تحصیل در کانادا همیشه یکی از گزینههای جذاب در گوشه ذهن دانشجویانیست که به دنبال تحصیل در خارج از کشور هستند. چرا که کشور کانادا هم شرایط اقتصادی و اجتماعی خوبی برای مهاجران دارد و هم یکی از بهترین کشورها برای زندگی است. وجود تعداد زیادی دانشگاه مطرح در این کشور، رفاه اجتماعی، بازار کار فراوان پس از اتمام تحصیل از موارد اصلی جهت تحصیل در کانادا میباشد. تحصیل در کانادا برای بسیاری از افراد تجربه مثبتی بوده و همین موضوع باعث شده تا افرادی که در این کشور تحصیل نمودهاند، این گزینه را به سایرین نیز پیشنهاد نمایند. بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به دنبال تحصیل رایگان در کانادا و استفاده از بورسیههای متنوع این کشور هستند. البته جهت تحصیل در کانادا متقاضیان میبایست قبل از هر اقدامی از طریق یک موسسه معتبر که تجربیات کافی در زمینه مهاجرت را داراست اطلاعات کافی را کسب نمایند تا با انتخاب بهترین مسیر و کمترین چالش در مسیر مهاجرت به کانادا گام بردارند. مشاورین و کارشناسان موسسه مهاجرتی اپلای من آمادگی دارند تا شما متقاضیان عزیز را در انتخاب بهترین مسیر یاری مشاوره و راهنمایی نمایند و از ابتدا تا انتهای پروسه شما را یاری نمایند.
متقاضیان تحصیل و مهاجرت به کانادا ابتدا میبایست مشخص نمایند که تحصیل در کدام مقطع مورد نظرشان است. به عنوان مثال شرایط تحصیل در کانادا مقطع دکترا با مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تفاوت دارد که در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. در مورد شرایط تحصیل در کانادا چند فاکتور از جمله ارائه تمکن مالی مناسب، ارائه گواهی عدم سوء سابقه، مدرک زبان، رزومه قابل قبول و …. از اهمیت بسزایی برخوردار است. البته همان طور که عنوان شد ارائه مدارک با توجه به مقطع تحصیلی متفاوت است، اما ارائه بی نقص مدارک ذکر شده شانس متقاضی را جهت دریافت پذیرش و ویزا تا حد زیادی افزایش می دهد. در ادامه مقاله به طور کامل به شرایط لازم جهت تحصیل در هر مقطع خواهیم پرداخت.
نظام آموزشی کانادا بر اساس یک برنامه مدون و منظم در راستای ارتقای آموزش و پرورش افراد با بهرهگیری از امکانات گسترده و به روز بنا شده است. مراکز آموزشی در کانادا به دو صورت دولتی و خصوصی وجود دارد که طبیعتا هزینهی تحصیل در مراکز خصوصی گرانتر از مراکز دولتی میباشد. افراد امکان تحصیل در کانادا به زبانهای انگلیسی یا فرانسوی را خواهند داشت و البته جهت متقاضیان بینالمللی آموزش زبان در طول دورهی تحصیل نیز در نظر گرفته شده است. آغاز سال تحصیلی در کانادا از ماه سپتامبر آغاز و تا ژوئن ادامه دارد. تحصیل در کانادا از مقطع ابتدایی و از سال 5 تا 6 سالگی آغاز شده و به طول میانجامد. پس از اتمام این مقطع دانشآموزان از سال هفتم وارد مقطع متوسطه شده و به مدت 5 سال تا پایان سال دوازدهم در این مقطع مشغول به تحصیل میشوند. البته در استان کبک مقطع متوسطه تا پایان سال یازدهم پایان میپذیرد و طول تحصیل در این مقطع 4 سال است. افراد پس از اتمام تحصیل در مقطع متوسطه مفتخر به دریافت دیپلم رسمی کانادا شده و مهیای ورود به دانشگاههای این کشور میشوند.
تحصیل در کانادا مقطع دبیرستان برای متقاضیان از سن 14 تا 19 سالگی آغاز شده و دانشآموزان امکان تحصیل به زبان انگلیسی و فرانسوی را خواهند داشت. متقاضیان جهت تحصیل در این مقطع میبایست ابتدا با ارائه انگیزهنامه جهت درخواست پذیرش و ویزا از مرکز آموزشی مربوطه در کشور کانادا اقدام نمایند. متقاضیان جهت ورود و تحصیل در کانادا مقطع دبیرستان نیاز به ارائه مدرک زبان ندارند اما میبایست از سطح زبان مناسبی برخوردار باشند تا هنگام تحصیل با چالش مواجه نشوند. البته در طول دورهی تحصیل، آموزش زبان به دانشآموزان بینالمللی ارائه می شود و متقاضیان نباید بابت این موضوع نگران باشند. تحصیل در این مقطع جهت مدارس دولتی و خصوصی امکانپذیر بوده اما هزینهها در مراکز خصوصی بالاتر بوده و به طور کلی هزینه تحصیل در کانادا مقطع دبیرستان سالیانه مابین 30000 تا 40000 دلار کانادا با توجه به شهر و آموزشگاه متغییر میباشد.
آن دسته از افراد بالای 18 سال که قصد ادامه تحصیل در کانادا را دارند میتوانند از طریق تحصیل در کالج وارد این کشور شوند. دورههای کالج در کشور کانادا با استقبال بسیار زیاد، یکی از پرطرفداری دورههای پس از اتمام دبیرستان میباشد. راهیابی به دورههای کالج نسبت به دانشگاه شرایط آسانتر و هزینههای به مراتب مناسبتری دارد ولی جهت اخذ ویزای تحصیلی کمی پر ریسک بوده و باید با احتساب تمامی جوانب اقدام به انتخاب این کالجها نمود. در حال حاضر افراد اغلب ترجیح میدهند به موسسات و کالجها ورود کنند زیرا که به صورت سریعتر، هزینههای کمتر و دورههای کوتاه مدت تر وارد بازار کار میشوند. اگر شما متقاضیان گرامی نیز قصد ثبتنام در موسسات فنی و کالجها را دارید میتوانید ضمن ارتباط با مشاورین و کارشناسان گروه مهاجرتی اپلای من اطلاعات لازم در خصوص کالجهای کشور کانادا را کسب نمایید.
گذراندن دوره زبان یکی از راههای ورود به کشورهای خارجی می باشد. جهت ورود به کانادا نیز بسیاری از متقاضیان ترجیح میدهند از طریق اخذ پذیرش دوره زبان به این کشور ورود و به تحصیل در کانادا مشغول شوند. البته متقاضیان میبایست به این نکته توجه نمایند که اخذ ویزا جهت دورههای کمتر از 6 ماه با ریسک بالایی به خصوص برای ایرانیان همراه بوده و اغلب ویزای دوره زبان جهت دورههای بیش از 6 ماه صادر میشود. دورههای زبان انگلیسی و فرانسوی به صورت متنوع در تمام سطوح توسط کالجها و دانشگاه برگزار می شود که طول این دورهها از 1 ماه تا 2 سال با توجه به نوع دوره متغییر است. ناگفته نماند دانشجویان جهت ورود از طریق دوره زبان هم میبایست در سطح قابل قبولی از زبان مورد نظر باشند و ضمن ارائه مدرک زبان شانس خود را جهت دریافت ویزا افزایش دهند. البته در حال حاضر کشور کانادا برای ایرانیان ویزای دوره زبان صادر نمیکند و پیشنهاد میشود متقاضیان با ارائهی نمره زبان جهت تحصیل در کانادا مقاطع دانشگاهی اقدام نمایند تا با سرعت بیشتر و کمترین ریسک مشمول دریافت ویزا شوند.
تحصیل در کانادا مقطع کارشناسی شرایط ایدهآلی را جهت متقاضیان فراهم نموده است. دوره کارشناسی در کشور کانادا مابین 3 تا 4 سال به طول میانجامد. متقاضیان جهت دریافت پذیرش از دانشگاههای کانادا در مقطع کارشناسی میبایست مدارکی همچون دیپلم 12 ساله، مدرک زبان انگلیسی (آیلتس حداقل 6 ) را ارائه نمایند. اغلب رشتههای کارشناسی سالیانه در 3 ترم ارائه میشوند که ترم سوم، تابستانی است. دوره لیسانس در کانادا در تمامی استانهای این کشور به جز استان کبک پس از ۱۲ سال دبیرستان آغاز میشود. اما در استان کبک این دوره پس از ۱۱ سال دبیرستان آغاز میشود. لازم به ذکر است دانشجویانی که از نمره زبان مناسبی برخوردار نباشند میبایست پیش از شروع دانشگاه در دورههای زبان شرکت نموده تا پس از کسب آمادگی لازم در رشتهی مورد نظر به تحصیل مشغول شوند.
تحصیل در کانادا مقطع کاشناسی ارشد نیز با توجه به شرایط مناسب آموزشی یکی از گزینههای مناسب جهت تحصیلات تکمیلی از طرفداران بیشماری برخوردار است.. دوره کارشناسی ارشد در کشور کانادا معمولا بین 1 تا 2 سال به طول خواهد انجامید. معمولا هزینهی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی کمتر است، اما باید به این نکته توجه داشت که جهت تحصیل در مقطع فوق لیسانس متقاضیان حتما میبایست مدرک زبان آیلتس با نمرهی حداقل 6.5 را ارائه نمایند. به غیر از مدرک زبان جهت اخذ پذیرش به مدارکی از قبیل مدرک کارشناسی، انگیزه نامه، توصیهنامه جهت اساتید دانشگاه (حداقل 2 مورد)، رزومه تحصیلی و ریز نمرات با معدل بالای 15، سابقهی کاری مرتبط با رشته و مقالات علمی، احتیاج است. لازم به ذکر است در بعضی موارد مدارک آزمونهای بینالمللی GMAT و GRE، همچنین تاییدیهی پرداخت هزینهی پذیرش نیز از فرد متقاضی درخواست میشود.
تحصیل در کانادا مقطع دکترا بین ۳ الی ۵ سال به طول میانجامد که شامل ارائه ۱ پروژه از سمت دانشجویان میباشد. با توجه به این که اغلب پروژهها توسط کمپانی ها و شرکتهای بزرگ حمایت میشوند، اکثر اساتید و پروفسورها به دانشجویان کمک هزینههای تحصیلی اهدا مینمایند. ضمن تحصیل در این مقطع میبایست جهت دریافت پذیرش با اساتید دانشگاهی مکاتبه نمود. تحصیل در مقطع دکترا شامل پیش نیازهایی از قبیل ارائه مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد با معدل بالای ۱۴، مدرک آیلتس با نمرهی بالاتر از 7 میباشد. البته در برخی از رشتههای مهندسی بدون ارائه مدرک زبان امکان آغاز تحصیل وجود دارد. ناگفته نماند پذیرش دورهی دکتری در کانادا نیازمند ارائه رزومه علمی قوی بوده و در صورتی که متقاضیان از رزومهی علمی قوی و همچنین سطح مناسب در زبان برخوردار نباشند، امکان پذیرش دورهی دکتری در کانادا را نخواهند داشت.
Diploma (دورهی دیپلما)
افرادی که مدرک کارشناسی دارند اما تمایلی به انجام پایان نامه و کارورزی در مقطع کارشناسی ارشد را ندارند میتوانند با حضور در این مقطع که شامل ۳۰ واحد درسی است از مدرک فوق لیسانس برخوردار شوند. البته دانشجویان میبایست جهت اخذ مدرک فوق لیسانس ۱۵ واحد دیگر را نیز بگذرانند.
Co-op Programs (دوره کوآپ)
یکی از دورههای ارزشمند جهت تحصیل در کانادا به همراه تضمین کار، دوره کوآپ می باشد. این مقطع شامل دورههای فنی در حین تحصیل و همراه با دریافت حقوق میباشد. همین امر باعث شده تا این دوره در میان متقاضیان از طرفداران بیشماری برخوردار باشد. همچنین افراد پس از اتمام دوره با دریافت مدرک امکان کار در مراکز دولتی و خصوصی کانادا را خواهند داشت. دوره کوآپ با تنوع بالایی در تمامی مقاطع برگزار میشود و حدود 1 تا 4 سال به طول میانجامد. پیش نیاز اخذ پذیرش کو-آپ در کانادا ارائه مدرک پیش دانشگاهی است. به طور کلی دروه کوآپ به دو دوره اصلی تقسیم می شود:
تفاوت بین کالج و دانشگاه چیست؟ سوالی که همواره از سمت متقاضیان زیادی دریافت میشود. به طور کلی وسعت کالجها از دانشگاهها کمتر بوده و به طبع آن رشتههای محدودتری به متقاضیان ارائه میشود. کالجهای دولتی community و junior به صورت 2 ساله میباشد و برخی نیز مدرک کارشناسی و یا کاردانی (associate degrees) را به دانشجویان اعطا نموده و برخی دیگر از کالجها با ارائهی دورههای فنی کوتاه مدت افراد را آمادهی ورود مستقیم به بازار کار می نمایند. اما در تمامی دانشگاهها مقطع کارشناسی افراد 3 تا 4 سال به تحصیل پرداخته و پس از اتمام تحصیل در این مقطع با دریافت مدرک در صورت تمایل به ادامه تحصیل مشغول شده یا وارد بازار کار میشوند. به طور کلی مقاطع کالج جهت تحصیل در کانادا با زمان و هزینه برای افرادی مناسب میباشد که قصد دارند هر چه سریعتر وارد بازار کار شوند. اما تحصیل در کانادا مقاطع دانشگاهی مدت زمان بیشتر جهت تحصیل بیشتر و همچنین هزینههای بالاتری را به دانشجو تحمیل مینماید.
یکی دیگر از شروط مهم جهت تحصیل در کانادا ارائه معدل مناسب میباشد. البته این معدل جهت ورود به مقاطع مختلف متفاوت است. سیستم نمرهدهی در کشور کانادا بر اساس GPA محاسبه میشود اما با توجه به این سیستم نمرهدهی در کشور ایران از 20 میباشد، اغلب دانشگاهها با لحاظ نمودن سیستم نمرهدهی در هر کشور شرط معدل را برای ورود متقاضیان مشخص نمودهاند. همان طور که عنوان شد شرط معدل با توجه به مقطع تحصیلی و دانشگاه متغییر است اما به طور کلی حداقل معدل 15 شرط لازم جهت تحصیل در دانشگاههای این کشور است. البته متقاضیانی که از حداقل معدل مناسب برخوردار نباشند این امکان را دارند تا با ارائه رزومه قوی و همچنین نمره بالا در مدرک زبان کمبود نمره در معدل خود را جبران نمایند.
افرادی که قصد تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم را دارند میبایست جهت ورود به کالج و یا مقطع کارشناسی اقدام نمایند. متقاضیان میبایست با ارائه مدرک زبان و دیپلم 12 ساله بلافاصله پس از تحصیل یا نهایتا 2 یا 3 سال فاصله پس از دریافت مدرک اقدام به دریافت پذیرش نمایند تا با ریسک کمتری جهت دریافت ویزا مواجه شوند. زیرا که یکی از موارد مهم جهت تحصیل در کانادا عدم وجود گپ تحصیلی می باشد تا آفیسر قانع شود فرد متقاضی را جهت تحصیل در این کشور بپذیرد. با توجه به اینکه فرد پس از تحصیل در کالج امکان ورود مستقیم به بازار کار را دارد، افراد زیادی طرفدار تحصیل در کالجهای این کشور میباشند. مواردی چون تنوع رشتههای تحصیلی، مراکز آموزشی معتبر، امکان تحصیل به زبان انگلیسی و فرانسوی از مزایای تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم می باشد.
قانون خاصی جهت تحصیل در کانادا از لحاظ شرایط سنی وجود ندارد اما متقاضیان میبایست جهت ورود به هر دوره با شرایط سنی متناسب با آن مقطع اقدام نمایند. البته شرایط سنی جهت تحصیل در هر مقطع متفاوت میباشد و افراد باید به این موضوع توجه نمایند که از زمان دریافت مدرک تا زمان اقدام جهت مهاجرت گپ تحصیلی نداشته باشند. به عنوان مثال جهت تحصیل در مقطع کارشناسی میبایست بلافاصله پس از دریافت مدرک دیپلم با سن 18 سال و نهایتا تا 22 سالگی و جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از زمان دریافت مدرک کارشناسی تا زمان اقدام نباید بیش از 4 یا 5 سال فاصله باشد تا متقاضیان با گپ تحصیلی مواجه نشوند. جهت تحصیل در مقطع دکترا نیز شرایط از بابت محدودیت سنی وجود ندارد.
مراحل پذیرش تحصیلی و بورسیه تحصیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی کانادا به این صورت است که متقاضیان ابتدا میبایست با بررسی رشته، دانشگاه و شهر مورد نظر خود را انتخاب نموده و سپس جهت اخذ پذیرش اقدام نمایند. متقاضیان قبل از هر چیز باید اطلاعات کافی درباره نحوهی اخذ پذیرش را به دست بیاورند. پس از اینکه دانشگاه مورد نظر مدارک متقاضی را بررسی و تایید نمود، نامه تاییدیه برای فرد ارسال شده تا بتواند جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام نماید.
اسکن پاسپورت معتبر، ترجمه سه سال اخیر کارنامه تحصیلی متقاضی با فرمت pdf ، یک قطعه عکس3.5 در 4.5 با فرمت (pdf یا jpg) ادمیشن فی (پرداخت پس از هماهنگی با مشاورین گروه مهاجرتی اپلای من) آدرس و شماره تماس و کد پستی متقاضی نام پدر و مادر متقاضی به طور کامل (برای تکمیل فرم ها مورد نیاز است.)
متقاضیان تحصیل در کانادا دوره کارشناسی : اسکن کلیه مدارک تحصیلی و ریز نمرات دیپلم و پیش دانشگاهی ترجمه شده به انگلیسی یا فرانسوی و فارسی، (به همراه ترجمه رسمی و تاییدات لازم)
متقاضیان تحصیل در کانادا دوره کارشناسی ارشد : اسکن کلیه مدارک تحصیلی و ریز نمرات لیسانس (و فوق لیسانس در صورت اقدام برای ارشد مجدد). ترجمه شده به انگلیسی و فارسی (ترجمه رسمی به همراه تاییدات).
اسکن پاسپورت معتبر (هر مدرک به همراه ریز نمرات آن به صورت جداگانه و با فرمت pdf)، رزومه به انگلیسی یا فرانسوی (با فرمت word) مدرک زبان (اکثر دانشگاهها از شما میخواهند که مدرک زبان را به صورت مستقیم از سنتر دریافت نمایند، در این خصوص با مشاورین اپلا ی من مشورت نمایید.
انگیزهنامه مرتبط با رشته مورد نظر با فرمت word، دو یا سه توصیهنامه از اساتید (توصیهنامهها بر اساس دانشگاه فرق میکنند. گاها دانشگاه الزام به دریافت توصیهنامهها به صورت مستقیم از دانشگاه یا استاد دارند)
یک قطعه عکس 3.5 در 4.5 با فرمت pdf یا jpg و ادمیشن فی پرداخت. (پس از هماهنگی با مشاورین گروه مهاجرتی اپلای من).
آدرس و شماره تماس و کد پستی متقاضی نام پدر و مادر متقاضی به طور کامل.
فرمت مدارک:
۱- هر مدرک در فرمت خواسته تنظیم شده و تمامی مدارک طی یک ایمیل ارسال شوند.
۲- فایل ها به صورت لاتین نامگذاری شوند.
۳- در تمامی مکاتبات موضوع ایمیل را دقیقا مشخص فرمایید.
لطفا در قسمت Subject، نام متقاضی و هدف از ارسال مدارک را ذکر کنید.
مدارک کلی و لازم جهت پذیرش به شرح زیر است:
بسیاری از افراد قصد دارند تا پیش از مشمول شدن جهت اعزام به خدمت سربازی به کشور کانادا مهاجرت نمایند. بنابراین قبل از رسیدن به سن مقرر و بدون کنکور به قصد تحصیل در کانادا اقدام می نمایند. در این صورت متقاضیان پس از دریافت مدرک دیپلم ابتدا میبایست اقدام به بررسی کالجها و بورسیه تحصیلی دانشگاههای این کشور نموده و در رشته مورد نظر اقدام به پذیرش نمایند. افراد بدون شرکت در کنکور این امکان را دارند تا با ارائه مدارک لازم همچون مدرک دیپلم و ریز نمرات، مدرک زبان و … جهت تحصیل در کانادا مقطع کارشناسی اقدام نمایند.
