تحصیل دندانپزشکی در ترکیه طرفداران زیادی در ایران دارد. این رشته یکی از محبوب ترین رشته های دانش آموزان رشته تجربی است و به خاطر درآمد بالایی که دارد، خیلی ها دوست دارند در این رشته تحصیل کنند. اما به دلیل اینکه ظرفیت دانشگاه های ایران محدود است و امکان پذیرش همه علاقه مندان به رشته دندانپزشکی نیست، عده ای از دانش آموزان تصمیم می گیرند تا تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را انتخاب کنند. اعتبار جهانی رشته دندانپزشکی دانشگاه های ترکیه در سطح مطلوبی قرار دارد و بسیاری از کشورها برای افرادی که دارای مدرک تحصیل دندانپزشکی در ترکیه ترکیه هستند، مجوز کار و تاسیس مطب صادر می کنند. به عنوان نمونه یکی از دانشگاه های معتبر دندانپزشکی ترکیه حاجت تپه است که عملکردی فوق العاده در این رشته دارد و دارای بهترین جایگاه را در بین دانشگاه های ترکیه است. این دانشگاه رتبه ۲۰۸ در رشته دندانپزشکی جهانی را دارد و دارای شرایط مناسبی برای پذیرش دانشجویان می باشد.
مانند بسیاری از کشورها، دوره تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، ۵ سال طول می کشد. در دو سال اول این دوره دانشجویان با مباحث تئوری یا آزمایشگاهی دندانپزشکی آشنا می شوند و ۳ سال بعدی مباحث آموخته شده را به صورت عملی در بیمارستان های ترکیه تمرین می کنند و به صورت مستقیم مهارت ها و آموزش های مورد نیاز را تحت نظر اساتید خود می آموزند.
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه دارای شرایطی است که متقاضیان این رشته باید از آن آگاهی داشته باشند. افرادی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند، باید دارای مدرک پیش دانشگاهی یا دیپلم باشند. همچنین لازم است تا در آزمون YOS شرکت کنند و بتوانند حد نصاب قبولی در این آزمون را بدست آورند. افرادی که می خواهند تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را به زبان انگلیسی دنبال نمایند، باید به سوالات دروس هندسه، هوش و ریاضی پاسخ دهند، اما اگر متقاضی تحصیل به زبان ترکی هستند، لازم است به سوالات تعیین سطح این زبان نیز پاسخ دهند. اگر دانشجو از این بخش نمره قبولی بگیرد، می تواند در کلاس های دندانپزشکی شرکت کند، در غیر اینصورت موظف است که تا دوره یکساله آموزش زبان ترکی که به نام TOMER معروف است را بگذراند.
یکی دیگر از آزمون هایی که برای پذیرش متقاضیان خارجی در ترکیه برگزار می شود، آزمون SAT است. این آزمون به زبان انگلیسی است و فقط برای داوطلبانی برگزار می شود که قصد تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه را دارند. برخی از دانشگاه ها ملاک پذیرش داوطلبان خارجی برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را قبولی در آزمون SAT در نظر گرفته اند. از طرف دیگر شرکت کنندگان آزمون YOS و SAT که می خواهند به زبان انگلیسی تحصیل کنند، باید دارای مدرک معتبر زبان مثل آیلتس یا تافل باشند. حداقل نمره مورد نیاز از آزمون YOS برای ماندن در کورس رقابت تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، ۹۸ از ۱۰۰ نمره است. همچنین این نمره برای آزمون SAT باید بالای ۱۴۵۰ باشد.
اگر متقاضیان بتوانند در رشته دندانپزشکی دانشگاه های دولتی پذیرفته شوند، باید سالیانه مبلغی بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار بپردازند که رقم ناچیزی است. البته رقابت برای قبولی در دانشگاه های دولتی بسیار فشرده و نفس گیر است. اما دانشگاه های خصوصی این کشور از داوطلبانی که شرایط لازم برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در این دانشگاه ها را داشته باشند، مبلغی بین ۱۴ تا ۲۵ هزار دلار در سال دریافت می کنند. علاوه بر این دانشجویان به صورت ماهانه باید مبلغی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار را خرج هزینه های زندگی خود نمایند.
دانشگاه های ترکیه برای دانشجویانی که دارای سوابق تحصیلی درخشان هستند، تسهیلات ویژه ای در نظر می گیرند و بورسیه های تحصیلی متنوعی به آن ها اختصاص می دهند. دانشجویان دندانپزشکی در صورتی که بتوانند در سال اول تحصیل خود نمرات بالایی بگیرند و توانایی های خود را به اثبات برسانند، این امکان را دارند که از کمک هزینه های تحصیلی دانشگاه استفاده نمایند. این بورسیه ها ممکن است تمام یا بخشی از هزینه های تحصیل و زندگی آن ها را در ترکیه پوشش دهد. همچنین دانشجویان از پرداخت هزینه بیمه خدمات درمانی و خوابگاه معاف خواهند بود.
اگر قصد تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را دارید و می خواهید پس از پایان تحصیلات خود به ایران باز گردید و در اینجا مشغول به کار شوید، لازم است که مدرک شما را وزارت بهداشت ایران تایید کند. تمام دانشگاه های ترکیه که رشته دندانپزشکی را ارائه می دهند، مورد تایید این وزارتخانه نیستند و وزارت بهداشت ایران فقط مدرک تعدادی از آن ها را قبول دارد. در ادامه فهرست این دانشگاه ها را برایتان آماده کرده ایم تا بتوانید برنامه ریزی دقیق تری در این زمینه داشته باشید.
دانشگاه های دولتی دندانپزشکی ترکیه:
دانشگاه های خصوصی دندانپزشکی ترکیه:
متقاضیان خارجی که قصد تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را دارند، باید برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور اقدام کنند. این افراد پس از قبولی در آزمون ورودی دانشگاه و اخذ پذیرش لازم است که به سفارت یا کنسولگری ترکیه مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را برای صدور ویزای دانشجویی تحویل مسئول مربوطه دهند. مدارک لازم برای دریافت ویزای دانشجویی ترکیه به شرح زیر است.
دانشجویان بین المللی پس از پایان تحصیل دندانپزشکی در ترکیه، اجازه کار در این کشور را دارند. اما لازم است تا اقداماتی را برای کسب مجوز انجام دهند. این افراد لازم است تا تسلط کافی به زبان ترکی داشته باشند. همچنین باید در آزمون STS شرکت کنند و نمره قبولی بگیرند. این آزمون از ۱۰۰ نمره است و حداقل نمره قبولی آن ۳۵ می باشد. همچنین دانشجویان ۸ تا ۱۲ ماه زمان دارند تا خود را برای این آزمون آماده کنند. اگر دانشجویان نمره قبولی بگیرند برای کسب مجوز تاسیس مطب لازم است تا به مدت ۶ الی ۹ ماه در بیمارستان ها و مراکز درمانی ترکیه خدمت نمایند.
دانشگاه های خصوصی دندانپزشکی ترکیه هر سال تعدادی از صندلی های خود را به دانشجویان بین المللی که می خواهند بدون آزمون در این رشته تحصیل کنند اختصاص می دهند. البته برای پذیرش دانشجویان بین المللی شروطی را تعیین می نمایند. یکی از این شروط، داشتن معدل عالی دیپلم یا پیش دانشگاهی است. همچنین متقاضیان تحصیل دندانپزشکی در ترکیه بدون آزمون باید دارای مدرک معتبر زبان با نمره حداقل ۸۰ در تافل یا حداقل نمره ۶ در آیلتس باشند.
مقالات بیشتر جهت مطالعه بیشتر در مورد تحصیل دندانپزشکی در ترکیه:
دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت
دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت علوم
تحصیل بدون کنکور در ترکیه
جهت دریافت مشاوره اطلاعات خود را وارد نمایید
"ضروری" فیلدهای الزامی را نشان می دهد