- مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مدارس این کشور
- مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مدارس ایرانی
- مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی
- مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا
- هزینه تحصیل در ترکیه
- مدارک لازم برای دریافت ویزا جهت مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
- شرایط کار در ترکیه در حین تحصیل
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل یکی از راه های اخذ اقامت بلند مدت این کشور است. با توجه با افزایش نرخ ارز، مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل هزینه پایینی دارد و بسیار مقرون به صرفه می باشد. دانشجویان ایرانی که علاقه مند به تحصیل در خارج از کشور هستند و به دنبال یک کشور کم هزینه می گردند، ترکیه می تواند یکی از گزینه های مطلوب برای آن ها باشد. همچنین به دلیل روابط نزدیک دو کشور ایران و ترکیه، شرایط اخذ ویزا و پذیرش از دانشگاه های این کشور به مراتب راحت تر از کشورهای اروپایی است. مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل برای افرادی که دوست ندارند از کشور و خانواده شان دور باشند نیز یک انتخاب هوشمندانه است.
در این مقاله قصد داریم در مورد شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل ، شرایط پذیرش در دانشگاه های ترکیه و میزان هزینه تحصیل صحبت کنیم. همچنین امکان تحصیل رایگان در ترکیه را بررسی نماییم و از نحوه درخواست ویزای تحصیلی ترکیه سخن بگوییم. اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید، اولین گام پذیرش در برنامه تحصیلی دانشگاه یا کالج مورد نظر است. همچنین سیستم آموزشی ترکیه به گونه ای طراحی شده که خانواده ها می توانند فرزندان خود را از مقطع ابتدایی در مدارس ترکیه ثبت نام کنند و از مزایای آن بهره مند شوند.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مدارس این کشور
همانطور که گفتیم، امکان تحصیل از مقطع ابتدایی در کشور ترکیه وجود دارد. دانش آموزان برای پذیرش در مدارس این کشور باید کارنامه سال گذشته خود را ارائه دهند. آموزش در مدارس ترکیه بیشتر به زبان ترکی استانبولی انجام می شود و دارای هزینه پایینی می باشد. گزینه های مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مدارس این کشور به شرح زیر است.
- مدارس ایرانی ترکیه
- مدارس بین المللی ترکیه
- مدارس دولتی ترکیه
- مدارس خصوصی ترکیه
یکی از نکاتی که درباره مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل لازم است بدانیم این است که در ترکیه مدارسی وجود دارد که برنامه آموزشی آن ها به زبان انگلیسی است. این مدارس بین المللی دارای هزینه بیشتری نسبت به دیگر مدارس ترکیه هستند. اما از اعتبار بالایی در سطح جهانی برخوردار هستند و مدرک دیپلم آن ها مورد تایید بسیاری از دانشگاه های برتر دنیاست. در مدارس دولتی و خصوصی ترکیه، دروس به زبان ترکی تدریس می شود و مدارس دولتی هیچ هزینه ای از اتباع خارجی دریافت نمی کنند. اگر می خواهید فرزندتان را در یکی از مدارس دولتی ثبت نام کنید، باید کارت اقامت بلند مدت ترکیه داشته باشید. از طرفی کیفیت مدارس خصوصی ترکیه نسبت به مدارس دولتی بالاتر است، اما هزینه آن ها در یک سال بین ۴ تا ۶ هزار دلار می باشد. تعداد مدارس خصوصی نسبت به مدارس دولتی ترکیه بیشتر می باشد. آموزش زبان دوم در مدارس ترکیه اجباری است و دانش آموزان می توانند بین زبان های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و آلمانی یک گزینه را انتخاب کنند.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مدارس ایرانی
تعداد محدودی از مدارس ایرانی در ترکیه وجود دارند که خانواده هایی که می خواهند فرزندشان در سیستم آموزشی ایران تحصیل کند، می توانند این مدارس را انتخاب نمایند. برنامه تحصیلی مدارس ایرانی ترکیه کاملا منطبق با برنامه تحصیلی مدارس ایران است و کتب آموزشی آن ها نیز یکسان می باشد. همچنین وزارت آموزش و پرورش و علوم ایران، مدرک این مدارس را تایید می کنند. هزینه تحصیل در مدارس ایرانی ترکیه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در سال است. متقاضیانی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل را دارند میتوانند با بهره گیری از مشاوره کارشناسان گروه مهاجرتی اپلای من از روشهای آن اطلاع کسب کنند.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی
بسیاری از دانش آموزانی که دوره دبیرستان خود را به پایان رسانده اند، دوست دارند تحصیل خود را در کشور ترکیه ادامه دهند. مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی یکی از روش های اخذ اقامت این کشور است و به دلیل هزینه های پایینی که دارد هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی برای پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی اقدام می کنند. افرادی که دارای مدرک دیپلم با معدل بالای ۱۲ هستند، واجد شرایط تحصیل در دانشگاه های ترکیه می باشند. همچنین آنها باید در آزمون YÖS شرکت نموده و نمره قبولی کسب کنند. برخی از دانشگاه های ترکیه برنامه آموزشی خود را به زبان انگلیسی ارائه می دهند. شرط این مراکز آموزشی برای پذیرش دانشجو، معدل بالای ۱۲ و قبولی در آزمون SAT است. افراد علاقه مند به تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه نیز باید نمره بالایی در آزمون YÖS کسب نمایند.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا
دانشجویان بین المللی برای اینکه بتوانند در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه های ترکیه ادامه تحصیل دهند، لازم است تا یک سری مدارک را آماده کنند. این مدارک عبارتست از:
- رزومه تحصیلی
- تکمیل فرم های پذیرش
- ارائه انگیزه نامه قوی
- ارائه مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد
- ارائه ریز نمرات تحصیلی
- ارائه مدرک زبان معتبر تافل یا آیلتس با نمره قبولی مورد نیاز
- توصیه نامه از اساتید مقاطع تحصیلی گذشته
- ارائه نمرات قبولی در آزمون GMAT یا GRE
دانشگاه های ترکیه برنامه های آموزشی خود را در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به دو زبان ترکی استانبولی و انگلیسی برگزار می کنند و هزینه تحصیلی در دوره های آموزشی که به زبان ترکی استانبولی ارائه می شود کمتر است. مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل می تواند رایگان باشد، زیرا دانشجویان این مقاطع می توانند از بورسیه های تحصیلی متعددی که در اختیار آن ها قرار می گیرد استفاده نموده و تمام یا بخشی از هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه را پوشش دهند.
هزینه تحصیل در ترکیه
افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل را دارند باید از هزینه تحصیل در این کشور آگاهی داشته باشند. دانشگاه های دولتی ترکیه شهریه پایین تری نسبت به دانشگاه های خصوصی این کشور دارند. آن ها برای مقاطع تحصیلی مختلف هزینه ای بین ۲۰۰ تا ۹۰۰ دلار در سال دریافت می کنند. اگر برنامه تحصیلی در دانشگاه های این کشور به زبان انگلیسی باشد هزینه تحصیل، کمی افزایش می یابد. دانشگاه های خصوصی ترکیه نیز برای یکسال تحصیلی بیش از ۲۰۰۰ دلار دریافت می نمایند. هزینه زندگی در ترکیه برای دانشجویان مبلغی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار است و رقمی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار را نیز باید برای خرید کتب و جزوات درسی کنار بگذارند.
مدارک لازم برای دریافت ویزا جهت مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
پس از اینکه افراد موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود در ترکیه شدند، باید برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور اقدام نمایند. دولت ترکیه با توجه به نوع برنامه آموزشی، ۸ نوع ویزای تحصیلی صادر می کند. مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا جهت مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل به شرح زیر می باشد:
- گذرنامه معتبر
- عکس در سایز پاسپورتی
- فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی
- نامه پذیرش دانشگاه مورد نظر
- آخرین مدرک تحصیلی
- بیمه سفر در طول مدت اقامت در ترکیه
- رسید پرداخت هزینه صدور ویزای تحصیلی
- گواهی تمکن مالی
- مدرک محل سکونت در ترکیه
پذیرفته شدگان در دانشگاه های ترکیه جهت مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل باید با در دست داشتن مدارک ذکر شده به کنسولگری یا سفارت ترکیه مراجعه نموده و مدارک خود را تحویل دهند. کارشناسان صدور ویزای تحصیلی سفارت با بررسی شرایط و مدارک و مصاحبه با متقاضی، حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز کاری نتیجه را اعلام می کنند و در صورتی که ایرادی نباشد، اقدام به صدور ویزای تحصیلی برای او می نمایند.
شرایط کار در ترکیه در حین تحصیل
افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل را دارند، ممکن است تصمیم داشته باشند در حین تحصیل در این کشور مشغول به کار شوند. اما لازم است تا اطلاعات کافی در مورد شرایط کار در ترکیه را بدست آورند. ابتدا بهتر است بدانید که دانشجویان بین المللی برای تامین مالی خود می توانند به صورت پاره وقت در ترکیه کار کنند. البته تعداد ساعات کاری آن ها در هفته نباید بیشتر از ۳۰ ساعت شود. فرصت های شغلی برای دانشجویان در خود دانشگاه ها نیز فراهم است و آن ها می توانند درخواست خود را برای اشتغال به بخش مربوطه ارائه دهند تا با بررسی شرایط شان، استخدام گردند. دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان ارشد و دکترا برنامه های ویژه ای دارند و معمولا آن ها را در قالب یک دوره بورسیه کامل، استخدام نموده و علاوه بر پرداخت هزینه های تحصیل این دانشجویان، مبلغی را به عنوان حقوق به آن ها پرداخت می کنند.
شرایط کار در ترکیه پس از فارغ التحصیلی
برخی از دانشجویان دوست دارند تا پس از مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل و فارغ التحصیلی از دانشگاه، در این کشور اقامت داشته باشند و مشغول به کار شوند. باید بدانید که پیدا کردن کار برای افرادی که به زبان ترکی آشنایی ندارند بسیار مشکل است و اگر هم شغلی برای آن ها پیدا شود، دستمزد پایینی دارد. بنابراین اولین قدم برای کار در ترکیه یادگیری زبان ترکی است. بهتر است دانشجویان قبل از فارغ التحصیلی به فکر انتخاب شغل مناسب در ترکیه باشند تا بتوانند شرایط لازم برای اشتغال خود را فراهم نمایند. آماده کردن یک رزومه قوی می تواند یک گام مهم در این راستا باشد. بسیاری از شرکت های چند ملیتی در ترکیه هستند که نیاز به افراد تحصیل کرده دارند. متقاضی کار در این شرکت ها باید به زبان مورد نظر آن ها مسلط باشد و در مصاحبه شغلی توانایی ها و مهارت های خود را به خوبی شرح دهد و فرد مصاحبه کننده را برای استخدام او قانع کند.
مقالات مرتبط جهت مطالعه بیشتر در خصوص مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل :
ویزای تحصیلی ترکیه
دانشگاه های ترکیه
ویزای کاری ترکیه
اقامت دائم ترکیه
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل