مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه ۲۰۲۲ چیست؟

Applyman

مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه همواره به عنوان یکی از سولات و چالش‌های پر تکرار متقاضیان تحصیلی بوده که در این مقاله قصد داریم به طور مفصل به آنها بپردازیم و اطلاعات کافی در این خصوص را در اختیارتان قرار دهیم.

کشور ترکیه واقع در خاورمیانه با بهره‌گیری از مراکز آموزشی استاندارد و شرایط تحصیلی مناسب شرایطی را فراهم نموده تا متقاضیان تحصیلی به خصوص ایرانیان تحصیل در ترکیه را به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار دهند. در سالیان اخیر بیش از 60.000 دانشجو که اغلب آنها را متقاضیان ایرانی تشکیل می‌دهند کشور ترکیه را جهت تحصیل انتخاب نموده‌اند. مسافت کم با ایران، تشابهات فرهنگی، هزینه‌های مناسب جهت تحصیل، عدم اعمال محدودیت سنی، امکان تحصیل به زبان انگلیسی، مدارک مورد تایید در سطح جهانی و … را می‌توان از عمده‌ترین دلایل تحصیل در ترکیه برشمرد. جالب است بدانید کشور ترکیه با توجه به بهره‌گیری از جاذبه‌های گردشگری و همچنین رشد اقتصادی درسالیان اخیر جزو 10 مقصد برتر گردشگری در جهان نیز به شمار می‌رود. اما در این رابطه مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه سوالیست که اغلب ذهن متقاضیان مهاجرت تحصیل در این کشور را به خود مشغول نموده است. اما نگران باشید زیرا در این مقاله قصد داریم تا گام به گام مراحل پروسه‌ی اپلای به ترکیه، مدارک لازم و هزینه‌های تحصیل و زندگی در این کشور پرداخته تا شما عزیزان با نحوه‌ی انجام آن آشنا شوید. پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.

اپلای و مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه

1- جستجو و پیدا کردن برنامه مناسب

در دهه‌های اخیر، همواره از ترکیه به عنوان یکی از مقاصد مناسب جهت دانشجویان بین المللی نام برده می‌شود. این موضوع را می توان به عوامل زیادی از جمله محیط پویا و استاندارد جهت آموزش، اعتبار مدارک تحصیل در سطح جهانی، هزینه‌های تحصیلی مقرون به صرفه مرتبط دانست. در این مرحله شما ابتدا می‌بایست لیست دانشگاه‌های کشور ترکیه را مشاهده نموده و سپس پس از انتخاب دانشگاه به وب‌سایت رسمی مرکز مورد نظر مراجعه نموده و با آگاهی از رشته‌‌ها، پیش نیاز و همچنین شهریه‌، برنامه‌ی تحصیلی مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

2- ارسال درخواست به دانشگاه

پس از بررسی گزینه‌های مختلف دانشگاه، در این محله شما باید برنامه تحصیلی خود را پیدا کرده و انتخاب نمایید. شما می‌بایست پس از انتخاب رشته گزینه‌ی Apply  را انتخاب نموده و مدارک درخواست شده را بارگذاری نمایید. مدارک ارسال شده توسط دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه‌ی آن پس از چند روز به متقاضی اعلام می‌شود. لازم به ذکر است ارسال بی‌ نقص مدارک باعث می‌شود تا شما سریع‌تر نتیجه‌ی پذیرش خود را دریافت نمایید.

3- دریافت نامه پذیرش مشروط

در این مرحله هنگامی که با درخواست شما مبنی بر پذیرش موافقت شد، فرآیند پذیرش دو مرحله ای آغاز می شود. سپس دانشگاه یک نامه پذیرش مشروط یا موقت صادر نموده و از طریق ایمیل برای شما ارسال می‌نماید. در نامه‌ی پذیرش به مواردی همچون نام دانشجو، تاریخ تولد، ترم پذیرش، دوره تحصیلی و همچنین هزینه‌ای که شما می‌بایست پرداخت نماید، اشاره شده است. هزینه‌ی دریافتی به عنوان بخشی از شهریه یا سپرده دریافت شده و اغلب حدود 1000 یورو می‌باشد. سپس در صورتی که ودیعه مشخص شده را به دانشگاه پرداخت نمایید این امکان را دارید تا با نامه‌ی پذیرش جهت دریافت ویزا اقدام نمایید.

4- اخذ ویزا

در این مرحله شما می‌بایست نامه‌ی پذیرش را به همراه سایر مدارک رسمی و هویتی جهت رزرو وقت مصاحبه و دریافت ویزا به سفارت ارائه نمایید. بهترین زمان جهت درخواست ویزای ترکیه حداقل 30 روز و حداکثر 60 روز پیش از سفر می‌باشد. لازم به ذکر است ارائه‌ی مدارک درخواست شده به صورت کامل و بدون نقص روند اعلام نتیجه به فرد متقاضی را سرعت می‌بخشد.

اپلای و مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه
اپلای و مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه

مدارک لازم جهت مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه

پذیرش :

  • مدارک هویتی به همراه کپی ( شناسنامه، پاسپورت)
  • مدرک دیپلم به همراه ریز نمرات و ترجمه‌ی رسمی (جهت تحصیل در مقطع کارشناسی)
  • مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات و ترجمه‌ی رسمی (جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد)
  • مدرک کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات و ترجمه‌ی رسمی (جهت تحصیل در مقطع دکترا)
  • رزومه‌ی تحصیلی (CV)
  • انگیزه‌نامه
  • توصیه‌نامه
  • گواهی تمکن مالی
  • تکمیل فرم درخواست
  • پرداخت هزینه‌ی درخواست
  • مدرک زبان انگلیسی یا ترکی
  • قبولی در آزمون ورودی  (در دانشگاه‌هایی که آزمون ورودی دارند)

ویزا :

  • ارائه‌‌ی نامه‎‌ی پذیرش
  • عکس فرد متقاضی
  • پاسپورت با حداق 6 ماه اعتبار
  • مدارک مربوط به رزرو محل اقامت
  • رزرو بلیط
  • اثبات مدارک تمکن مالی

بورسیه تحصیل در ترکیه

کشور ترکیه هر ساله بورسیه‌های متنوعی را در اختیار متقاضیان قرار می‌‌‌دهد. بورسیه‌‌ها و کمک هزینه‌ها شرایطی را برای دانشجویان فراهم نموده‌اند تا با حداقل هزینه به تحصیل در رشته‌های دلخواه مشغول شوند. هزینه‌ها‌ی مقرون به صرفه جهت رشته‌‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و … باعث شده تا متقاضیان زیادی هر ساله این کشور را جهت تحصیل برگزینند. حال در نظر بگیرید با استفاده از بورسیه‌های متنوع باز هم امکان کاهش این هزینه‌ها وجود دارد و در برخی موارد حتی دانشجویان به صورت رایگان نیز امکان تحصیل در ترکیه را خواهند داشت. یکی از مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه هنگامیست که دانشجویان به وب سایت رسمی دانشگاه مراجعه نموده و نسبت به بورسیه‌های دانشگاه مقصد در صورت وجود و همچنین شرایط اخذ آن اطلاعات لازم را کسب نمایند. در ادامه به برخی از بورسیه‌های مهم کشور ترکیه خواهیم پرداخت.

  • بورسیه دولتی ترکیه  (TÜRKİYE BURSLARI)

این بورسیه توسط دولت در 112 دانشگاه برتر ترکیه جهت حمایت از دانشجویان بین‌المللی و آشنایی متقاضیان با فرهنگ و رسوم این کشور ارائه می‌شود. TÜRKİYE BURSLARI جهت مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مهندسی و علوم انسانی به متقاضیان ارائه می‌شود. البته شرایطی همچون محدودیت سنی و شرط معدل با توجه به مقطع تحصیلی جهت اعطا این بورسیه به متقاضیان در نظر گرفته است.

  • بورسیه Harran Scholarship Program

این برنامه جهت مقطع کارشناسی به دانشجویان ایرانی و همچنین چند کشور دیگر در حوزه‌های پزشکی، زبان، ادبیات ترکی و …. اعطا می‌شود.

  • بورسیه Ali Kuşçu Science and Technology Scholarship

این برنامه به متقاضیان علاقه‌مند به تحصیل در رشته‌های علوم پایه، مهندسی و تکنولوژی جهت مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تعلق می‌گیرد.

  • بورسیه İbni Haldun

این برنامه نیز در مقاطع تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) به متقاضیان علاقه‌مند در حوزه‌های علوم انسانی و مطالعات اسلامی تعلق می‌گیرد.

  • بورسیه دانشگاه فنی خاور میانه

دانشگاه فنی خاورمیانه هر ساله بورسیه‌های متنوعی را به دانشجویان جهت کاهش هزینه‌ها و همچنین تسهیل در روند تحصیل اعطا می‌نماید. البته METU کمک هزینه‌هایی در ارتباط با خوابگاه، غذا و … را نیز برای دانشجویان بین‌المللی در نظر گرفته است.

  • بورسیه دانشگاه سابانچی

دانشگاه سابانچی نیز بورسیه‌های متنوعی را در مقاطع تکمیلی به متقاضیان ارائه می‌نماید. دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه سابانچی ‌شوند از پرداخت شهریه نیز معاف شده و حتی کمک‌ هزینه‌های ماهیانه نیز دریافت می‌نمایند.

  • بورسیه اراسموس موندس

بورسیه‌ی اراسموس موندس برنامه‌ای از طرف کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌باشد که کشور ترکیه نیز در آن حضور دارد. بر اساس این بورسیه دانشجویان می‌توانند 1 الی 2 ترم از تحصیل خود را در کشورهای دیگر سپری نمایند.

  • بورسیه Tubitak

این بورسیه توسط شورای تحقیقات و فناوری ترکیه به متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی تا دکترا اعطا می‌‌شود. البته افراد جهت دریافت این بورسیه می‌بایست مواردی همچون مدرک تحصیلی، مدرک زبان و مدارک شرکت در آزمون‌هایGMAT یا GARE را بسته نظر به دانشگاه ارائه نمایند.

هزینه‌ی تحصیل و زندگی در ترکیه

کسب اطلاع از هزینه‌های تحصیل و زندگی یکی دیگر از مواردیست که متقاضیان می‌بایست پیش از انجام مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه نسبت به آن آگاهی پیدا نمایند. همان طور که عنوان شد هزینه‌ی تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورها مقرون به صرفه‌تر بوده و قطعا همین موضوع یکی از دلایل مهاجرت به این کشور می‌باشد. هزینه‌ی تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی این کشور سالانه مابین 96000 تا 133000 لیر و در دانشگاه‌های دولتی این مبلغ از 6000 تا 46000 لیر با توجه به رشته‌ی تحصیلی و دانشگاه متغییر می‌باشد. مخارج زندگی در ترکیه تفاوت چندانی با ایران نداشته و متقاضیان به طور میانگین باید هزینه‌ها‌ را تقریبا مطابق با ایران در نظر بگیرند. اما به طور کلی هزینه‌ی زندگی ماهانه یک دانشجو مابین 500 الی 600 لیر می‌باشد. ناگفته نماند سبک زندگی فرد متقاضی نقش بسزایی در کاهش و یا افزایش هزینه‌ها در این کشور خواهد داشت. اغلب دانشجویان با انجام کار دانشجویی در هنگام تحصیل امکان تامین هزینه‌های زندگی در این کشور را خواهند داشت.

هزینه‌ی تحصیل و زندگی در ترکیه
هزینه‌ی تحصیل و زندگی در ترکیه

جمع بندی (سخن پایانی)

به انتهای این مقاله رسیدیم، سپاس که تا انتها همراه ما بودید. در این مطلب مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه را مورد بررسی قرار داده و به موارد لازم جهت مهاجرت تحصیلی به این کشور پرداختیم. امید است موارد عنوان شده اطلاعات کافی را در اختیار شما متقاضیان گرامی قرار داده باشد. به طور کلی کشور ترکیه با توجه به هزینه‌های مقرون به صرفه و همچنین فراهم نمودن استانداردهای به روز آموزشی توجه متقاضیان زیادی را به خود جلب نموده است. ما در گروه مهاجرتی اپلای من ضمن بهره‌گیری از کارشناسان مجرب و همچنین داشتن نمایندگی از 50 دانشگاه برتر ترکیه آمادگی داریم تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن جهت اخذ پذیرش برای شما دانشجویان گرامی اقدام نماییم. لازم به ذکر است مجموعه اپلای من در کشور مقصد نیز با ارائه‌ی خدمات پس از ورود شامل ثبت نام، موارد مربوط به اقامت و …. یاری‌رسان شما متقاضیان گرامی بوده تا در مسیر مهاجرت به ترکیه با چالش خاصی مواجه نشوید.

مطالعه‌ی مقالات بیشتر در خصوص مراحل اقدام به تحصیل در ترکیه:

تحصیل در ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه

هزینه‌ی تحصیل در ترکیه


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید