کشور آلمان با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان یکی از کشور های عضو اتحادیه اروپا و حوزه شینگن می باشد و پس از کشور ایالات متحده و ژاپن سومین قدرت صنعتی جهان به شمار می آید. کشور آلمان با وجود اینکه پر جمعیت ترین کشور اروپا است و جمعیتی 82 میلیون نفری دارد اما همچنان به شدت درگیر کمبود نیروی کار و پیری می باشد. به همین علت شرایط مهاجرت کاری به آلمان بسیار مناسب بوده و کارفرمایان اقدام به جذب نیروی کار خارجی می کنند.
بسیاری از نیروهای کار متخصص در سایر کشور ها به علت امنیت شغلی بالا، حقوق بالا و مزایای مناسب، مهاجرت کاری به آلمان را برای مهاجرت به خارج از کشور انتخاب می کنند. میزان ساعت کاری هفتگی در بسیاری از صنایع آلمان 35 ساعت می باشد و خدماتی که برای کار ارائه می دهد از بالاترین سطح کیفیت برخوادار می باشد. همچنین مزیت فوق العاده کار در آلمان مخصوصا برای متخصصان ایرانی این است که از آن طریق میتوانند آسان تر به اقامت دائم و در نهایت شهروندی آلمان دست پیدا کنند که البته شرایط خاصی دارد. اگر شما قصد مهاجرت کاری به آلمان هستید و یا به دنبال کشوری برای مهاجرت کاری می باشید پیشنهاد میدهیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. کارشناسان گروه مهاجرتی اپلای من در امر مهاجرت کاری به آلمان همراه شما هستند.
انواع روش های مهاجرت کاری به آلمان
هر شهروند غیر آلمانی که قصد مهاجرت کاری به آلمان را داشته باشد، نیاز به ویزای کاری دارد. کشور آلمان سه نوع ویزای کاری دارد:
- ویزای 6 ماهه جست و جوی شغل
- ویزای کار با دریافت پیشنهاد شغلی
- ویزای blue card ویژه متخصصان
شرایط دریافت ویزاهای کاری برای اتباع کشور های مختلف نیز تفاوت دارد که ما در ادامه این مقاله شرایط آنها برای ایرانیان را بررسی میکنیم.
مهاجرت کاری به آلمان – ویزای نیروی کار ماهر یا skilled worker
برای دریافت ویزای نیروی کار ماهر یا skilled worker شما نیاز به دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرما دارید. برای این کار کارفرمای مورد نظر باید ابتدا شغل مورد نظر را به مدت 3 ماه در کشور آلمان و 3 ماه دیگر در اتحادیه اروپا آگهی کند.در صورتی که در این مدتی متقاضی برای شغل مورد نظر پیدا نشد کارفرما میتواند از شما برای این کار دعوت نماید و شما برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کنید. البته شخص کارفرما و یا وکیل وی می تواند به اداره کار آلمان مراجعه نماید و آن ها را قانع نماید که برای شغل مورد نظرش متقاضی وجود ندارد و باید شما را استخدام کند.
مهاجرت کاری به آلمان – ویزای جست و جوی کار در آلمان یا job seeker
با دریافت ویزای جست و جوی کار در آلمان یا job seeker و در ادامه آن مهاجرت کاری به آلمان همان طور که گفتیم به شما مهلتی 6 ماهه داده میشود تا در کشور آلمان به جست و جوی کار بپردازید.برای دریافت این ویزا شما باید حداقل مدرک تحصیلی لیسانس داشته باشید و همین طور باید مدرک زبان آلمانی B1 داشته باشید.شما برای دریافت هر نوع ویزای کاری نیازمند دریافت این مدرک هستید چون برقراری ارتباط الزاما نیاز به یادگیری زبان آلمانی دارد.
با دریافت این ویزا شخص به تنهایی وارد خاک آلمان می شود و 6 ماه برای مشغول به کار شدن و انعقاد قرارداد کاری زمان دارد. اگر متقاضی در مهلت 6 ماهه موفق به یافتن شغلی شود و قراردادی حداقل یکساله منعقد کند میتواند همسر و فرزندان خود را نیز به آلمان بیاورد. لازم به ذکر است شغل پیدا شده باید مرتبط به مدرک تحصیلی و توانایی های واقعی متقاضی باشد.
پس از انعقاد قرارداد فرد متقاضی در ابتدا کارت اقامت یکساله دریافت میکند. پس از این یکسال بار دیگر اقامت یکساله دریافت میکند و در نهایت پس از این دوسال اقامت سه ساله دریافت خواهد کرد.بعد از گذشتن این پنج سال متقاضی میتواند اقدام به درخواست اقامت دائم آلمان از طریق مهاجرت کاری به آلمان نماید.
کارت آبی یا blue card ویژه متخصصان
یکی روش های مهاجرت کاری به آلمان از ویزاهای کاری کشور آلمان بلو کارت آلمان است که صرفا افراد متخصص میتوانند آنرا دریافت کنند. باکارت آبی آلمان متقاضی میتواند به راحتی در کشور های اتحادیه اروپا به جز انگلستان، دانمارک و ایرلند کار و زندگی نماید. این ویزا قابلیت تمدید شدن و تبدیل شدن به اقامت دائم را دارا است. با داشتن این نوع اقامت علاوه بر خودتان همسر و فرزندان شما نیز از مزایای اقامت بهره مند میشوند و اجازه کار و تحصیل در آلمان را کسب میکنند.با داشتن کارت آبی پروسه دریافت اقامت دائم نسبت به انواع دیگر ویزاهای کاری بسیار کوتاه می شود و افراد پس از طی شدن زمانی حتی کمتر از 3 سال می توانند نسبت به تبدیل کارت آبی به اقامت دائم اقدام نمایند.پس از گذشت 3 سال از اقامت دائم میتوان درخواست پاسپورت آلمان را داد.
برای دریافت کارت آبی باید مدرک تحصیلی معتبر اعتبار آن توسط مقامات دولتی آلمان تایید شود داشته باشید و همچنین قرارداد کاری در آلمان منعقد کنید که حداقل درآمد ناخالص سالانه آن 45000 یورو باشد. لازم به ذکر است که اگر شغل شما جز فهرست مشاغل خاص یا مورد نیاز شدید آلمان باشد با قراردادی که درآمد ناخالص سالانه آن 35000 یورو باشد میتوانید درخواست کارت آبی کنید.کارت آبی حداکثر میتواند 33 ماه اعتبار داشته باشد که پس از طی شدن این مدت اگر همچنان فرد شاغل باشد میتوان آن را به اقامت دائم PR آلمان تغییر دهد.
نکته ای که قابل ذکر است این است که اگر متقاضی بتواند در هنگام ورود به آلمان یا در حین اقامت مدرک زبان آلمانی B1 را دریافت کند پروسه دریافت اقامت دائم او از حداقل 3 سال به 2 سال کاهش می یابد و پس از آن میتوان برای دریافت اقامت دائم آلمان برای خود و خانواده اش اقدام کند.ضمنا ویزای کارت آبی را نمیتوان بدون پیشنهاد شغل معتبر دریافت نمود.
مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت کاری به آلمان
اگر به دنبال یافتن شغلی در کشور آلمان و مهاجرت کاری به آلمان هستید شانس شما از طریق ویزای جست و جوی کار بیشتر است. معمولا افرادی که این نوع ویزا را دارند بیشتر مورد توجه کارفرمایان قرار میگیرند به این دلیل که به سرعت آماده شروع کار می باشند.برای دریافت ویزای کاری آلمان مدارکی را باید ارائه دهید که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم.
- تکمیل نمودن فرم تقاضا
- ارائه 3 قطعه عکس 4*6
- کپی صفحات پاسپورت و شناسنامه و اصل آن ها
- ارائه مدرک تحصیلی (حداقل لیسانس)
- ترجمه مدارک هویتی و تحصیلی به زبان انگلیسی یا آلمانی
- ارائه سوابق کاری و حرفه ای
- ارائه نامه ای که هدف شما را از سفر به آلمان توضیح دهد
- مدرک زبان آلمانی B1
- پرینت موجودی حساب جهت اثبات توانایی پرداخت هزینه های زندگی در آلمان
- بسته به فرد متقاضی دهنده ممکن است مدارک دیگری نیز از وی خواسته شود.
مدارک ارائه شده توسط شما جهت مهاجرت کاری به آلمان باید توسط دادگستری و وزارت امور خارجه ایران مهر شده باشند و مورد تأیید سفارت آلمان قرار بگیرند. مدت زمان صدور ویزای موقت کاری از 6 تا 8 هفته متغیر می باشد.در این زمان مدارک فرد توسط دولت آلمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.پس از حصول نتیجه سفارت به صورت تلفنی به متقاضی اطلاع می دهد.
مشاغل مورد نیاز در آلمان
با توجه به اینکه آلمان جزء چند کشور برتر دنیا از لحاظ صنعت و اقتصاد می باشد و فرصت های شغلی در آن فراوان برای مهاجرت کاری به آلمان می باشد تقریبا هر کسی که متخصص باشد میتواند شغلی برای خود دست و پا کند اما برای برخی مشاغل فرصت های بیشتری وجود دارد که در این قسمت به آن می پردازیم:
- مهندس مکانیک و خودرو
- مهندس فلز و جوشکاری
- مسئول تحقیق و توسعه فنی
- صنعت گر عمومی (قفل ساز، نجار، لوله کش و …)
- متخصص فناوری اطلاعات
- متخصصین رشته های پزشکی مخصوصا پرستاری
- متخصصین فروش
- متخصصین امور مالی و حسابداری
- توسعه دهنده نرم افزار و برنامه نویس
- تکنسین های فنی و مهندسی
کارشناسان گروه مهاجرتی اپلای من آماده همراهی و مشاوره شما عزیزان در زمینه مهاجرت کاری به آلمان هستند.
برای آشنایی بیشتر در خصوص مهاجرت کاری به آلمان مقالات ذیل را پیشنهاد میکنیم:
شرایط پذیرش دانشگاه های پزشکی آلمان
شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان
شرایط تحصیل در رشته پزشکی در آلمان
شرایط اپلای برای کارشناسی ارشد آلمان
شرایط سنی تحصیلی پزشکی در آلمان
شرایط سنی تحصیل در آلمان
مهاجرت کاری به آلمان