسط سازمانهای خصوصی جهت استفاده متقاضیان بینالمللی و بیمه دولتی توسط سازمانهای دولتی به افراد تعلق میگیرد. طبق قانون کشور ترکیه دانشجو میبایست یک سوم از درآمد ماهیانه خود را به بیمه پرداخت کند و به این ترتیب هزینههای درمانی متقاضی بر عهده بیمه خواهد بود. بیمه خصوصی مزایا و خدمات بیشتری نسبت به بیمه دولتی به افراد ارائه مینماید.
تحصیل در ترکیه بدون مدرک یکی از مزایای قابل توجه این کشور می باشد که باعث شده سالانه افراد زیادی به جهت تحصیل وارد این کشور شوند. تحصیل بدون مدرک زبان به این صورت می باشد که متقاضیان جهت پذیرش از دانشگاه مورد نظر ملزم به ارائه مدرک زبان نیستند و پس از ورود به کشور مقصد پیش از شروع مقطع تحصیلی باید در دوره های زبان که توسط دانشگاه یا کالج برگزار می شود شرکت نمایند. دانشجویان پس از آمادگی و تسلط به زبان در رشته مورد نظر مشغول به تحصیل می شوند. البته در برخی موارد نیز دانشگاه برای متقاضی پذیرش مشروط صادر مینماید. به این معنی که فرد متقاضی پس از دریافت میبایست پس از دریافت پذیرش، در مدت زمان مشخص و پیش از شروع ترم تحصیلی مدرک زبان خود را ارائه نماید.
هزینه زندگی در ترکیه یکی از عوامل مهمی است که دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه میبایست نسبت به آن آگاهی پیدا نمایند. هزینههای زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشورها مقرون به صرفهتر میباشد. البته ناگفته نماند سبک زندگی دانشجو نیز تاثیر قابل توجهی در کاهش یا افزایش این هزینهها دارد.
اکثر دانشگاهها امکانات اقامتی و یا گزینههای دیگر را برای دانشجویان جهت تحصیل در ترکیه ارائه میدهند. جدا از خوابگاههای دانشگاه، این مراکز متعلق به همهی دانشجویان است. در بسیاری از موارد افراد تشویق میشوند که با دانشگاه تماس بگیرند تا اطلاعات بیشتری در مورد گزینههای خاص خود بیابند. همچنین شهرهای بزرگ شرایطی را جهت اقامت دانشجویان در خانههای استیجاری فراهم مینمایند که در این صورت افراد میبایست اقامتگاه را با سایر دانشجویان بینالمللی و ترکیهای شریک شوند.
البته بیشتر خوابگاه ها جهت تحصیل در ترکیه مجهز به لوازم آشپزخانه جهت طبخ غذا هستند، آنها همچنین کافه تریاهای کوچکی دارند که تا نیمه شب کار میکنند. خوابگاهها بر اساس جنسیت از هم جدا شده و اتاق های خصوصی و مشترک را ارائه میدهند. زندگی در خوابگاه جهت تحصیل در ترکیه باعث ایجاد یک فرصت عالی برای شرکت در فعالیتهای خارج از محوطهی دانشگاه، دیدن بسیاری از دانشجویان دیگر و همچینن راه عالی برای ایجاد دوستی میان دانشآموزان بینالمللی می باشد. میانگین قیمت اتاق ماهانه بین ۳۰ تا ۳۰۰ دلار بسته به امکانات متغیر است.
در شهرهای اصلی ترکیه قیمت آپارتمان بسیار بالا میباشد، اما موضوعی که باید نسبت به آن مطلع باشید این است که هزینهها با توجه به ابعاد، اندازه و کیفیت محل زندگی بسیار متفاوت است. راه حل مناسب برای دانشجویان جهت کاهش هزینه مسکن اجاره آپارتمان به صورت مشترک با سایر دانشجویان است. میانگین هزینه یک مجتمع در محوطه دانشگاه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه است.
در جدول زیر هزینههای اصلی در ترکیه آورده شده است:
یک وعدهی غذایی در رستوران متوسط | 27 لیر |
یک لیتر شیر | 5 لیر |
یک قرص نان 500 گرمی | 3 لیر |
یک کیلو گوشت مرغ | 20 لیر |
یک کیلو گوشت قرمز | 68 لیر |
آب معدنی | 2 لیر |
میانگین هزینه حمل و نقل در ماه | 200 لیر |
اینترنت ADSL | 106 لیر |
1 لیتر بنزین | 7 لیر |
یک فنجان قهوه | 6 لیر |
نوشابه کوکا | 5 لیر |
کینگ برگر | 10 لیر |
پاکت سیگار | 13 لیر |
پیراهن | 60 لیر |
شلوار جین | 60 لیر |
تی شرت | 30 لیر |
شرط معدل جهت تحصیل در ترکیه به این صورت لحاظ میشود که متقاضیان جهت ورود به دانشگاههای دولتی در مقاطع کارشناسی تا دکترا میبایست معدل بالای 15 و جهت ورود به رشتههای شاخه پزشکی معدل بالای 18 را به دانشگاه ارائه نمایند. البته شرط معدل عمدتا برای دریافت بورسیه مطرح است و دانشجویان جهت اخذ بورسیه میبایست معدل بالا و شرایط لازم را ارائه دهند. ناگفته نماند شرط معدل جهت تحصیل در ترکیه در دانشگاههای خصوصی این کشور لحاظ نمی شود و دانشجویان می توانند بدون شرط معدل ولی با هزینه به مراتب بیشتر در مراکز خصوصی این کشور اقدام به تحصیل نمایند.
تحصیل در ترکیه مقطع پزشکی به علت وجود دانشگاههای معتبر در این حوزه و همچنین هزینههای پایین و مقرون به صرفه، متقاضیان زیادی دارد. اعتبار بینالمللی دانشگاهها، کیفیت بالا و بهرهگیری از سیستمهای آموزشی به روز در ترکیه باعث شده مدارک اخذ شده رشته پزشکی در ترکیه، از اعتبار بالایی در اکثر کشورها برخوردار باشد و همچنین آینده شغلی درخشانی در انتظار دانشجویان پس از تحصیل در ترکیه باشد. بسیاری از دانشگاههای پزشکی در ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت ایران بوده و دانشجویان این امکان را خواهند داشت تا پس از تحصیل با خیالی آسوده جهت کار در این حوزه به ایران باز گردند. دوره پزشکی در ترکیه 6 سال به طول میانجامد و دانشجویان در حین تحصیل میتوانند به عنوان کارآموز در محیطهای درمانی و بیمارستانهای تحت نظر دانشگاه به آموزشهای عملی و کسب تجربه بپردازند. در ضمن با توجه به ارتباط مراکز آموزشی حوزه پزشکی ترکیه با دانشگاههای مطرح جهان، دانشجویان فرصت اجرای پروژه های مشترک تحقیقاتی با سایر دانشگاهها را خواهند داشت.
شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه به این صورت میباشد که دانشجویان متقاضی ورود به دانشگاههای دولتی میبایست ابتدا با توجه به درخواست دانشگاه در آزمون ورودی YOS یا SAT شرکت کرده و پس از قبولی و کسب نمره لازم مجوز ورود به دانشگاه را پیدا کنند. متقاضیان امکان تحصیل به دو زبان ترکی و انگلیسی جهت رشته پزشکی را دارند. افراد میبایست در صورت تحصیل به زبان ترکی مدرک تومر و در صورت تحصیل به زبان انگلیسی مدرک آیلتس را ارائه دهند. همچنین در صورت عدم ارائه مدرک زبان این فرصت را دارند تا در دورههای زبان قبل از ورود به دانشگاه شرکت نموده و پس از آمادگی در زبان مورد نظر به تحصیل بپردازند. با توجه به اینکه دانشگاههای حوزه پزشکی سختگیری کمتری جهت پذیرش متقاضیان بینالمللی انجام می دهند، میتوان گفت تحصیل پزشکی در ترکیه برای دانشجویان ایرانی که به هر دلیل از تحصیل در ایران ناامید شده اند و قصد دارند تحصیلات آکادمیک خود را در یک کشور خارجی سپری کنند یک گزیه ایدهآل و مقرون به صرفه محسوب میشود.
متقاضیان ورود به رشتهی پزشکی در ترکیه میبایست مدارک ذیل را ارائه نمایند:
تحصیل پزشکی در ترکیه با مزایایی نیز همراه است که به آن ها اشاره می کنیم:
علاوه بر رشته های شاخه پزشکی، تحصیل در ترکیه مقطع فنی و مهندسی نیز متقاضیان و طرفداران زیادی دارد. در سالهای اخیر کشور ترکیه با توجه به نیاز، اقدام به سرمایهگذاری در رشتههای فنی و مهندسی و همچنین جذب متقاضیان بینالمللی جهت تحصیل در این رشته نموده است. تحصیل مهندسی در ترکیه به این صورت است که دانشجویان همگام با آموزش تئوری در پروژههای تحقیقاتی و عملی نیز به کسب آموزش و یادگیری در یک محیط شاداب و جذاب میپردازند.
فراهم کردن این امکان برای متقاضیان بینالمللی، سالیانه دانشجویان زیادی را جذب تحصیل در ترکیه مینماید. متقاضیان جهت ورود به دانشگاه جهت تحصیل در رشتهی مهندسی باید به توجه به درخواست دانشگاه در آزمونهای YOS و SAT شرکت نموده و پس از قبولی در آزمون وارد دانشگاه شوند. تحصیل در ترکیه مقطع مهندسی در رشتههایی چون معماری، عمران، الکترونیک، مکانیک، کامپیوتر و … انجام میپذیرد. با توجه به بازار کار فراوان حوزه مهندسی در ترکیه، دانشجویان پس از اتمام تحصیل امکان اشتغال به کار در این کشور را خواهند داشت. نکته حائز اهمیت دیگر در ارتباط با رشتههای مهندسی در ترکیه، ارائهی بورسیههای متنوعی است که به متقاضیان واجد شرایط تعلق می گیرد و دانشجویان از این طریق می توانند تا حد قابل توجهی هزینههای تحصیل و زندگی خود را پوشش دهند.
متقاضیان ایرانی تحصیل در خارج از کشور همیشه این دغدغه را دارند که آیا مدرک دریافت شده پس از تحصیل، مورد تایید کشور ایران است یا خیر؟ احتمالا شما نیز به این موضوع فکر کرده باشید اما نگران نباشید، ما در ادامه دانشگاههای مورد تایید ایران در کشور ترکیه را در سه سطح به شما معرفی می کنیم تا با خیالی آسوده اقدام به انتخاب دانشگاه مد نظرتان نمایید.
گروه الف (ممتاز) |
Bilkent University / Bilkent Universitesi |
Bogazici University / Bogazici Universitesi |
Hacettepe University / Hacettepe Universitesi |
Koc University / Koc Universitesi |
Middle East Technical University / Orta Dogu Teknik Universitesi |
گروه ب (خوب) |
Ankara University / Ankara Universitesi |
Cankaya University |
Cukurova University |
Dokuz Eylul University |
Ege University / Ege Universitesi |
Erciyes University / Erciyes Universitesi |
Gazi University / Gazi Universitesi |
Istanbul Technical University / Istanbul Teknik Universitesi |
Istanbul University / Istanbul Universitesi |
Karabuk University |
Marmara University / Marmara Universitesi |
Yildiz Technical University / Yildiz Teknik Universitesi |
گروه ج (متوسط) |
Akdeniz University |
Anadolu University |
Atılım University |
Bahçeşehir University (BAU) |
Eskisehir Osmangazi University |
Istanbul Aydin University |
Istanbul Bilgi University |
Istanbul Gelisim University |
Izmir Institute of Technology |
Izmir University of Economics |
Kadir Has University |
Kocaeli Univerity |
KTO Karatay Universitesi |
Ondokuz Mayis University |
Ozyegin University |
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi |
Sakarya University |
Selcuk University / Selcuk Universitesi |
Uludag University / Uludag Universitesi |
University of Gaziantep / Gaziantep Universitesi |
Yeditepe University |
مراکز مورد تایید وزارت بهداشت |
Acıbadem University |
Ataturk University |
Ankara University |
Bahçeşehir University |
Başkent University |
Dokuz Eylül University |
Ege university |
Gazi University |
Hacettepe university |
Istanbul University |
Izmir Katip Celebi Un |
Koc University |
Marmara University |
Ondokuz Mayis Univ |
Yeditepe University |
همان طور که ذکر شد متقاضیان علاوه بر زبان ترکی این فرصت را دارند تا به زبان انگلیسی نیز جهت تحصیل در ترکیه اقدام نمایند. تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی در اکثر دانشگاههای این کشور از مقاطع کارشناسی تا دکترا امکانپذیر است. دانشجویان جهت تحصیل به زبان انگلیسی میبایست مدرکی دال بر توانایی به زبان انگلیسی مانند آیلتس یا تافل ارائه کنند. البته دانشجویان که مدرک زبان ندارند نیز این فرصت را دارند تا در آزمون مورد نظر دانشگاه شرکت کنند و پس از تعیین سطح، در صورت کسب نمره لازم وارد دانشگاه شوند. لازم به ذکر است افراد در صورتی که موفق به کسب نمرهی لازم نشوند باید در دورههای زبان پیش از شروع دانشگاه شرکت نموده تا پس از تسلط به زبان به تحصیل در رشتهی مورد نظر مشغول شوند.
تحصیل در ترکیه به دلیل مزایایی که ذکر شد یکی از مناسبترین فرصتها جهت تحصیل متقاضیان میباشد. مهمترین شرایط جهت ورود به دانشگاهها شرکت در آزمونهای ورودی YOS ، SAT و کسب نمره قبولی در این آزمونها میباشد. شرایط و محدودیت سنی به دو شکل بررسی میشود:
با توجه به این که متقاضیان جهت ورود به کشور ترکیه نیاز به دریافت ویزا ندارند و جهت پذیرش از دانشگاه نیز میبایست در آزمونهای ورودی دانشگاه مربوطه شرکت کنند، می توان گفت شرط سنی جهت ورود به دانشگاه های این کشور وجود ندارد و داوطلبان با قبولی در آزمونهای مورد نظر می توانند جهت تحصیل در ترکیه اقدام کنند.
البته آزمونهای ورودی مختص دانشگاههای دولتی می باشد و داوطلبان ورود به دانشگاههای خصوصی ملزم به شرکت در آزمونهای ورودی نیستند و میتوانند با صرف هزینه بیشتر وارد این دانشگاهها شوند.
متقاضیان تحصیل در ترکیه میبایست مدارکی را جهت ورود به دانشگاههای این کشور ارائه دهند که این مدارک با توجه به مقاطع مختلف شرح زیر است:
مدارک لازم جهت تحصیل در ترکیه مقطع کارشناسی:
مدارک لازم جهت تحصیل در ترکیه مقطع کارشناسی ارشد:
مدارک لازم جهت تحصیل در ترکیه مقطع دکترا :
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای دانشجویی ترکیه به شرح زیر هستند:
اگر یک مکان جهت اقامت برای خودتان اجاره کردهاید، میبایست توافقنامه اجاره امضا شده توسط هر دو طرف (شما و مالک) را ارائه دهید.
در این مقاله به نکات و موارد لازم جهت تحصیل در ترکیه پرداختیم. ممنون از زمانی که صرف کردید و به مطالعهی این مقاله پرداختید. امیدواریم موارد گفته شده در این مقاله بتواند راهنمای شما جهت انتخاب بهترین مسیر مهاجرتی باشد. گروه مهاجرتی اپلای من با به بهرهگیری از کارشناسان خبره در امر مهاجرت آمادگی دارد تا راهنماییهای لازم جهت اتخاذ بهترین تصمیم را به شما عزیزان ارائه دهد.
گروه مهاجرتی اپلای من برای متقاضیان تحصیل در ترکیه خدماتی فراتر از اخذ پذیرش و ویزا ارائه می نماید. این موسسه به جهت داشتن نمایندگی رسمی در بیش از 50 دانشگاه ترکیه و نمایندگی مستقر در ترکیه، خدمات ویژه ای شامل اخذ پذیرش تضمینی دانشگاهها، اخذ بورسیههای انحصاری و تضمینی از دانشگاهها، خدمات پس از ورود به خاک کشور ترکیه و همچنین ثبت نام در کلاسهای آمادگی آزمون YOS و SAT را به متقاضیان خود ارائه مینماید. گروه مهاجرتی اپلای من با اخذ پذیرش و بورسیههای متنوع مفتخر است تا شما عزیزان را از ابتدا تا انتهای مسیر مهاجرت تحصیلی به ترکیه همراهی نماید.
بله، در دانشگاههای دولتی شرکت در آزمون های YOS و SAT ضروری می باشد اما متقاضیان در دانشگاههای خصوصی ملزم به شرکت در این آزمونها نیستند.
تمام دانشگاههای مورد تایید ایران در این مقاله ذکر شده است. شما با مطالعهی این مقاله میتوانید اطلاعات لازم در ارتباط با دانشگاههای مورد تایید ایران در ترکیه را کسب کنید.
YOS و SAT
با توجه به برگزاری آزمون YOS توسط هر دانشگاه، تاریخ آزمون نیز توسط دانشگاه مشخص می شود. اما به طور کلی زمان برگزاری آزمون در بازه فروردین تا خرداد میباشد.
بله، دولت ترکیه بورسیههای متنوعی را جهت تحصیل متقاضیان بینالمللی در نظر گرفته است که در این مقاله به طور مفصل به آن اشاره نمودیم.
خیر.
بله با توجه به اعتبار دانشگاهها و مدارک تحصیلی اخذ شده از دانشگاههای ترکیه میتوان به سهولت جهت ادامه تحصیل به سایر کشورها مهاجرت کرد.
شرط معدل برای دانشجویانی که قصد دارند بورسیه تحصیلی دریافت کنند مطرح است و دانشجویانی که قصد دریافت بورسیه ندارند نیازی به ارائهی شرط معدل ندارند.
خیر. تحصیل در ترکیه بدون ارائه مدرک زبان نیز امکان پذیر است. تحصیل بدون مدرک زبان در ترکیه به این شکل می باشد که متقاضیانی که مدرک زبان ندارند می بایست در دورههای زبان پیش از آغاز دانشگاه شرکت کنند و پس از کسب آمادگی در زبان جهت تحصیل وارد دانشگاه شوند. البته هزینه دوره زبان به صورت جداگانه از متقاضی دریافت می شود.
تحصیل در ترکیه جهت تمامی مقاطع به زبان ترکی و انگلیسی امکانپذیر میباشد. البته تحصیل به زبان ترکی هزینه به مراتب پایینتری دارد.
آزمون YOS از 100 نمره می باشد.
با توجه به اینکه دانشگاههای مطرح ترکیه در شهرهای آنکارا، ازمیر و استانبول قرار دارند. این سه شهر مناسبترین گزینهها جهت تحصیل در ترکیه می باشد.
جهت انجام آزمون YOS مدت زمان 100 دقیقه و جهت آزمون SAT مدت زمان 180 دقیقه در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
مقالات پیشنهادی جهت مطالعه بیشتر در خصوص تحصیل در ترکیه:
جهت دریافت مشاوره اطلاعات خود را وارد نمایید
"ضروری" فیلدهای الزامی را نشان می دهد