منطقه آتلانتیک در کشور کانادا شامل 4 استان نیوفاندلند و لابرادور، نیوبرانزویک، نوا اسکوشیا و جزیره پرنس ادوارد می شود. متقاضیان جهت تحصیل در نواحی آتلانتیک از شرایط مناسبی برخوردار خواهند بود. این نواحی به دلیل کمبود نیروی ماهر و متخصص اقدام به جذب مهاجرین بینالمللی نموده اند. شرایط دریافت پذیرش از دانشگاههای نواحی آتلانتیک به مراتب راحتتر از استانهای اصلی مانند ونکوور، تورنتو، بریتیش کلمبیا میباشد. همچنین افراد پس از تحصیل در کانادا نواحی آتلانتیک در اولویت و از شانس بالاتری جهت دریافت کار و به طبع آن اقامت در کانادا برخوردار هستند. البته دانشگاههای مطرحی مانند دالهاوزی در این نواحی وجود دارد که از جایگاه مناسبی در سطح جهانی برخوردار بوده و دانشجویان با تحصیل در این حوزه چشم انداز روشنی را پیش رو خواهند داشت. در ادامه به برخی از دانشگاههای مطرح در این نواحی اشاره مینماییم :
مدرک زبان یکی از موارد مهم و ضروری جهت تحصیل در کانادا میباشد. همانطور که میدانید زبان رسمی در کشور کانادا انگلیسی می باشد البته در برخی از ایالتها افراد به زبان فرانسوی نیز صحبت می کنند. با توجه به اینکه نمره زبان جهت تحصیل در هر مقطع متفاوت است، افراد میبایست با شرکت در آزمونهای بینالمللی زبان انگلیسی و دریافت مدرک با نمره مناسب، مجوز تحصیل در کانادا را کسب نمایند. همانطور که در مطالب قبلی عنوان شد تحصیل در مقطع کارشناسی مستلزم ارائهی حداقل آیلتس 6، کارشناسی ارشد آیلتس 6.5 و جهت تحصیل در مقطع دکترا آیلتس بالای 7 نیاز است.
متقاضیان عزیز میبایست به این موضوع توجه نمایند که دانشگاههای کشور کانادا برنامههای کمک تحصیلی و همچنین بورسیههای متنوعی را به دانشجویان بینالمللی اعطا مینمایند. شناخت این بورسیه تحصیلی میتواند کمک شایانی به متقاضیان جهت شناخت و دریافت مدلهای مخالف آن نماید. البته صلاحیتهای علمی و عواملی مهمی از جمله معدل بالا، نمره زبان جهت دریافت بورسیههای تحصیلی موثر میباشد، به این صورت که هر چقدر نمرهی فرد در این مدارک بالاتر باشد شانس متقاضی جهت دریافت بورسیه بیشتر خواهد بود.
بورسیه های کشور مبدا شامل کمک هزینه تدریس (TA Teaching Assistantship)، فاند تحقیقاتی (Research Assistantship ، بورسیه دانشگاهی برای دوره های مستر و دکترا (Bursaries) می شود. بورسیه تحصیل در کانادا سالانه به ۵۰۰ دانشجوی کانادایی و بینالمللی به مبلغ ۵۰ هزار دلار در سال اعطا شده ومختص دوره دکترا میباشد.
بورسیه ترودو : این بورس سالیانه به ۱۵ متقاضی در دوره دکترا داده می شود و مبلغ کل آن ۶۰ هزار دلار است.
بورسیه پست دکتری بنتینگ : بورسیه تحصیل در کانادا نیز نوعی فلوشیپ بوده و سالیانه به مبلغ ۷۰ هزار دلار به ۷۰ متقاضی دورههای پست دکتری به مدت دو سال اعطا میشود.
بورسیه کوئین الیزابت دوم : این بورسیه کمک هزینه تحصیل در کانادا برای دانشجویان حوزه Commonwealth است که نوآور هستند و به مدت دو سال پرداخت میشود.
بورسیه وزارت امور خارجه کانادا : این بورسیه نیز سالیانه به ۹۰۰ متقاضی اعطا میشود. قابل ذکر است در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد امکان دریافت بورسیه تحصیلی بسیار ضعیف بوده، اما ممکن است در دورههای ریسرچ و دورههای کورس بورسیه توسط دولت ارائه شود. در مقطع دکترا جهت رشتههای مهندسی حتی بدون داشتن نمره زبان مورد نیاز نیز امکان اخذ بورسیه وجود دارد. بورسیه تحصیل در کانادا جهت مقطع دکترا به عواملی همچون میزان بودجه دانشگاه و مبلغی که استاد راهنما در اختیار دارد بستگی دارد. همچنین میتوان سطح توانایی دانشجو را نیز جز عوامل موثر جهت اخذ بورسیه قرار داد.
شما متقاضیان عزیز میتوانید جهت دریافت بورسیه تحصیلی، رزومه خود را برای کارشناسان گروه مهاجرتی اپلای من ارسال نموده تا مشاورین مجموعه با بهرهگیری از تجربیات فراوان در این حوزه، مدارک شما را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده تا شما عزیزان را در انتخاب بهترین مسیر یاری نمایند. رزومه شما میبایست به تمامی دورههایی که سپری نمودهاید اشاره داشته باشد.
دانشگاههای کانادا با توجه به فراهم نمودن شرایط ایدهآل از لحاظ امکانات و سیستم آموزشی طرفداران زیادی داشته و سالیانه افراد زیادی جهت تحصیل در کانادا جهت مقاطع مختلف با هم به رقابت میپردازند. در کشور کانادا دانشگاههای معتبر زیادی وجود دارد که حتی برخی از آنها در رده دانشگاههای برتر جهان قرار میگیرند. آخرین ردهبندی سازمان (QS) گواه بر این ادعاست که 26 دانشگاه کشور کانادا جزو برترین مراکز آموزشی جهان میباشند. موضوع اعتبار مدارک اخذ شده از دانشگاههای کانادا یکی دیگر از مواردیست که متقاضیان تحصیل در این کشور را بیش از پیش کرده است. در ادامه به معرفی برخی از مهمترین دانشگاههای کانادا با توجه به تجربیات افراد و همچنین رنکینگ دانشگاه های کانادا آنها در سطح جهانی خواهیم پرداخت. افرادی که تحصیل در کانادا را دارند.
دانشگاه دولتی تورنتو (University of Toronto) یکی از موسسات عالی کشور کانادا بوده که سالانه پذیرای دانشجویان بینالمللی زیادی میباشد. این دانشگاه واقع در شهر تورنتو و سال 1827 توسط کلیسای انگلیس تاسیس شد. جالب است بدانید نخستین انتشارات دانشگاهی کانادا در دانشگاه تورنتو وجود دارد. پردیس اصلی این دانشگاه از چند ساختمان تاریخی تشکیل شده و با ایجاد محیطی پویا جهت آموزش، دانشجویان زیادی را جهت تحصیل در کانادا جذب مینماید. در این دانشگاه حدود 900 رشته در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی به دانشجویان داخلی و بینالمللی ارائه می شود. تحصیل در این دانشگاه جهت رشتههای حوزه پزشکی در سراسر جهان زبانزد بوده و از مشهورترین فارغ التحصیلان این دانشگاه میتوان به مایکل اونداتجی، مارگارت اتوود و همچنین تعداد زیادی از برندگان جایزه نوبل اشاره نمود.
دانشگاه دولتی مونترال (University of Montreal) جزو 5 دانشگاه برتر کشور کانادا و در شهر مونترال واقع شده است. این مرکز تنها دانشگاه فرانسوی زبان جهت تحصیل در کانادا می باشد. موسسهی آموزشی مونترال با حدود 40000 دانشجوی داخلی و بینالمللی دومین دانشگاه بزرگ کانادا و پردیس اصلی آن در دامنهی کوه رویال واقع شده است. ورزش در مرکز آموزشی مونترال از اهمیت بالایی برخوردار است و افراد در این دانشگاه جهت اکثر رشتههای ورزشی مانند بدمینتون، بسکتبال و …. در قالب تیمهای ورزشی با هم به رقابت میپردازند. دانشگاه مونترال سال 2021 طبق رتبه بندی QS جایگاه 118 جهان را به خود اختصاص نموده است. بورسیههای متنوع مجموعهی مونترال فقط در مقطع کارشناسی به دانشجویان خارجی تعلق میگیرد. با توجه به رقابتی بودن تحصیل در University of Montreal متقاضیان میبایست از رزومهی علمی مناسبی برخوردار باشند تا فرصت تحصیل در این دانشگاه را کسب نمایند.
دانشگاه دولتی بریتیش کلمبیا (University of British Columbia) یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز آموزشی کانادا سال 1908 در شهر ونکوور تاسیس شد. این دانشگاه دارای دو پردیس اصلی در ونکوور و کلونا می باشد. پردیس اصلی در شهر ونکوور قرار دارد. مرکز آموزشی بریتیش کلمبیا با بهرهگیری از 19 دانشکده رشتههای متنوعی را در مقاطع مختلف به دانشجویان متقاضی تحصیل در کانادا ارائه مینماید. این دانشگاه بورسیههای متنوعی را نیز به دانشجویان بینالمللی ارائه نموده که از جمله آنها میتوان به بورسیه Donald A. Wehrung اشاره کرد. این برنامه به متقاضیان جنگ زدهای که از کشورهای دیگر به قصد تحصیل وارد کانادا میشوند ارائه میشود. از معروفترین افرادی که در این دانشگاه تحصیل نمودهاند میتوان به تعدادی از برندگان جایزه نوبل، مدال آوران المپیک ، پژوهشگران صاحب نام و همچنین جاستین ترودو (نخست وزیر فعلی کانادا) اشاره نمود.
(University of Alberta) به عنوان یک مرکز دولتی سال 1908 در شهر آلبرتا کانادا تاسیس شد. این دانشگاه در QS رتبه 96 را به خود اختصاص داده است که نشان از اعتبار و اهمیت این دانشگاه در سطح جهانی دارد. پردیس اصلی این دانشگاه در مرکز ادمونتون قرار گرفته است. مرکز آموزشی آلبرتا با ارائه بیش از 300 رشته در 18 دپارتمان آموزشی از مقاطع کارشناسی تا دکترا شرایط ایدهآلی را جهت متقاضیان تحصیل در کانادا فراهم نموده است. این دانشگاه مجهز به انستیتو ملی فناوری و با پرورش بیش از 250 هزار دانشجو در مقاطع مختلف نقش بسزایی در گسترش آموزش ایفا مینماید. با توجه به رقابت شدید جهت ورود به دانشگاه متقاضیانی که از سطح علمی بالاتری برخوردار باشند امکان ورود و تحصیل در دانشگاه آلبرتا را خواهند داشت. لازم به ذکر است متقاضیان ایرانی زیادی در این دانشگاه تحصیل نموده و یا در حال حاضر نیز مشغول تحصیل میباشند.
مرکز آموزشی مک گیل به عنوان یکی دیگر از دانشگاههای مطرح کشور کانادا سال 1821 تاسیس شد. در استان کبک 3 دانشگاه انگلیسی زبان وجود دارد که یکی از آنها مک گیل میباشد. این مرکز بنا بر وصیت تاجر و سرمایهگذار اسکاتلندی جیمز مک گیل که گفته بود پس از مرگش بخشی از ثروتش را صرف هزینهی ساخت این دانشگاه نمایند، به نام مک گیل نامگذاری شد. دانشکدههای این ساختمان در فضای سبز واقع شده و با بهرهگیری از محیطی زیبا و سرشار از انرژی شرایط مناسبی را جهت تحصیل دانشجویان فراهم نموده است. بیش از 25000 دانشجوی خارجی از سراسر جهان در مک گیل جهت مقاطع و رشته های مختلف مشغول به تحصیل میباشند. رشتههای حوزه پزشکی و مراقبتهای درمانی در دانشگاه مک گیل بسیار زبانزد است. کتابخانهی غنی مک گیل با بیش از 6 میلیون کتاب یکی دیگر از ویژگیهای بارز این دانشگاه میباشد. از مشهورترین فارغالتحصیلان این دانشگاه میتوان به لئوناردو کوهن و ویلیام شاتنر اشاره نمود. اگر بخواهیم به دستاوردهای این دانشگاه اشاره کنیم میتوانیم به اولین نقشه از قشر حرکتی مغز، اختراع پلاکسی گلاس و کشف امکان تجزیهی اتمها اشاره نمود.
بسیاری از افراد قصد دارند تا پس از اتمام تحصیل در کانادا اقامت این کشور را نیز به دست آوردند و به زندگی در این کشور مشغول شوند. اما اقامت پس از تحصیل مستلزم ارائه شرایطی میباشد و از روشهای مختلف قابل اقدام میباشد. شرایط اقامت پس از تحصیل در هر استان متفاوت میباشد. به عنوان مثال در استان بریتیش کلمبیا با توجه رشته انتخابی شرایط ویژهتری جهت اقامت پس از تحصیل وجود دارد. اما به طور کلی متقاضیان پس از اتمام تحصیل این امکان را دارند تا اقامت کشور کانادا را به دست بیاورند. روش اول به این صورت است که متقاضی پس از اتمام تحصیل می تواند مجوز کار (Work permit) را ارائه نمایند و پس از 3 سال کار متوالی می توانند جهت اقامت اقدام نمایند. در روش دوم با توجه به این که متقاضی در کانادا تحصیل نموده این امکان را خواهد داشت تا از طریق برنامه اکسپرس اینتری (Express Entry) اقدام نماید. در این برنامه با توجه به اینکه فرد متقاضی در کانادا تحصیل نموده نسبت به سایر افراد در اولویت قرار میگیرد.
حتما اطلاع دارید که هزینه زندگی در کانادا بالا می باشد و متقاضیان جهت زندگی در این کشور می بایست از تمکن مالی مناسبی برخوردار باشند. اما موضوعی که وجود دارد این است که افراد حین تحصیل در کانادا امکان کار دانشجویی را خواهند داشت و از این طریق میتوانند بخشی از هزینههای زندگی خود را تامین نمایند. البته هزینه زندگی با توجه سبک زندگی فرد و شهری که در آن سکونت دارد متغییر می باشد. به طور کلی هزینه زندگی در کانادا شامل شهرهای کوچک و همچنین شهرهای بزرگ است که شرایط زندگی در هر کدام از آنها با دیگری متفاوت است. در شهرهای کوچک به دلیل شانس کمتر جهت یافتن کار، درآمد کمتر و همچنین فرصت های شغلی و دانشجویی به مراتب کمتر نسبت به شهرهای بزرگ، شاهد هزینه زندگی کمتری نسبت به شهرهای بزرگتر هستیم. اما باید توجه داشت که به صورت میانگین، هزینه میانگین زندگی برای یک نفر ماهیانه 700 تا 2000 دلار می باشد.
در جدول زیر به هزینه های ضروری جهت زندگی در کانادا خواهیم پرداخت.
صرف غذا در یک رستوران متوسط برای یک نفر | 18 دلار |
کاپوچینو | 4.33 دلار |
پپسی | 2.28 دلار |
آب معدنی | 1.83 دلار |
1 لیتر شیر | 2.46 دلار |
نان 500 گرم | 2.92 دلار |
1 کیلو برنج | 3.72 دلار |
12 عدد تخم مرغ | 3.63 دلار |
1 کیلو پنیر | 12.98 دلار |
1 کیلو مرغ | 13.38 دلار |
1 کیلو گوشت قرمز | 15.27 دلار |
1 کیلو سیب | 4.25 دلار |
1 کیلو موز | 1.73 دلار |
مک دونالد | 10 دلار |
بسته سیگار | 15 دلار |
حمل و نقل ماهیانه | 90 دلار |
باشگاه ورزشی بزرگسالان ماهیانه | 51.73 دلار |
اینترنت ( 60 Mbp Cable/ADSL) | 79.50 دلار |
بلیط سینما | 14 دلار |
شلوار جین | 64.07 دلار |
یک جفت کفش مردانه | 128.28 دلار |
یک جفت کفش ورزشی | 101.73 دلار |
اجاره آپارتمان 1 خوابه در مرکز شهر (ماهانه) | 1.346.82 دلار |
اجاره آپارتمان 3 خوابه در مرکز شهر (ماهانه) | 2.196.05 دلار |
هزینه تحصیل در کانادا نسبت به برخی کشورهای اروپایی مانند انگلیس، استرالیا و نیوزیلند و همچنین کشور آمریکا مناسبتر می باشد. در نتیجه اگر شما نیز قصد ادامه تحصیل در یکی از کشورهای انگلیسی زبان را داشته باشید، کانادا یکی از بهترین گزینهها برای شما خواهد بود. کشور کانادا به جهت حمایت از دانشجویان بینالمللی و داخلی بورسیههای متنوعی را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه مینماید. این بورسیهها به صورتی است که هزینههای تحصیل را به صورت چشمگیری کاهش میدهد. بورسیهها شامل موارد زیادی میشود که اغلب دانشجویانی که از صلاحیتهای علمی مناسبی همچون معدل بالا، نمرهی بالا در مدرک زبان برخوردار باشند فرصت استفاده از این کمک هزینهها را کسب خواهند نمود.. همانطور که عنوان شد بورسیهها اغلب جهت مقاطع فوق لیسانس و بالاتر می باشد. اما جهت مقطع کارشناسی نیز تعداد محدودی بورسیه وجود دارد که در کاهش هزینههای تحصیل در کانادا مقطع کارشناسی نقس بسزایی ایفا میکند.
شهریه تحصیلی دانشجویان بینالمللی در کانادا سالیانه به طور میانگین 12 تا 25 هزار دلار با توجه به رشتهی تحصیلی متغییر میباشد. اما شهریه دانشجویان کانادایی نیز سالیانه به طور میانگین 3 تا 5 هزار دلار میباشد. البته چند نکته را باید هنگام محاسبهی هزینهها در نظر گرفت. اول اینکه با توجه به رشته و مقطع تحصیلی هزینهها متفاوت است. به عنوان مثال هزینه تحصیل در رشتههای علوم انسانی جهت مقطع کارشناسی ارشد سالیانه حدود 13 هزار دلار است، درحالی که هزینه تحصیل در رشتههای مذکور جهت دوره کارشناسی سالیانه حدود 27 هزار دلار میباشد. پیشنهاد میشود پیش از اقدام جهت اخذ ویزای تحصیلی ابتدا هزینههای مربوط به مقطع و رشتههای تحصیلی مورد نظرتان را به طور کامل بررسی نمایید و با آگاهی کامل در مسیر مهاجرت تحصیلی به کانادا گام بردارید.
زندگی دانشجویی همان طور که از اسمش پیداست باعث میشود متقاضیان با هزینهای مناسب در حین تحصیل به زندگی در این کشور مشغول شوند. به طور کلی هزینهی زندگی دانشجویی جهت تحصیل در کانادا برای متقاضیان سالیانه حدود 3000 تا 8000 دلار کانادا غیر از هزینه تحصیل با توجه به سبک زندگی، شهر محل زندگی متغییر است. این موارد شامل تمام هزینههای زندگی دانشجو از قبیل خوابگاه، حمل و نقل، خوراک، پوشاک و … میشود. البته متقاضیان با انجام کار دانشجویی در حین تحصیل این امکان را دارند تا بخش عمدهای از هزینههای زندگی خود را تامین نمایند.
کار دانشجویی در محیط دانشگاه
افراد پس از ورود به کشور کانادا مجوز کار دانشجویی در حین تحصیل را دریافت مینمایند. این موضوع به متقاضیان در کسب تجربیات و همچنین تامین بخشی از هزینههای زندگی و تحصیل کمک خواهد کرد. همچنین افراد اگر پس از اتمام تحصیل در کانادا قصد اقامت در این کشور را داشته باشند شرایط ایدهآلی را جهت اشتغال به کار تجربه خواهند کرد. دانشجویان اجازه دارند به طور پاره وقت حداقل 20 ساعت در هفته و در وقفههای بین دو ترم نیز میتوانند به طور تمام وقت مشغول به کار شوند. البته پیش از اخذ ویزا دولت کانادا توانایی تمکن مالی شما را به دقت بررسی خواهد کرد.
باید توجه داشت که، جهت کار دانشجویی حین تحصیل در کانادا باید سین نامبر داشته باشید. اگر شما متقاضیان عزیز این شماره را ندارید میتوانید ضمن تماس با کارشناسان و مشاورین گروه مهاجرتی اپلای من راهنماییهای لازم در این خصوص را دریافت نمایید. توجه داشته باشید که پس از شروع کار در کانادا تنها سه روز مهلت دارید که این شماره را به اداره مهاجرت و شهروندی کانادا اعلام کنید. ثبت نام برای دریافت شماره کاملا رایگان بوده و هزینهای را برای متقاضی در پی نخواهد داشت. این شماره به همراه جملهای بر روی ویزای دانشجویی شما نوشته خواهد شد.
کار دانشجویی در خارج از محیط دانشگاه
اگر دانشجوی تمام وقت و دارای ویزای تحصیلی معتبر هستید، باید در نظر داشته باشید که قانونی از تاریخ June 1 سال ۲۰۱۴ میلادی تصویب شده است که دانشجویان این امکان را دارند تا ۲۰ ساعت در هفته و زمانهایی که مشغول به تحصیل نیستند به کار در خارج از محیط دانشگاه مشغول شوند. توجه داشته باشید که جهت کار دانشجویی در خارج از دانشگاه نیز نیاز به سین نامبر دارید و میبایست جهت دریافت آن اقدام نمایید.
کار همسر دانشجو
اگر همه مدارک و ویزای تحصیلی شما معتبر باشد، همسر شما نیز می تواند به عنوان یک متقاضی اصلی با داشتن ویزای کاری به طور نامحدود در کشور کانادا مشغول به کار شود.
تمام افرادی که به غیر از ویزای توریستی وارد کشور کانادا میشوند ملزم به دریافت سین نامبر ( social insurance number) یا کد بیمه اجتماعی میباشند. این شماره به صورت 9 رقمی بوده و جهت تمام افراد صادر میشود. لازم به ذکر است دریافت سین نامبر جهت افراد با سن کمتر از 12 سال توسط والدین و یا قیم آنها انجام میشود. دریافت این کد کاملا رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه نمیباشد. سابق بر این افراد کارتی را حاوی شماره 9 رقمی دریافت مینمودند اما در حال حاضر به افراد برگهای حاوی سین نامبر ارائه میشود. متقاضیان جهت دریافت سین نامبر باید ابتدا فرم بیمه اجتماعی را تکمیل نموده و به همراه مدارک شناسایی به مرکز خدمات کانادا (service Canada centre) تحویل نمایند. این کارت تاریخ انقضا دارد و با تاریخ انقضای مجوز فرد جهت کار یا تحصیل یکسان است.
یکی از نکات مهم در این مسیر داشتن تمکن مالی کانادا می باشد. در جدول زیر به تمکن مالی لازم جهت تحصیل در کانادا اشاره خواهیم نمود.
Funds required (in Canadian dollars) | Number of family members |
$13,213 | 1 |
$16,449 | 2 |
$20,222 | 3 |
$24,553 | 4 |
$27,847 | 5 |
$31,407 | 6 |
$34,967 | 7 |
$3,560 | For each additional family member |
با توجه به هزینه های بالا جهت تحصیل در کانادا عده ای از افراد به دنبال تحصیل رایگان در این کشور میباشند. اما تحصیل رایگان در کانادا بدون پرداخت شهریه برای دانشجویان بین المللی امکان پذیر نمی باشد و فقط افرادی که اقامت دائم کشور کانادا را دارند می توانند از تحصیل رایگان در این کشور بهره مند شوند. البته دانشجویان بین المللی جهت کاهش و یا تامین هزینه های تحصیل و زندگی فرصت استفاده از بورسیه های متنوع کشور کانادا را خواهند داشت، اما باید توجه داشت که بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی به افراد ممتاز و واجد شرایط که دارای مقالات علمی معتبر هستند و به طور کلی از صلاحیت های علمی قابل توجهی برخوردار هستند، تعلق می گیرد. بورسیه ها در کانادا به دو صورت اسکالرشیپ و فاند به متقاضیان تعلق می گیرد. در اسکالرشیپ بخشی از هزینه های دانشجو و در فاند تمام هزینه های تحصیل و زندگی دانشجو تامین می شود که اغلب در مقاطع دکترا به متقاضیان تحصیل در کشور کانادا تعلق می گیرد.
تحصیل در کانادا با توجه به شرایط ایدهآل مزیتهای فراوانی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره مینماییم :
مزایای تحصیل در کانادا بسیار بیشتر از معایب آن است. اما در ادامه به تعداد محدودی از معایب تحصیل در این کشور نیز اشاره مینماییم.
بیمه دانشجویی یکی از موارد مهم و ضروری است که متقاضیان پیش از ورود و تحصیل در کانادا میبایست به آن توجه نمایند. البته افرادی که اقامت دائم کانادا را دارند امکان استفاده رایگان از خدمات این کشور را نیز خواهند داشت. دانشگاههای کشور کانادا بیمه دانشجویی را جهت خدمات درمانی به متقاضیان تحصیل در این کشور ارائه مینماید. بیمه دانشجویی در کانادا به دو صورت دولتی و خصوصی به متقاضیان ارائه میشود. در بیمه دولتی خدمات اولیه، اورژانسی و در بیمه خصوصی خدمات درمانی وسیعتری که البته با هزینه بیشتری همراه است به متقاضی تعلق میگیرد. بیمه دانشجویی به صورت مجزا توسط هر ایالت تصمیمگیری و به متقاضی اعطا میشود که در ادامه به شرایط مربوط به هر استان خواهیم پرداخت.
ایالت | پوشش هزینه درمانی دانشجویان بینالمللی | شرایط و اطلاعات |
بریتیش کلمبیا | دارد | پس از گذشت 3 ماه بیمه در این استان به دانشجویان بینالمللی تعلق میگیرد. ضمنا دانشجویان میبایست مجوز حداقل 6 ماه تحصیل در این استان را داشته باشند. |
آلبرتا | دارد | دانشجویان جهت دریافت این بیمه 3 ماه فرصت خواهند داشت. افراد جهت استفاده از این بیمه میبایست مجوز حداقل 12 ماه تحصیل را داشته باشند و همچنین به مدت 12 ماه در ایالت آلبرتا زندگی نمایند. افراد زیر 18 سال میبایست از طریق والدین اقدام به دریافت بیمه نمایند. |
مانیتوبا | دارد | متقاضیان باید جهت دریافت بیمه دانشجویی در این ایالت مجوز حداقل 6 ماه تحصیل را داشته باشند و همچنین 6 ماه در این ایالت زندگی نمایند. |
نیوبرانزویک | دارد | متقاضیان جهت دریافت بیمه دانشجویی نیوبرانزویک میبایست به مدت 3 ماه در این ایالت زندگی نمایند. و همچنین شرایط ذیل را ارائه نمایند: 1- به صورت تمام وقت در یکی از موسسات آموزشی تحصیل نمایند. 2- مجوز تحصیل ارائه 3- تاریخ ورود به این ایالت |
نوواسکاشیا | دارد | جهت دریافت بیمه میبایست 12 حداقل 12 ماه در این ایالت زندگی نمایند. متقاضیان باید 1 سال پس از ورود به این ایالت درخواست بیمه نمایند و همچنین نباید بیش از 31 روز را در خارج از این ایالت سپری نمایند. |
آنتاریو | ندارد | در ایالت اغلب دانشگاه ها شامل پوشش درمانی سراسری دانشگاهی (UHIP) میباشند. |
نیوفاندلند و لابرادور | دارد | متقاضیان میبایست مجوز تحصیل به مدت حداقل 12 ماه را در این ایالت داشته باشند. |
ایالات شمال غربی | دارد | متقاضیان میبایست مجوز تحصیل به مدت حداقل 12 ماه را در این ایالت داشته باشند. |
جزیره پرنس ادوارد | ندارد | متقاضیان در این ایالت میبایست هزینه های درمانی را شخصا متحمل شوند. البته برخی از دانشگاهها ممکن است به طور اختصاصی طرح بیمه دانشجویی را به دانشجویان بینالملی اعطا نمایند. برای اطلاعات بیشتر به سایت رسمی دانشگاههای مربوط به این استان مراجعه نمایند. |
کبک | ندارد | دانشجویان کشورهای دانمارک، فنلاند، فرانسه، یونان، لوکزامبورگ، نروژ، پرتغال، سوئد، بلژیک به علت توافقات دو جانبه مشمول بیمه درمانی میشوند. همچنین برخی از بورسیهها نیز مشمول بیمه درمانی میشود. مابقی متقاضیان میبایست شخصا مخارج بیمه را متحمل شوند. البته برخی از دانشگاهها نیز طرح بیمه دانشجویی را به متقاضیان اعطا نموده که جهت بررسی دقیق تر افراد میبایست به سایت دانشگاه مربوطه در استان کبک مراجعه نمایند. |
ساسکاچوان | دارد | جهت دریافت بیمه متقاضیان می بایست مجوز تحصیل وگواهیی اشتغال به تحصیل تمام وقت را ارائه نمایند. |
یوکان | ندارد |
بسیاری از متقاضیان با توجه به تبلیغات گسترده در ارتباط با تحصیل بدون مدرک زبان در کانادا تصور میکنند بدون ارائه مدرک زبان این فرصت را دارند تا به تحصیل در کانادا مشغول شوند. در این رابطه باید بگوییم که بدون ارائه مدرک زبان حتی با دریافت پذیرش، متقاضیان شانس بسیار کمی جهت دریافت ویزای تحصیلی خواهند داشت و میتوان گفت عملا این امر غیر ممکن به نظر میرسد. همچنین بسیاری از متقاضیان بر این باورند که بدون ارائه مدرک زبان این امکان را دارند تا از طریق دوره زبان وارد کشور کانادا شوند و دورهی زبان را در کشور کانادا سپری نمایند، اما در این خصوص باید بگوییم ورود از طریق دوره زبان هم مستلزم ارائه مدرک است که البته در حال حاضر کشور کانادا به افراد ایرانی ویزای دوره زبان را اعطا نمینماید. به طور کلی افرادی که قصد تحصیل در کانادا را دارند باید مدرک زبان با نمره مناسب جهت تحصیل در مقطع مربوطه را ارائه نمایند تا با چالشی جهت دریافت ویزا و تحصیل در این کشور مواجه نشوند.
ام کت (MCAT) به عنوان یک آزمون بینالمللی استاندارد مجوز ورود دانشجویان خارجی جهت ورود به حوزههای پزشکی در کشورهای استرالیا، کانادا و آمریکا میباشد. این آزمون درماههای ژانویه و سپتامبر به تعداد دفعات 25 الی 35 بار برگزار میشود. متقاضیان در این آزمون جهت مهارتهایی از جمله مبانی رفتاری، اجتماعی، حل مسئله و …. سنجیده میشوند. MCAT مخفف Medical College Admission Test میباشد که توسط سازمان AAMC یا Association of American Medical College برگزار میشود. افراد ضمن ارائه بی نقص مدارک تحصیلی و با قبولی در این آزمون شانس بسیار بالاتری جهت پذیرش از موسسات و دانشگاههای برتر کشور کانادا را دارند. این آزمون شامل 4 بخش میباشد و متقاضیان با اخذ نمره 125 در هر بخش و 500 به طور کلی، درآزمون MCAT پذیرفته شده و این امکان را دارند تا به تحصیل در کانادا مشغول شوند.
رقابت برای ورود به رشته پزشکی در کانادا بسیار شدید است. بنابراین متقاضیان باید اطمینان حاصل نمایند که به طور کامل شرایط ورود به دانشگاه مورد نظر را دارا میباشند. متقاضیان جهت تحصیل در کانادا مقطع پزشکی میبایست ابتدا مدرک کارشناسی یا معادل آن را که شامل کارشناسی شیمی، کارشناسی زیست و رشتههای مرتبط به آن را ارائه نمایند. ضمنا شرکت در آزمون پزشکی هم از دیگر ملزومات ورود به این حوزه میباشد. کشور کانادا ١٧ دانشگاه حوزههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی را به متقاضیان ارائه مینمایند. لازم به ذکر است پیش نیاز ورود به دورهی پزشکی در کانادا شرکت در آزمون MCAT (ام کت) می باشد.
ام کت آزمون وررودی جهت ورود به حوزههای پزشکی بوده که البته این آزمون در همه دانشکدههای پزشکی برگزار نمیشود. بسیاری از متقاضیان رشتههای پزشکی کانادا به علت رقابت شدید و ظرفیت محدود دانشگاههای کانادا به گذراندن دورههای پزشکی در کشورهای اروپایی و آمریکایی روی آوردهاند. مدت زمان تحصیل در کانادا مقطع دکترای (Medicine Doctorate) پزشکی 4 الی 5 سال و دستیاری پزشکی 2 سال به طول میانجامد. همچنین متقاضیان میبایست جهت ورود به مقطع پزشکی حداقل نمره 3.5 را از 4 در معدل GPA کسب نمایند. متقاضیان با اخذ پذیرش و دریافت مدرک کارشناسی در کانادا جهت امتحان ورودی پزشکی آمادگی لازم را کسب نموده و به سهولت خواهند توانست اقامت دائم کانادا را دریافت نموده و وارد دورهی پزشکی شوند.
فهرستی از دانشگاههای مطرح کشور کانادا که دورههای پزشکی را ارائه می نمایند به شرح زیر است:
علاقهمندان به تحصیل رشتههای پزشکی در کانادا میتوانند از طریق مشاوره با گروه مهاجرتی اپلای من میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن از دانشگاههای کانادا پذیرش دریافت نمایید. همانطور که عنوان شد شما با اخذ پذیرش و دریافت مدرک کارشناسی جهت امتحان ورودی پزشکی در کانادا آماده خواهید شد.
داوطلبان رشته دندانپزشکی میبایست با توجه به شرایط دوره کارشناسی به مدت 3 تا 5 سال را سپری نمایند و به همین صورت بتوانند در آزمون ورودی دندانپزشکی در کشور کانادا پذیرفته شوند تا پس از آن امکان تحصیل در یکی از شاخههای دندان پزشکی و یا جراحی دندان را داشته باشند. متقاضیانی که قصد دارند مدرک کارشناسی ارشد دندانپزشکی در کانادا را دریافت نمایند. می بایست مدرک کارشناسی دندانپزشکی یا جراحی دندان پزشکی را ارائه نمایند. داوطلبان دورهی دکتری دندان پزشکی نیز باید مدرک ارشد دندان پزشکی را داشته باشند. دندانپزشکی یکی از گرانترین رشتهها جهت تحصیل در کانادا می باشد.
جهت ورود به حرفه دندانپزشکی در کانادا به جز استان کِبِک باید عضو سازمان دندانپزشکی کانادا شوید یا در فرآیند ثبت نام باشید.
فهرستی از دانشگاههای کانادا که دوره دندانپزشکی را ارائه میدهند به ترتیب الفبا به این شرح است:
گروه مهاجرتی اپلای من آمادگی دارد تا به علاقهمندان حوزهی دندانپزشکی و تحصیل در کانادا مشاوره و راهنماییهای لازم را ارائه نماید تا متقاضیان با اطلاعات کامل در این مسیر گام بردارند. اپلای من با بهرهگیری از کارشناسان خبره در امور مهاجرت توانایی اخذ پذیرش برای متقاضیان عزیز جهت دورههای مرتبط را دارد. با سپری نمودن این دوره علاوه بر اخذ مدرک کارشناسی در رشتههای مرتبط دندانپزشکی، همزمان این امکان را خواهید داشت تا برای آزمون ورودی دندانپزشکی در کانادا آمادگی لازم را کسب نمایید. در ادامه پس از کسب مدرک کارشناسی در رشتهی مربوطه از اقامت دائم در کانادا نیز بهرهمند شده و فرصت تحصیل در رشتهی دندانپزشکی را به دست آورید.
ورود به دوره پرستاری مقطع کارشناسی در کانادا عموماً همانند دورههای عادی می باشد. با این حال دانشگاههای استانهای مختلف کانادا جهت پذیرش متقاضی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری شرایطی را اتخاذ مینمایند. به این صورت که قبل از ارائه درخواست پذیرش دورهی پرستاری فرد متقاضی میبایست از انجمن پرستاری استان مربوطه تاییدیه مدرک تحصیلی خود را دریافت نموده و یا اینکه عضو ثبتنام شدهی انجمن پرستاران کانادا با سابقهی کار بین 2 تا 4 سال باشد.
دورههای آمادگی پرستاری نیز در برخی از دانشگاهها برگزار میگردد و به این ترتیب متقاضی میتواند دروس پیش نیاز را بگذراند. از طرف دیگر میتوان در کالجهای کانادا نیز در رشتهی پرستاری ادامهی تحصیل داد. در کشور کانادا جهت ورود به حرفهی پرستاری فرد باید عضو سازمان نظام پرستاری کانادا شده باشد و یا در فرآیند ثبتنام در سازمان مذکور قرار گرفته باشد که البته استان کِبِک از این قانون مستثنی میباشد. برای فعالیت در استان کِبِک به عنوان پرستار باید در نظام پرستاری کِبِک عضو شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به بخش عضویت در نظام پرستاری کِبِک مراجعه نموده و نسبت به موارد لازم آگاه شوید.
شما متقاضیان گرامی ضمن ارتباط با مشاورین و کارشناسان گروه مهاجرتی اپلای من میتوانید موارد لازم در خصوص رشتهی پرستاری را کسب نمایید. اپلای من به شما کمک خواهد کرد تا برای دورههای مرتبط پرستاری پذیرش دریافت نموده و همزمان برای آزمون ورودی پرستاری در کانادا نیز آماده شوید.
داوطلبان علاقهمند به تحصیل در کانادا رشتهی داروسازی ابتدا میبایست دورهی عمومی کارشناسی یا دورههای معادل فوق دیپلم را بگذرانند و در دروس زبان، ریاضی، شیمی و بیولوژی نمرهی قبولی بالای ٧۵ را اخذ نمایند. سپس میبایست در آزمون ورودی رشتهی داروسازی در کشور کانادا یا به عبارتی آزمون پیکت تست پذیرفته شوند. آزمون ورودی رشتهی داروسازی در کانادا از ٢٣٢ سوال تستی و یک بخش تشریحی تشکیل شده است. شما عزیزان با مراجعه به سایت پیرسون میتوانید نحوهی ثبت نام و جدول زمان بندی آزمون ورودی داروسازی در کانادا را مشاهده نمایید.
لیست دانشگاههای ارائه دهنده دورهی داروسازی در کانادا به شرح زیر است:
پس از فارغالتحصیل شدن جهت رشتهی داروسازی و ورود به بازار کار به عنوان یک داروساز در کانادا فرد متقاضی میبایست دارای شرایطی اعم از داشتن مدرک کارشناسی داروسازی، قبولی در آزمون جامع کشوری، گذراندن دوره ی کارورزی، دارا بودن تجربهی عملی در رشتهی داروسازی، تسلط به زبان فرانسوی و انگلیسی باشد. گروه مهاجرتی اپلای من مشاوره و راهنماییهای لازم را در جهت دریافت پذیرش در دورههای مرتبط با داروسازی و همچنین آمادگی جهت شرکت در آزمون ورودی رشته مذکور به داوطلبان گرامی ارائه مینماید. متقاضیان پس از دریافت مدرک کارشناسی امکان ورود به دورهی داروسازی در کانادا را خواهند داشت.
لیست دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم ایران در کانادا سال 2023-2022 به شرح زیر است:
گروه الف :
Dalhousie University |
Laval University |
McGill University |
McMaster University |
Polytechnique Montreal |
Queen’s University |
Simon Fraser University |
University of Montreal |
University of Alberta |
University of British Columbia |
University of Calgary |
University of Guelph |
University of Manitoba |
University of Ottawa |
University of Saskatchewan |
University of Toronto |
University of Victoria |
University of Waterloo |
University of Western Ontario (Western University) |
York University |
گروه ب :
صرفا در حوزه تربیت بدنی Brock University |
Carleton University |
Concordia University |
HEC Montreal |
Lakehead University |
Memorial University of Newfoundland |
Université du Québec à Québec (UQAM, UQTR, UQAC, UQAR, UQO, UQAT, INRS, ENAP, ETS) |
Ryerson University |
University of Windsor |
صرفاً در حوزه مدیریت و تجارت Wilfrid Laurier University |
University of New Brunswick |
University of Northern British Colombia |
University of Ontario Institute of Technology |
University of Regina |
University of Sherbrooke |
گروه ج :
Capilano University |
Bishop’s University |
Brandon University |
Fairleigh Dickinson University Vancouver Campus |
Laurentian University |
Mount Allison University |
Royal Roads University |
Nipissing University |
Ontario College of Art and Design University |
University of Prince Edward Island |
St. Francis Xavier University |
The University of Lethbridge |
The University of Winnipeg |
Thompson Rivers University |
Trent University |
Universite de Moncton |
Vancouver Island University |
تحصیل به زبان انگلیسی یکی از مهمترین مزایاییست که افراد را تشویق به تحصیل در کانادا مینماید. تحصیل به زبان انگلیسی در کانادا شرایط ایدهآلی را جهت متقاضیان فراهم نموده است. متقاضیان در کانادا این امکان را دارند تا در تمامی مقاطع و رشتهها به زبان انگلیسی تحصیل نمایند. البته افراد میبایست جهت هر مقطع مدرک زبان مربوط به آن دوره را ارائه نمایند. لازم به ذکر است دورههای زبان انگلیسی در کانادا نیز شرایطی را جهت آموزش متقاضیان فراهم نموده اند، اما همانطور که عنوان شد ویزای دوره زبان در حال حاضر به ایرانیان تعلق نمیگیرد و افراد تنها جهت تحصیل در مقاطع دانشگاهی امکان تحصیل در کانادا را خواهند داشت.
هنگامی که صحبت از مهاجرت به میان میآید، همواره نام کانادا در ذهن ما نقش میبندد. اما در این خصوص میبایست به فاکتورهای مهمی از قبیل رنک دانشگاه، هزینهی مناسب جهت تحصیل و زندگی، شرایط استاندارد جهت کار توجه نمود. کشور کانادا دارای حدود 300 مرکز آموزشی از قبیل کالج و دانشگاه میباشد که سالیانه پذیرای متقاضیان زیادی میاشد. اما به طور کلی شهرهای مونترال، بریتیش کلمبیا، اوتاوا، ونکوور، تورنتو، کبک از مهمترین شهرهای دانشجویی جهت تحصیل در کانادا میباشند.
به طور کلی به دو صورت امکان رزرو وقت جهت ورود به سفارت کانادا وجود دارد. البته در حال حاضر با توجه به عدم حضور کنسولگری کانادا در ایران و شرایط راحت تر بابت رزرو وقت به صورت آنلاین متقاضیانی که از ایران قصد اقدام و ورود جهت تحصیل در کانادا را دارند به صورت غیر حضوری وقت خود را رزرو می نمایند. بدین منظور متقاضیان میبایست با ورود به سایت https://www.vfsglobal.com/ ضمن تکمیل اطلاعات تعیین وقت نمایند و در زمان مقرر به یکی از کشورهایی که سفارت کانادا در آن وجود دارد جهت بیومتریک ( انگشت نگاری) مراجعه نمایند. لازم به ذکر است هزینه خدمات برای هر فرد معادل 85 دلار کانادا می باشد.
مدرک زبان یکی از موارد مهم و ضروری جهت تحصیل در کانادا می باشد و متقاضیان میبایست جهت تحصیل در هر مقطع مدرک مورد نظر را ارائه نمایند. مدارک زبان تافل، آیلتس، دولینگو، CELPIP جهت تحصیل در کانادا مورد تایید میباشد. مدارک زبان متقاضیان توسط معیار (CLB) Canadian language benchmark سنجیده میشود. در مطالب قبلی به نمرهی لازم جهت هر مقطع اشاره نمودیم.
سفارت کانادا در تهران تا اوایل سال 91 فعالیت می نمود و افراد از طریق کنسولگری تهران اقدامات مربوط به مهاجرت و تحصیل در کانادا را انجام می دادند. اما در 2 اردیبهشت سال 91 به علت ناملایمت های سیاسی، اداره مهاجرت کانادا اقدام به بستن سفارت در کشور ایران نمود و ایرانیان مجبور شدند جهت انجام موارد مربوط به دریافت ویزا و اصطلاحا پیک آپ ویزا از طریق شهر آنکارا در کشور ترکیه اقدام نمایند.
همان طور که عنوان شد سفارت کانادا در کشور ایران از اردیبهشت سال 92 تعطیل شد و تا به امروز همچنان این روند ادامه دارد. متقاضیان جهت انجام امور ویزا میبایست به کشورهای همسایه که سفارت کانادا در آنها وجود دارد مراجعه نمایند. جهت تعیین وقت به صورت آنلاین نیز متقاضیان باید به سایت VFS مراجعه نموده و با تکمیل اطلاعات وقت خود را رزرو نمایند.
متقاضیان پس از دریافت پذیرش از یک مرکز آموزشی معتبر نیاز به اخذ ویزای تحصیلی نیز خواهند داشت تا از طریق آن امکان ورود به کشور کانادا را داشته باشند. نکته قابل توجه این است که امکان دریافت نامه پذیرش تنها از سوی موسساتی وجود دارد که دولت کانادا آنها را قبول داشته باشد و کد DLI جهت وارد کردن در اپلیکیشن ویزا را داشته باشند. متقاضیان جهت تحصیل در کانادا نیاز به مجوز تحصیل (Study permit) خواهند داشت. متقاضیان با ارائه ویزا مجوز تحصیل در کانادا را دریافت خواهند کرد. دریافت ویزای تحصیلی مستلزم ارائه مدارکی از جمله نامه پذیرش، گواهی تمکن مالی و سن مناسب جهت ورود به مقطع تحصیلی مورد نظر میباشد. زیرا که افراد با شرایط سنی بالا حتی با دریافت پذیرش هم با شانس کمی جهت دریافت ویزای تحصیلی مواجه می شوند. البته شرایط سنی جهت ورود به هر مقطع متفاوت است. هزینهی ویزای تحصیلی در حال حاضر 150 دلار می باشد. انواع ویزای تحصیلی کانادا به ویزای دانش آموزی، دانشجویی و فرصت مطالعاتی تقسیم میشود که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
ویزای دانش آموزی کانادا یکی از راحتترین و سریع ترین ویزاهایی است که میتوان جهت ورود به این کشور دریافت نمود. اگر سن شما زیر 18 سال است میتوانید در یکی از مقاطع ابتدایی تا دبیرستان کانادا تحصیل نمایید. همچنین درصورت داشتن این ویزا والدینتان هم میتوانند به عنوان ویزای همراه در کنار شما باشند. مدت زمان تحصیل در مدارس کانادا 10 ماه است که در دو ترم سپتامبر و فوریه آغاز میشود و متقاضیان میبایست درخواست خود جهت یکی از دو ترم را ارائه نمایند.
درمورد این ویزا در بالا توضیحات مفصلی ارائه شد. به این صورت که متقاضیان میبایست ابتدا از یکی از موسسات معتبر کانادا پذیرش دریافت نمایند و سپس مدارک خود را برای اخذ ویزای تحصیلی به سفارت کانادا تحویل دهند.
فرصت مطالعاتی به منظور تبادل علمی بین دو کشور و معمولا در دوره دکترا صورت می پذیرد. شرایط اخذ این ویزا نیز دقیقا مانند ویزای دانشجویی میباشد. به این صورت که متقاضی ابتدا باید نامه پذیرش خود را از دانشگاه مورد نظر دریافت نموده و سپس برای اخذ ویزا اقدام نماید. متقاضیان فرصت مطالعاتی معمولا باید از طریق ویزای کاری اقدام نمایند، اما در بعضی مواقع از طریق ویزای گردشگری یا تحصیلی نیز امکان ورود به کانادا جهت فرصت مطالعاتی وجود دارد.
طول مدت ویزای تحصیل در کانادا به اندازه طول مدت تحصیل و 90 روز پس از اتمام تحصیل است تا متقاضیان در این 3 ماه فرصت داشته باشند تا کشور کانادا را ترک نموده و یا جهت تمدید ویزای خود اقدام نمایند. البته اگر تحصیل زودتر از موعد مقرر به پایان برسد، دوره 90 روزه پس از اتمام تحصیل شامل حال متقاضی نخواهد شد و اگر متقاضی در موعد مقرر موفق به اتمام تحصیل نشود می بایست 1 ماه قبل از پایان اقامت جهت تمدید آن اقدام نمایند. ضمنا متقاضیان میبایست به این نکته توجه نمایند که اعتبار پاسپورت نباید در این مدت منقضی شود زیرا که تمدید اقامت بیش از تاریخ اعتبار پاسپورت امکان پذیر نمی باشد.
اخذ ویزای تحصیلی آخرین قدم جهت پذیرفته شدن و ورود فرد متقاضی به کشور کانادا میباشد. هنگام درخواست ویزا جهت تحصیل در کانادا متقاضیان میبایست با دقت و حساسیت نسبت به تکمیل و ارسال مدارک اقدام نموده تا مرحله ی آخر را نیز با موفقیت پشت سر گذاشته و آفیسر را جهت پذیرش متقاعد نمایند. پس از درخواست ویزا متقاضیان به مراکز VAC جهت پروسه بیومتریک مراجعه نموده و پس از طی این مرحله در حدود 15 هفته نتیجه درخواست به متقاضی اعلام میشود. البته بسته به نوع پروندهی فرد متقاضی امکان دارد مدت زمان اعلام نتیجه کوتاهتر شود. در برخی از موارد مشاهده شده که افراد پس از 2 هفته نتیجه ویزا را دریافت نمودهاند.
متقاضیان جهت تحصیل در کانادا جهت دریافت ویزا مدارک زیر را ارائه نمایند.
پروسه انگشتنگاری (بیومتریک) کانادا از اقدامات اولیه و ضروری جهت ورود و تحصیل در کانادا میباشد. در این پروسه احراز هویت فرد متقاضی ثابت و ثبتنام به صورت آنلاین انجام میشود. فرآیند بیومتریک کانادا توسط مراکزی تحت عنوان VAC در کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات و … صورت میپذیرد. جهت دریافت ویزای تحصیلی، کاری، اقامت، سرمایهگذاری، توریستی و حتی تمدید ویزا متقاضیان ملزم به انجام پروسه انگشتنگاری می باشند و این فرآیند 1 روز بعد از درخواست ویزای کانادا از متقاضی درخواست میشود. فرد متقاضی میبایست با تعیین وقت قبلی به مراکز معتبر (VAC) جهت پروسه بیومتریک مراجعه نماید. انگشتنگاری به ترتیب در سه مرحله پرداخت هزینه ( 85 دلار کانادا)، دریافت و مطالعه دستورالعملها و مراجعه به مراکز بیومتریک انجام میشود. لازم به ذکر است در هنگام مراجعه از افراد عکاسی نیز صورت میپذیرد. بدین منظور در حالت عکاسی چهره فرد متقاضی میبایست به صورت کاملا مشخص و از عینک یا کلاه استفاده نشود. حتی مو بر روی صورت به نحوی که تغییر در چهره فرد ایجاد نماید، قابل قبول نمیباشد.
اما برخی افراد هم از پروسه انگشتنگاری کانادا معاف هستند که در ادامه به آنها اشاره مینماییم.
چه کسانی که از پروسه انگشتنگاری معاف هستند؟
قطعا یکی از خوشایندترین مراحل مهاجرت و تحصیل در کانادا، دریافت نامهی پاس ریکوئست میباشد. در این مرحله متقاضیان نامهای تحت عنوان پاس ریکوئست دریافت مینمایند. به موجب این نامه از متقاضی درخواست میشود گذرنامه خود را در موعد مقرر به سفارت کشور کانادا جهت چسباندن لیبل ویزا تحویل نماید. افراد جهت تحویل پاسپورت (پیکاپ ویزا) این امکان را دارند تا از طریق دفاتری که خدمات پیکاپ ویزا را انجام می نمایند اقدام به ارسال پاسپورت خود به سفارت کانادا جهت دریافت لیبل ویزا نمایند. البته خود فرد متقاضی هم می تواند شخصا به سفارت کانادا در شهر آنکارا ترکیه جهت دریافت ویزا مراجعه نماید، اما با توجه به بالا بودن هزینهها پیشنهاد میشود افراد از طریق دفاتری که خدمات پیکاپ ویزا را انجام میدهند اقدامات لازم را انجام دهند.
بسیاری از متقاضیان قصد دارند تا پس از تحصیل در کانادا اقامت دائم این کشور را نیز کسب نمایند. البته کسب اقامت پس از تحصیل یکی از روشهای مرسوم به دست آوردن اقامت کانادا میباشد. کسب اقامت از طریق تحصیل در هر استان شرایط خاص خود را دارد و به طور کلی تحصیل یا دوره ای که کمتر از 8 ماه باشد، شامل اقامت نمیشود. افراد پس از اتمام تحصیل امکان اخذ اقامت کانادا از طریق برنامه اکسپرس اینتری (Express entry) را خواهند داشت. اکسپرس اینتری شامل شاخههای متفاوتی بوده و افراد از طریق یکی از این برنامهها این امکان را دارد تا اقامت کانادا را کسب نماید. در ادامه به طور مفصل به برنامههای اکسپرس اینتری اشاره خواهیم نمود:
این برنامه یکی از مناسبترین روشها جهت اخذ اقامت کانادا میباشد. در این برنامه افراد با سابقهی 1 سال کار در کانادا امکان درخواست جهت اقامت دائم کانادا را خواهند داشت. به این صورت متقاضیان پس از اتمام تحصیل با دریافت مجوز کار پس از تحصیل (Post Graduate Work Permit) امکان ورود به بازار کار را خواهند داشت و با 1 سال کار و افزایش امتیاز CRS می توانند از طریق برنامهی تجربه کانادایی اقامت دائم این کشور را کسب نمایند.
یکی دیگر از برنامههای تحت پوشش اکسپرس اینتری، فدرال اسکیلد ورکر میباشد و متقاضیان فارغالتحصیل شده از این طریق امکان اخذ اقامت کانادا را خواهند داشت. در این برنامه بر خلاف تجربه کانادایی فرد ملزم به ارائهی 1 سال سابقه کار در کانادا نیست اما میبایست در خارج از کشور کانادا سابقه حداقل 1 سال کار را داشته باشد. بنابراین اقدام جهت دریافت اقامت کانادا از این طریق نیز نیازمند سابقه کاری میباشد.
هر استان در کشور کانادا با توجه به شرایط برنامهی خاص خود ارائه میدهد و متقاضیان میتوانند با اطلاع از شرایط هر استان و بررسی موارد شغلی به استان مربوطه مهاجرت نمایند. البته این مورد در این بخش مورد توجه نیست و متقاضیان تحصیلی از طریق دو برنامه تجربه کانادایی و فدرال اسکیل ورکر امکان اخذ اقامت دائم کانادا را خواهند داشت.
بررسی و اطلاع از تمامی جوانب و شرایط برای متقاضیان تحصیل در کانادا از اقدامات اولیه جهت اتخاذ تصمیم مناسب میباشد. به همین منظور بسیاری از متقاضیان در جهت ورود و تحصیل در کانادا میبایست از طریق یک موسسه حقوقی که تجربیات کافی در حوزه مهاجرت را داراست بررسیهای لازم را انجام داده و اطلاعات لازم را کسب نمایند تا با کمترین چالش در این مسیر مواجه شوند. گروه مهاجرتی اپلای من با بهرهگیری از مشاورین و کارشناسان خبره در این حوزه آمادگی دارد تا اطلاعات لازم را در اختیار شما متقاضیان عزیز قرار داده و از ابتدا تا انتهای پروسه مهاجرت شما عزیزان را یاری و همراهی نماید.
زندگی در کانادا باعث ایجاد شرایط ایدهآلی برای متقاضیان میشود. طبق نظر سنجی 82% مردم از زندگی در این کشور رضایت دارند. زیرا که میزان جرم و جنایت بر اساس گزارش GPI (شاخص صلح جهانی) در این کشور به میزان بسیار پایینی قرار دارد و از لحاظ امنیت جایگاه هشتم را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. رفاه اجتماعی، کیفیت زندگی، گستردگی امکانات، سیستم آموزشی نوین، پایین بودن میزان تورم، خدمات بهداشتی و درمانی مطلوب، فرصتهای کاری و …. از دیگر موارد مهم جهت زندگی در این کشور میباشد. متقاضیان با توجه به مواردی که عنوان شد شرایط مطلوبی را بابت زندگی در کانادا خواهند داشت. ضمنا افراد با کسب اقامت دائم این کشور میتوانند از خدمات درمانی و تحصیلی به صورت رایگان بهرهمند شوند. دانشجویان متقاضی تحصیل در کانادا نیز با دریافت بیمه دانشجویی امکان استفاده از خدمات درمانی را خواهند داشت و پس از اتمام تحصیل نیز از مزایایی همچون اقامت پس از تحصیل، دریافت بورسیه و کار دانشجویی بهرهمند میشوند. به طور کلی دانشجویانی که جهت تحصیل در کانادا وارد این کشور میشوند با شرایط مطلوبی جهت زندگی مواجه خواهند بود.
گروه مهاجرتی اپلای من ضمن همراهی متقاضیان از ابتدا تا انتهای پروژه در کشور ایران، با توجه به داشتن نمایندگی فعال در کشور کانادا به محض ورود متقاضیان به این کشور خدمات پس از ورود را نیز جهت رفاه حال متقاضیان عزیز ارائه مینماید تا افراد پس از ورود به این کشور با چالشهای اولیه مواجه نشوند. خدمات اپلای من در کشور مقصد شامل مواردی چون ترنسفر فرودگاهی، خرید سیم کارت، ثبت نام و رجیستر دانشگاه، ارائه خدمات جهت اقامت در هتل و خوابگاه می باشد. نمایندگی اپلای من در کشور کانادا در بدو ورود شرایطی را برای متقاضیان گرامی فراهم نموده تا دانشجویان بدون هیچ دغدغه و نگرانی در این کشور مستقر شده و به تحصیل در کانادا مشغول شوند.
همان طور که در این مطلب عنوان شد تحصیل در کانادا از مزایای بیشماری برخوردار بوده که از مهمترین آنها میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
وجود دانشگاههای معتبر بینالمللی
امکان تحصیل به زبان انگلیسی و فرانسوی
اقامت دائم از طریق تحصیل
ثبات اقتصادی
امنیت و رفاه اجتماعی
کشوری با فرهنگهای متنوع
بله. در کشور کانادا علاوه بر تحصیل به زبان انگلیسی امکان تحصیل به زبان فرانسوی نیز وجود دارد.
بله متقاضیان حین تحصیل در کانادا با مجوز کار دانشجویی امکان تامین بخشی از هزینههای زندگی خود را خواهد داشت.
در این مقاله به هزینه تحصیل در کانادا جهت مقاطع مختلف اشاره نمودیم.
ویزای تحصیلی به فرد متقاضی اجازه ورود به کانادا را می دهد اما Study permit مجوزی است که به فرد امکان تجصیل در کانادا را خواهد داد.
سین نامبر یک شماره 9 رقمی می باشد و مختص افرادی است که اقامت دائم کانادا را دارند و یا به منظور تحصیل یا کار وارد کانادا میشوند. این شماره جهت شناسایی افراد در کانادا کاربرد دارد. متقاضیان که به منظور کار یا تحصیل وارد کانادا میشوند میبایست جهت دریافت این شماره به همراه پاسپورت و مجوز کار یا تحصیل به نزدیکترین دفاتر Service canada مراجه نمایند و برگه حاوی سین نامبر را دریافت نمایند.
بله دریافت پذیرش به صورت نیز آنلاین امکانپذیر میباشد.
بله. همسر فرد متقاضی نیز اجازه کار در کانادا را خواهد داشت.
بازار کار در کشور کانادا از شرایط مطلوبی برخوردار بوده و دانشجویان جهت اشتغال در حین تحصیل با چالش خاصی مواجه نخواهند بود.
این زمان با توجه پرونده و همچنین کشوری که متقاضی در آن وجود دارد متفاوت است، اما به طور کلی افراد در اغلب موارد پس از گذشت 15 هفته نتیجه ویزای تحصیلی را دریافت خواهند نمود.
راجع به هزینه زندگی در کانادا به طور مفصل صحبت نمودیم که ماهیانه به مبلغ 800 تا 2000 دلار با توجه به شهر محل سکونت و سبک زندگی فرد متغییر است.
اطلاعات مربوط به دفاتر VAC در کشورهای اطراف ایران:
پیشنهاد میکنیم مطالب مرتبط زیر را نیز درباره انواع روش های تحصیل در کانادا مطالعه فرمایید.
جهت دریافت مشاوره اطلاعات خود را وارد نمایید
"(ضروری)"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
سلام. برای تحصیل ارشد کانادا چقدر تمکن مالی لازمه؟
سلام، برای تمکن مالی بهتر است که هزینه ی یک سال شهریه و و زندگی را به عنوان تمکن در حساب بانکی خود داشته باشید. برای مقطع ارشد این هزینه حدودا 30 هزار دلار کانادا یعنی 300 میلیون تومان می باشد.
شرایط بورسیه مقطع ارشد برای رشته مهندسی مکانیک رو میفرمایید ؟
سلام،
دریافت بورسیه در مقطع ارشد در کانادا بستگی به شرایط تحصیلی و دانش زبانی شما دارد. ویژگی هایی که می تواند شما رو به بورسیه تحصیلی برساند، معدل و دانشگاه مقطع قبلی شما، نمره زبان انگلیسی یا فرانسه، مقالات و سوابق پژوهشی شما هست.
سلام کسی که رشته ی زبان رو توی یه دانشگاه خوبه کشور بخونه میتونه فاند بگیره؟!
سلام وقت بخیر
برای ورود به عرصه رقابت فاند برای کانادا باید رزومه قوی ارائه بدید این رزومه شامل معدل بالا، نمره زبان آیلتس با نمره بالا و … است
سلام یه خانواده ی چهار نفری هستیم برای تحصیل در کانادا چطوری هست
سلام روز بخیر
لطفا با موسسه تماس بگیرید یا در بخش مشاوره رایگان شماره تماستون رو برامون بذارید مشاورین ما کاملا راهنماییتون میکنند
سلام
من رشتم حسابداریه و معدلمم 18 هستش اگر ایلتس 7 بگیرم بنظرتون میتونم فاند بگیرم واسه ارشد یانه؟
مقاله و چیزی ننوشتم. و22 سالمم هست.
اگر فاند بگیرم بازم باید 300 میلیون با خودم ببرم؟
و اینکه میتونم تویه یه دانشگاه خیلی خوب درس بخونم یا باید دانشگاه هایه درجه 2 و 3 کانادا درس بخونم؟
و گپ سربازی بین تحصیل رو قبول میکنن؟
ممنون میشم جواب بدید.
سلام
یکی از مواردی که میتونه کمک کنه بهتون فاند بگیرید مدرک زبان هست اما موارد دیگری هم هست که باید نشون بده شما شایسته دریافت فاند هستید، داشتن یک رزومه قوی مثل سابقه کاری مرتبط، مقاله در ژورنال های بین المللی، معدل بالا و … شانس شما رو در دریافت فاند بالاتر میبره
گپ تحصیلیتون باید قابل توجیه باشه
پذیرش دانشگاه ها کاملا بستگی به رزومه تحصیلی شما دارد
سلام.برای اپلای تحصیلی اگر شخصی اسپانسر برای تامین محل زندگی در کانادا بشه ،در این صورت فقط به اندازه شهریه باید تمکن مالی ارائه داد ؟
سلام وقت شما بخیر دوست عزیز. جهت بررسی دقیق این موضوع لطفا با مشاورین مجموعه تماس بگیرید و پاسخ را دریافت نمایید.
سلام.وقت بخیر .
در مورد شرط معدل برای تحصیل در کانادا میشه راهنمایی بفرمایید؟