تحصیل در دانشگاههای اروپا با توجه به فرصتهای متنوع و ایدهآلی که در اختیار متقاضیان قرار می دهد از طرفداران بی شماری برخوردار است و سالیانه افراد زیادی در این خصوص به رقابت با یکدیگر میپردازند.
اروپا به عنوان یکی از قدیمیترین قارهها در اروپا همواره کشورهایی را در خود جای داده که هرکدام دارای تاریخ و فرهنگی منحصر به فرد می باشند. کشورهای مطرحی همچون آلمان، نروژ، بلژیک و فرانسه در قاره اروپا هر ساله پذیرای متقاضیان فراوانی از سراسر جهان جهت تحصیل در اروپا می باشند. موضوع قابل توجهی که متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا همواره در پی کسب آن هستند را می توان اخذ اقامت دانست. بدین منظور افراد این امکان را خواهند داشت تا پس از اتمام تحصیل به جستجوی کار پرداخته و پس از مدت زمان 5 سال می توانند درخواست خود مبنی بر درخواست اقامت دائم را ارائه نمایند. با توجه به عضویت اکثر کشورهای این قاره در حوزه شنگن این فرصت وجود دارد تا دانشجویان به غیر از کشور مقصد به گشت و گذار در سایر کشورهای این حوزه نیز بپردازند و از شرایط سایر کشورهای اروپایی جهت تحصیل و اشتغال به کار مطلع شوند.
در این مقاله قصد داریم تا به شرایط تحصیل در دانشگاههای اروپا اعم از مزایا، هزینه ها و سایر موارد لازم بپردازیم. پیشنهاد می کنیم اگر شما متقاضیان گرامی نیز متقاضی تحصیل در اروپا هستید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات لازم را کسب نمایید.
همچنین ما در گروه مهاجرتی اپلای من با داشتن نمایندگی فعال در اکثر کشورهای اروپایی و بهرهگیری از کارشناسان خبره در این حوزه شما عزیزان را در جهت تحصیل در دانشگاههای اروپا یاری نموده و از ابتدا تا انتهای پروسه مهاجرت همراه شما خواهیم بود.
معرفی و شرایط تحصیل در دانشگاههای اروپا
کدام کشور؟ کدام دانشگاه؟ سوالیست که همیشه ذهن متقاضیان تحصیل در اروپا را درگیر نموده است. اما در این خصوص باید بگوییم دانشجویان جهت انتخاب نوع کشور و دانشگاه می بایست به عواملی همچون رشته تحصیلی، شرایط مالی، چگونگی هزینهها در کشور مقصد و …. توجه نمایند تا با کمترین ریسک و همچنین مواجه شدن با چالشهای احتمالی به کشور مورد نظر مهاجرت نمایند. به طور کلی تعیین هدف در ابتدای مسیر مهمترین عامل جهت متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا می باشد. در ادامه قصد داریم 10 دانشگاه برتر در قاره سبز را به شما معرفی نماییم تا شما عزیزان با مطالعه این مراکز آموزشی و با توجه به شرایط خود در جهت اتخاذ بهترین تصمیم گام بردارید.
1. دانشگاه آکسفورد (University of Oxford)
همهی ما حتی یکبار به بهانههای مختلف نام آکسفورد به گوشمان خورده است. این مجموعه ارزشمند به عنوان بهترین و قدیمیترین دانشگاه انگلیسی زبان در منطقهی آکسفورد انگلستان واقع شده است. دانشگاه آکسفورد با توجه به رتبه اول در قاره اروپا به عنوان یکی از ایدهآلترین گزینهها جهت تحصیل در دانشگاههای اروپا می باشد. منبع موثقی در ارتباط با تاریخ تاسیس این دانشگاه وجود ندارد و به همین دلیل این موضوع تا به امروز نامشخص بوده است. نقطه عطف این دانشگاه به زمان هنری دوم و زمانی که او تحصیل به زبان انگلیسی را در دانشگاه پاریس ممنوع کرد، بازمیگردد. این دانشگاه در سطح جهانی هم از قدمت بالایی برخوردار بوده و بعد از دانشگاه بولونیا قدیمیترین دانشگاه جهان به شمار میرود و در ردهبندی QS جایگاه 2 را به خود اختصاص نموده است. جوایز متعددی که این مجموعه اغلب مابین سال های 2013 تا 2018 دریافت نموده را می توان از امتیازات ویژه این دانشگاه برشمرد.
هم اکنون بیش از 22000 دانشجو در این دانشگاه با استفاده از امکانات مدرن آموزشی مشغول به تحصیل بوده که اغلب آنها را دانشجویان مقاطع تکمیلی تشکیل دادهاند و در بخش تحقیقاتی فعالیت مینمایند. زیرا که بخش تحقیقاتی در این دانشگاه از سطح بالایی برخوردار است و در سطح جهانی نیز زبانزد میباشد. تحصیل در این مرکز آموزشی تا حد زیادی رقابتی بوده و تنها جهت دانشجویانی که از سطح علمی ممتاز و مدرک زبان آیلتس با نمره حداقل 7 برخوردار باشند، امکانپذیر می باشد. دانشگاه آکسفورد با بهرهگیری از 38 دانشکده رشتههای متنوعی را در حوزه مهندسی، علوم انسانی و علوم پزشکی به متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا ارائه مینماید. هزینههای تحصیل در این دانشگاه جهت دانشجویان غیر اتحادیه اروپا بالا بوده و سالانه با توجه به رشته تحصیلی مابین 25000 تا 36000 پوند متغییر میباشد. لازم به ذکر است اعطا بیش از 800 بورسیه تحصیلی به دانشجویان واجد شرایط (صلاحیت علمی، نمره بالا در مدرک زبان و….) عمدتا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نقش موثری در کاهش هزینههای متقاضیان ایفا نموده است.
2. دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)
موسسه آموزشی کمبریج به عنوان یکی دیگر از موسسات عالی اروپا سال 1209 در شهر کمبریج تاسیس شد. این مجموعه به عنوان سومین دانشگاه قدیمی جهان شناخته میشود و در آخرین رتبهبندی QS جایگاه 3 جهان را به خود اختصاص داده است. جالب است بدانید دانشگاه آکسفورد با حدود 5 میلیارد پوند از بیشترین دارایی در میان دانشگاههای اروپایی برخوردار می باشد. کتابخانههای ارزشمند با منابع غنی در این دانشگاه که بزرگترین آن شامل 15 میلیون نسخه کتاب ارزشمند است جهت استفاده اساتید و دانشجویان گردآوری شده است. 31 دانشکده و دپارتمان رشتههای متنوعی در حوزههای گوناگون از جمله هنر، علوم انسانی، مهندسی و فناوری، پزشکی را به متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا ارائه می نماید.
دریافت بیش از 90 جایزه نوبل گواهی بر سطح کیفی و اعتبار دانشگاه آکسفورد در سطح جهانی دارد. متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا سالیانه جهت ورود به موسسه کمبریج با هم به رقابت میپردازند، اما با توجه به رقابت شدید تنها افرادی که دارای صلاحیتهای برجستهای همچون معدل بالا، مدرک زبان با نمره حداقل 6 باشند فرصت حضور در این مجموعه را کسب خواهند نمود. از مشاهیر این دانشگاه می توان به استیون هاوکینگ، آلن تورینگ، ایان مککلن، ساشا بارون کوهن، سم مندس، جیمز چادویک، چارلز داروین، ارنست رادفورد اشاره نمود که همگی در حوزهی کاری خود افراد برجسته و صاحب نامی بودند. هزینهی تحصیل در این دانشگاه برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا بالا و سالیانه از 22000 تا 58000 پوند انگلیس با توجه به رشتهی تحصیلی متغییر خواهد بود. ضمنا بورسیههای متعددی در تمامی مقاطع و اغلب تکمیلی به دانشجویان بینالمللی با توجه به سوابق تحصیلی و شرایط علمی اعطا میشود.
3. امپریال کالج لندن (Imperial College London)
امپریال کالج لندن به عنوان یکی از مراکز آموزشی در انگلستان و همچنین جهان بوده که در حوزههای علوم پزشکی، علوم مهندسی، اقتصاد و تجارت بسیار زبانزد میباشد و به صورت تخصصی رشتهها را به متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا ارائه مینماید. این کالج سال 1907 در کنزیگتون جنوبی لندن تاسیس شد و با فراهم نمودن شرایط ایدهآل هرساله پذیرای متقاضیان فراوانی از سراسر جهان میباشد. حدود 6500 نفر از 125 کشور جهان سالیانه از کالج سلطنتی لندن فارغالتحصیل میشوند. فرصتهای پژوهشی متنوع که امپریال کالج لندن در اختیار متقاضیان قرار داده است باعث شده تا این مرکز جهت متقاضیان علاقهمند به فعالیتهای تحقیقاتی نیز گزینهای ایدهآل به شمار رود. اختصاص بودجه پژوهشی بالا به دانشکده پزشکی ضمن بهرهگیری از استادان و همچنین هیئت علمی برجسته را می توان از عمده ترین مزایای تحصیل در این کالج برشمرد.
اعتبار امپریال کالج لندن از آنجایی مشخص میشود که بدانید که جایگاه سوم را در میان دانشگاههای انگلیسی و جایگاه 7 را بر اساس رتبهبندی QS به خود اختصاص داده است. این مرکز با داشتن 4 دانشکده رشتههای متنوعی را در مقطع کارشناسی تا دکترا به متقاضیان ارائه مینماید. با توجه به رقابت شدید جهت ورود به کالج سلطنتی لندن تنها افرادی که از شرایط علمی ممتازی برخوردار باشند امکان تحصیل در این مجموعه را خواهند داشت. لازم به ذکر است متقاضیان تحصیل در این کالج میبایست مدرک زبان آیلتس با نمره حداقل 6.5 را نیز ارائه نمایند.
هزینه تحصیل در کالج سلطنتی لندن با توجه به شرایظ مختلف مانند نوع ملیت، مقطع تحصیلی تفاوت دارد و دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا ملزم به پرداخت شهریههای بالاتری می باشند. هزینهی تحصیل با توجه به رشتهی تحصیلی سالانه حدود 30.000 تا 38000 متغییر میباشد. البته بورسیههای تحصیل ارائه شده توسط کالج سلطنتی به افراد واجد شرایط و ممتاز تا حد زیادی در کاهش هزینههای تحصیل موثر خواهد بود. چنانچه متقاضیان علاقهمند به تحصیل در دانشگاههای اروپا از سوابق علمی مناسبی برخوردار باشند این امکان را دارند تا فرصت تحصیل در امپریال کالج لندن را کسب نمایند.
4. دانشگاه سوربن (Sorbonne University)
دانشگاه دولتی سوربن که حتما تا به حال نام آن را شنیدهاید، سال 1257 در شهر افسانهای پاریس با ادغام دو دانشگاه پاریس و پیر و ماری کوری تاسیس شد. مرکز آموزشی سوربن با نام دانشگاه پاریس نیز شناخته میشود و به عنوان یکی از قدیمیترین مراکز آموزشی جهان به شمار میرود. سوربن جهت علاقهمندان حوزه پژوهش یک مرکز ایدهآل به شمار می رود، زیرا که فعالیتهای تحقیقاتی فراوانی در این دانشگاه انجام شده و یا در حال پیگیری است. Sorbonne University با فراهم نمودن امکانات آموزشی مدرن و استانداردهای آموزشی در سطح مطلوب شرایطی را فراهم نموده تا متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا هر ساله جهت ورود به این مرکز با یکدیگر به رقابت بپردازند.
حدود 4300 دانشجو در حال حاضر مشغول تحصیل در این دانشگاه میباشند. طبق رتبه بندی QS دانشگاه سوربن جایگاه 72 جهان را به خود اختصاص داده است. وجود 3 دانشکده اصلی رشتههای متنوعی را در حوزه های هنر و علوم انسانی، پزشکی و علوم مهندسی به متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا ارائه مینماید. از برجستهترین افرادی که از سوربن فارغالتحصیل شدهاند میتوان به فرنسوا میتران رئیسجمهور اسبق فرانسه، سیمون دو بووار نویسنده و فیلسوف معروف، سرجیو ویرا دی ملو دیپلمات برزیلی که سابقه چندین سال فعالیت در سازمان ملل متحد را دارد، اشاره نمود.
صلاحیت علمی، رزومه مناسب و تسلط به زبان فرانسوی حداقل B2 از ملزومات تحصیل در سوربن می باشد. کمک هزینههای مالی مانند ارائه وام و همچنین بورسیههای متنوع به دانشجویان ممتاز از دیگر موضوعاتیست که سوربن را در فهرست متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا قرار داده است.
5. دانشگاه آمستردام هلند (University of Amsterdam)
دانشگاه دولتی آمستردام سال 1632 توسط دو محقق در شهر آمستردام تاسیس شد. این مجموعه به عنوان سومین دانشگاه قدیمی هلند بوده که با فعالیت در حوزه تحقیقات شرایط مناسبی را جهت علاقهمندان به این حوزه فراهم نموده است. ساختمان اصلی در مرکز شهر آمستردام و مراکز وابسته در مجاورت شهر قرار دارند. جایگاه 55 در رتبهبندی QS نشان دهندهی اعتبار این مجموعه در سطح جهانیست که به طبع آن رقابت جهت ورود به این دانشگاه بسیار شدید بوده و تنها متقاضیان واجد شرایط فرصت تحصیل در این مجموعه ارزشمند را خواهند داشت.
دانشگاه آمستردام با داشتن 7 دانشکده رشتههای متنوعی را در حوزههای پزشکی، علوم انسانی، اقتصاد، حقوق به متقاضیان ارائه می نماید. حدود 200 رشته در این دانشگاه به زبان انگلیسی به متقاضیان ارائه میشود. با توجه همکاری این دانشگاه با مراکز آموزشی و تحقیقاتی گوناگون در زمینه تبادل دانشجو و اطلاعات، شرایط مناسبی را جهت متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا فراهم نموده است. در سال 2021 این دانشگاه پذیرای بیش از 34000 دانشجو از 100 کشور جهان بوده است.
از مشهورترین افرادی که در University ofAmsterdam تحصیل نموده اند می توان به توبیان آسر برند جایزه صلح نوبل، کریستین ایجکمن برنده نوبل فیزیولوژی و پزشکی، یابوکس هنریکوس شیمیدان و برنده نوبل شیمی اشاره نمود. هزینه تحصیل در دانشگاه آمستردام با توجه به رشته تحصیلی سالیانه مابین 8000 تا 25000 متغییر است. لازم به ذکر است ارائه بورسیههای متعدد تا حد زیادی جهت کاهش هزینه تحصیل در این دانشگاه موثر می باشد. با توجه به موارد گفته شده دانشگاه آمستردام را می توان گزینهای مناسب جهت متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا برشمرد.
6. موسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH Zurich)
انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ به عنوان یکی از مراکز دولتی برجسته در کشور سوئیس که با نام ETH Zurich نیز شناخته می شود سال 1855 در شهر زیبای زوریخ تاسیس شد. این مجموعه در حوزه های تکنولوژی، مهندسی و علوم طبیعی بسیار زبانزد بوده و در سطح جهانی از اعتبار بالایی برخوردار می باشد. در ادامه و سال 1964 پردیس دیگری با نام Hönggerberg به این مجموعه اضافه شد. هماکنون بیش از 16000 متقاضی تحصیل در دانشگاههای اروپا و علاقهمند به فعالیتهای پژوهشی در ETH Zurich مشغول به تحصیل میباشند. دروس به زبان انگلیسی و آلمانی به متقاضیان ارائه میشود. جهت تحصیل به زبان انگلیسی متقاضیان مستلزم به ارائه حداقل آیلتس 7 و جهت تحصیل به زبان آلمانی ارائه مدرک C1 الزامی میباشد. افرادی که قصد حضور و تحصیل در این مرکز را دارند میبایست از رزومه قابل قبولی برخوردار بوده و با ارائه سایر مواردی چون مدارک هویتی، مدرک زبان و … فرصت تحصیل در ETH Zurich را به عنوان یکی از برترین مراکز تحصیل در دانشگاههای اروپا کسب نمایند.
موسسه فناوری فدرال زوریخ با 6 دانشکده در حوزههای معماری، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، شیمی و جنگلداری شرایط ایدهآلی را جهت تحصیل متقاضیان فراهم نموده است. کسب جایگاه 8 طبق رتبهبندی QS نشان از سطج کیفی این دانشگاه در سطح جهانی دارد. از افراد مطرحی که از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند میتوان به آلبرت انیشتین، کورت ووتریش (زیست فیزیکدان سوئیسی و برنده جایزه نوبل شیمی)، ریچارد کوهن، ولفگانگ پائولی اشاره نمود.
لازم به ذکر است روش پرداخت هزینههای تحصیل در این مجموعه با سایر مراکز آموزشی تفاوت داشته شهریهها به صورت ترمی دریافت میشود. شهریه تحصیل در ETH Zurich جهت هر ترم معادل 600 تا 700 دلار بوده که البته با احتساب هزینههای جانبی امکان افزایش آن تا حدود 1600 دلار وجود دارد. کمک هزینه و بورسیههای متعددی در این دانشگاه جهت مقاطع مختلف به دانشجویان ارائه میشود که یکی از مطرحترین آنها EXCELLENCE FELLOWSHIPS نام دارد. این بورس جهت دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در رشتههای مدیریت تکنولوژی، علوم انسانی، علوم زیستی، معماری و کامپیوتر در نظر گرفته شده که از طرف موسسه به دانشجویان اعطا میشود. ناگفته نماند جهت دریافت بورسیه ارائه سوابق تحصیلی درخشان و مدرک زبان با نمره بالا الزامی میباشد.
7. دانشگاه صنعتی مونیخ (Technical University of Munich)
دانشگاه صنعتی مونیخ با نام اختصاری TUM به عنوان یک از مراکز تحقیقاتی برجسته سال 1868 در پایتخت آلمان توسط پادشاه لودویگ دوم تاسیس شد. این مجموعه در ابتدا با مرکزی جهت تحصیل رشتههای علوم طبیعی فعالیت خود را آغاز نمود که در ادامه با اضافه شدن بخشهای دیگری به آن گسترش یافت. TUM همواره تعهد خود نسبت به پرورش دانشجویان و افراد برجسته در طول سالیان دراز به اثبات رسانده و شخصیتهای برجسته ای را به جامعه انسانی تحویل نموده است که به این منظور گزینهای ایدهآل جهت متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا به شمار میرود.
ارتباط و همکاریهای مشترک دانشگاه مونیخ با سایر مراکز علمی در سراسر جهان همچون MIT، استنفورد، جورجیا و کرنل را میتوان از دیگر نکات مثبت آن برشمرد. دریافت 13 جایزه نوبل، 18 جایزه لیدیبنیتس و جایگاه 50 طبق رتبه بندی QS گواهی بر سطح علمی دانشگاه فنی مونیخ میباشد. این مرکز در میان دانشگاههای آلمان دارای بالاترین رتبهی جهانی بوده و با دارا بودن 13 دانشکده رشتههای متنوعی را در حوزههای گوناگون از جمله معماری، ریاضی، فیزیک، مدیریت، شیمی، مهندسی کامپیوتر و مکانیک به متقاضیان علاقهمند ارائه می نماید. متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا هر ساله جهت ورود به دانشگاه مونیخ با یکدیگر به رقابت پرداخته و تنها افراد واجد شرایط و دارای صلاحیت علمی امکان حضور در این مجموعه را کسب خواهند نمود.
امکان تحصیل به زبان آلمانی و انگلیسی در دانشگاه مونیخ وجود داشته که به این منظور متقاضیان ملزم به ارائه حداقل آیلتس 6 و یا مدرک B2 زبان آلمانی می باشند. از مشاهیر این دانشگاه میتوان به ارنست آگوستوس، رابرت هابر (برنده جایزه نوبل شیمی) اشاره نمود. لازم به ذکر است دانشجویان ممتاز امکان استفاده از کمک هزینههای این دانشگاه به ارزش 300 یورو در ماه جهت حمل ونقل، پایاننامه و یا بورسیههای بین المللی کشور آلمان(DAAD) را خواهند داشت.
8. دانشگاه هایدلبرگ (Heidelberg University)
دانشگاه دولتی هایدلبرگ به عنوان قدیمیترین موسسه آموزشی آلمان سال 1386 در شهر هایدلبرگ تاسیس شد. این دانشگاه در دوره امپراطوری مقدس روم تاسیس شد و از سال 1899 به صورت مختلط به فعالیت خود ادامه داد. هایدلبرگ شامل چهار پردیس در حوزههای هنر، علوم انسانی، علوم طبیعی و پزشکی میباشد. این مجموعه بیش از 100 رشته در قالب 12 دانشکده جهت مقاطع کارشناسی تا دکترا به علاقهمندان تحصیل در دانشگاههای اروپا اعطا میشود. ارائه دروس اغلب به زبان آلمانی و تنها در برخی از رشتههای مقاطع تکمیلی به زبان انگلیسی انجام میشود.
موسسه آموزشی هایدلبرگ عمدتا تحقیقات خود را در زمینهی روانپزشکی مدرن، تاثیر روانی داروها و همچنین جامعهشناسی قرار داده است. کسب جایگاه 63 بر اساس رتبهبندی QS باعث شده علاقهمندان زیادی جهت ورود به این دانشگاه با یکدیگر به رقابت بپردازند. فراهم نمودن مجموعههای ورزشی جهت استفاده دانشجویان در اوقات فراغت یکی دیگر از نکات بارز این مجموعه میباشد. از این میان تنها دانشجویانی که از سوابق علمی درخشانی برخوردار باشند فرصت ورود به هایدلبرگ را کسب خواهند نمود. میانگین هزینهی تحصیل در این مجموعه برای دانشجویان خارجی در هر ترم حدود 1500 یورو جهت خدمات دانشجویی، خدمات اداری و… میباشد. در حال حاضر دانشگاه بورسیه و کمک هزینهای به متقاضیان اعطا نمی کند، اما دانشجویان این امکان را خواهند داشت تا درخواست خود را به DAAD (سرویس تبادل علمی دانشگاهی) که شامل بورسهای گوناگونی می شود ارائه نمایند.
از مشاهیر دانشگاه هایدلبرگ میتوان به دمیتری ایوانویچ مِندِلیف (شیمیدان مطرح روسی و بنیانگذار جدول تناوبی عناصر شیمیایی) و آلفرد لوثار وگنر اشاره نمود. با توجه به موارد عنوان شده هایدلبرگ را میتوان انتخاب مناسبی جهت متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا دانست.
9. دانشگاه کپنهاگ (University of Copenhagen)
دانشگاه دولتی کپنهاگ به عنوان یک از مراکز آموزشی استاندارد و ایدهآل جهت تحصیل سال 1479 میلادی در شهر رنگارنگ و زیبای کپنهاگن دانمارگ تاسیس شد. سال 1877 زنان به عنوان بخش فعال جامعه مجوز تحصیل در این مجموعه را کسب نموده و در حال حاهم اکنون بیشترین جمعیت دانشجویی دانشگاه را تشکیل می دهند. برترین دانشکده در شمال اروپا و همچنین عضویت در اتحادیه بین المللی تحقیقات دانشگاهی که دانشگاه های کالیفرنیا و کمبریج نیز در آن عضو هستند را می توان از مزایای این دانشگاه برشمرد. موسسه آموزشی کپنهاگن با داشتن 6 دانشکده در حوزههای علوم پایه، علوم انسانی، بهداشت و علوم پزشکی، علوم اجتماعی و الهیات رشتههای متنوعی در مقاطع کارشناسی تا دکترا به متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا ارائه می نماید.
حدود 4000 دانشجو هم اکنون مشغول تحصیل در کپنهاگ میباشند. جالب است بدانید دانشجویانی که از کشورهای اتحادیه اروپا جهت تحصیل در دانمارک ملزم به پرداخت شهریه نمیباشند اما دانشجویان خارج از این اتحادیه ملزم به پرداخت هزینههای حدود 8000 الی 10.000 دلار جهت هرم ترم میباشند. دانشجویان تنها دو ترم ابتدایی تحصیل فرصت تحصیل در این دانشگاه را خواهند داشت و پس از آن متقاضیان میبایست به فکر تامین محل سکونت جهت ادامهی زندگی باشند. البته کمک هزینههای متنوع دانشگاه کپنهاگ که به 5 بخش کلی شامل بورسیه بر اساس کشور، وام، بورسیه دولتی دانمارک، بورسیه تحصیلی موسسات در سراسر جهان، بورسیههای دانشگاه کپنهاگ تقسیم می شود نیز میتواند در کاهش هزینهها نقش بسزایی ایفا نماید.
طبق رتبهبندی QS جایگاه 79 را به خود اختصاص داده که نشان از استانداردهای جهانی بالا در این دانشگاه دارد. از مهمترین مشاهیر مرکز آموزشی کپنهاگ می توان به نیلز بور و هانس کریستین (فیزیکدانان برجسته دانمارکی) اشاره نمود. لازم به ذکر است با توجه به رقابت شدید متقاضیان ملزم به ارائه مدرک زبان انگلیسی حداقل (آیلتس6.5)، سوابق عملی درخشان و ممتاز بوده تا فرصت تحصیل در یکی از بهترین مراکز آموزشی اروپا و جهان را کسب نمایند.
10. موسسه کارولینسکا (Karolinska Institutet)
موسسه غیر دولتی کارولینسکا یا موسسه سلطنتی کارولین یکی از مراکز مطرح در حوزه علوم پزشکی به شمار رفته که سال 1810 به فرمان کارل سیزدهم پادشاه وقت سوئد و نروژ در شهر استکهلم سوئد تاسیس شد. این مجموعه با داشتن یک پردیس در فلمینزبرگ جهت علاقهمندان به حوزه بهداشت و درمان فعالیت نموده و وظیفهی انتخاب جایزه نوبل رشته فیزیولوژی و پزشکی را نیز عهدهدار میباشد. هدف اصلی موسسه کارولینسکا را میتوان در بهبود سلامت و همچنین ارتقاء همکاری با سایر مراکز آموزشی جهت تحقیق و توسعه خلاصه کرد. این مجموعه شرایطی را فراهم نموده تا افراد حین آموزش تئوری به انجام فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی نیز بپردازند که از این جهت گزینهی مناسبی جهت متقاضیان تحصیل در دانشگاههای اروپا به شمار می رود.
سطح کیفی و اعتبار این دانشگاه در سطح جهانی به حدی بوده که در رتبهبندی QS جایگاه 7 را به خود اختصاص نموده است. تقریبا تمام رشتهها جهت حوزهی پزشکی در این مجموعه به علاقهمندان ارائه شده و شهریه اغلب رشتهها سالانه حدود 180.000 کرون سوئد میباشد. اکثر رشتهها به زبان سوئدی و تنها تعداد محدودی به زبان انگلیسی در مقاطع تکمیلی ارائه میشود. متقاضیان علاقهمند به تحصیل در کارولینسکا می بایست از سطح مناسب زبان انگلیسی یا سوئدی برخوردار بوده تا فرصت تحصیل در این انستیتو ارزشمند را کسب نمایند.
از مهمترین مشاهیر این دانشگاه می توان به گوهارد (اقتصاددان و سیاستمدار سوئدی)، Karl Manne Georg Siegbahn For MemRS (فیزیکدان سوئدی و برنده جایزه نوبل)، کارل لینئوس (پزشک و گیاهشناس) و لارس والتر (ریاضیدان سوئدی) اشاره نمود.
مهم ترین مزایای تحصیل در دانشگاههای اروپا
از مهمترین مواردی که تحصیل در دانشگاههای اروپا را به گزینهای ایدهآل جهت متقاضیان تبدیل نموده است می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- کیفیت و استاندارد آموزش
خوب است بدانید برخی از بهترین سیستمهای آموزشی جهان در قاره اروپا وجود داشته و ضمن بهرهگیری از امکانات مدرن آموزشی، اساتید برجسته و محیطی پویا جهت آموزش متقاضیان این فرصت را دارند تا با استفاده شرایط مناسب به تحصیل در قاره سبز بپردازند.
- امکان تحصیل رایگان
در مطالب قبلی عنوان نموده که برخی از کشورهای توسعهیافته در قاره اروپا همچون آلمان، فرانسه، جمهوری چک شرایطی را فراهم نمودهاند تا متقاضیان بینالمللی بتوانند بدون پرداخت شهریه به تحصیل در برترین دانشگاههای اروپا مشغول شوند که این مورد را میتوان یکی از عمدهترین مزایای تحصیل در دانشگاههای اروپا دانست.
- آینده شغلی درخشان
دانشجویانی که به قصد تحصیل رهسپار اروپا می شوند با توجه به کسب آموزش حرفهای و همچنین تجربیات بینالمللی این امکان را دارند تا جهت اشتغال به کار جهت فرصتهای متنوع بینالمللی اقدام نمایند.
- کسب تجربیات متنوع بینالمللی
متقاضیانی که به قصد تحصیل وارد اروپا می شوند این فرصت را دارند تا به کسب تجربیات بینالمللی پرداخته و با ملیتهای گوناگون و همچنین تنوع فرهنگی آشنا شوند.
- سبک زندگی ایدهآل
حتما تا به حال شنیده اید که سبک زندگی در اروپا همراه با آرامش بوده و ساکنین اکثر کشورهای این قاره بدون دغدغه و باحداقل استرس مشغول به زندگی می باشند. دانشجویانی که به قصد تحصیل وارد اروپا می شوند این امکان را دارند تا پس از اتمام تحصیل با توجه به رفاه اجتماعی به زندگی در قاره سبز مشغول شوند.
- اخذ اقامت دائم پس از تحصیل
قطعا یکی از مهم ترین مزیت های تحصیل در اروپا را می توان اخذ اقامت پس از تحصیل دانست. طبق قانون اکثر کشورهای اروپایی در صورت حضور مستمر به مدت 5 سال این امکان وجود دارد تا متقاضیان جهت اخذ اقامت دائم درخواست نمایند. پس از اخذ اقامت افراد می توانند بدون ویزا به اکثر کشورهای اروپایی و حتی انگلیسی زبان سفر و تردد نمایند.
- تراکم کشورها در قاره اروپا
وجود حدود 50 کشور در قاره سبز باعث شده تا متقاضیان با طی کردن مسافت کوتاه به گشت و گذار در مناطق مختلف پرداخته و با ملیتهای مختلف آشنا شوند. به این منظور امکان جابجایی بین کشورها جهت تحصیل و یا حتی اشتغال به کار نیز به سادگی فراهم شده است.
جمع بندی (سخن پایانی)
به انتهای این مقاله رسیدیم، سپاس که تا انتها همراه ما بودید و به مطالعهی این مطلب پرداختید. 10 دانشگاه مطرح در قاره اروپا را به شما عزیزان معرفی نمودیم و با شرایط این مراکز آموزشی آشنا شدیم. به طور کلی تحصیل در دانشگاههای اروپا با توجه به چشم اندازهای روشن توجه مخاطبین زیادی را به خود جلب نموده و باعث شده هرساله رقابت جهت تحصیل در اروپا رو به افزایش باشد.
ما در گروه مهاجرتی اپلای من با بیش از 6 سال سابقه درخشان در حوزه مهاجرت و ضمن داشتن نمایندگی فعال در اکثر کشورهای اروپایی مفتخر به خدمت رسانی به شما متقاضیان تحصیل در اروپا میباشیم. همچنین اپلای من پس از ورود متقاضیان گرامی به کشور مقصد خدمات پس از ورود شامل ترنسفر فرودگاهی، ثبت نام و رجیستر دانشگاه، اقدامات لازم جهت محل سکونت دانشجو را ارائه نموده تا متقاضیان گرامی در هنگام ورود به کشور مقصد با چالشهای اولیه در این خصوص مواجه نشوند.
اگر شما عزیزان نیز متقاضی تحصیل در دانشگاههای اروپا هستید همین حالا با مشارین و کارشناسان گروه مهاجرتی اپلای من ارتباط برقرار نموده و با کسب راهنماییهای لازم در این مسیر گام بردارید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل در دانشگاههای اروپا مقالات ذیل را مطالعه بفرمایید: