بسیاری از متقاضیان تحصیل در رشته داروسازی، هر ساله راهی دانشگاه های کشور چین می شوند. این کشور برنامه های متنوعی برای این رشته به دانشجویان بین المللی ارائه می دهد و هم اکنون ۵۰ دانشکده داروسازی در چین مشغول آموزش این رشته به دانشجویان هستند. این در حالی است که تعداد این دانشکده ها در سال ۲۰۰۶ فقط ۱۵ عدد بوده است. هزینه تحصیل داروسازی در چین نسبت به کشورهای اروپایی، آمریکا و استرالیا مقرون به صرفه تر است و همین امر موجب شده تا تحصیل در این رشته مورد توجه بسیاری از دانشجویان خارجی قرار بگیرد. طول دوره داروسازی بالینی در مقطع کارشناسی ۴ یا ۵ سال است و دانشجویانی که برنامه چهار ساله را گذرانده اند باید در یک دوره شش ماهه کارآموزی شرکت کنند. در حالی که دوره کارآموزی برای رشته داروسازی پنج ساله، یکسال طول می کشد. دانشکده های داروسازی در چین دو بار در سال دانشجو پذیرش می کنند و زمان پذیرش در ماه سپتامبر و مارس می باشد. بنابراین متقاضیان بین المللی برای تحصیل داروسازی در چین دوبار در سال فرصت دارند تا درخواست پذیرش خود را ارسال نمایند.
افرادی که قصد تحصیل داروسازی در چین را دارند و به زبان چینی تسلط کافی ندارند، می توانند در دوره هایی که به زبان انگلیسی برگزار می شود شرکت نمایند. همانطور که اشاره کردیم، دوره داروسازی در مقطع کارشناسی ۴ یا ۵ سال و مقطع کارشناسی ارشد دو سال زمان می برد. هزینه تحصیل داروسازی در چین متفاوت است و بستگی به دانشگاه برگزار کننده آن دارد. برنامه این دوره شامل تولید و مدیریت داروهای جدید، طراحی، تحقیق و کاربرد پزشکی داروهای جدید، تجزیه و تحلیل مواد دارویی می باشد.
همچنین دروسی مانند شیمی و بیولوژی و کلاس های اصول تشخیص، پزشکی داخلی و بالینی هسته ای ارائه می شود. این دوره مشابه دوره های داروسازی در کشورهای پیشرفته مانند فرانسه انگلستان، استرالیا و آمریکا است در صورتی که هزینه تحصیل داروسازی در چین از این کشورها به مراتب پایین تر می باشد. متقاضیان بین المللی برای پذیرش در دانشگاه های داروسازی چین باید مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی داشته باشند. همچنین حداقل سن برای تحصیل در این رشته ۱۸ سال تمام است.
افرادی که می خواهند به زبان انگلیسی در رشته داروسازی تحصیل کنند، باید در آزمون آیلتس حداقل نمره ۶.۵ را کسب کرده باشند. ارائه دو قطعه عکس در سایز پاسپورتی، گواهی تمکن مالی و ارائه گذرنامه دارای اعتبار از دیگر شرایط تحصیل داروسازی در چین است.
متقاضیانی که برای تحصیل داروسازی در چین از دانشگاه های این کشور پذیرش می گیرند، در دو سال ابتدایی دوره خود به یادگیری دروسی از علوم پایه مانند آمار و احتمال، ریاضیات پیشرفته و جبر خطی می پردازند. همچنین در طی این مدت با زبان و فرهنگ چینی آشنایی پیدا می کنند. مبانی کامپیوتر نیز بخش جدایی ناپذیر این رشته است. هزینه تحصیل داروسازی در چین به صورت سالانه دریافت می شود و دانشجویان برای دو نیمسال تحصیلی باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنند تا اجازه انتخاب واحد و شرکت در کلاس ها را داشته باشند. انتخاب گرایش داروسازی از سال سوم برای دانشجویان امکان پذیر است.
دروسی چون زیست شناسی مولکولی، بیوشیمی، شیمی فیزیک، شیمی آلی، شیمی تحلیلی و شیمی غیر آلی در این سال به دانشجویان آموزش داده می شود و دروسی که برای سال چهارم باقی می ماند شامل کروماتوگرافی، آنالیز طیفی داروسازی، بررسی پزشکی مدرن، سینتیک متابولیسم دارویی، فارماکولوژی بالینی، آنالیز داروسازی، فارماکولوژی و اقلام دارویی است. هزینه تحصیل در چین با توجه به دروس ارائه شده در هر ترم می تواند متفاوت باشد.
فاکتورهای مختلفی در هزینه تحصیل داروسازی در چین دخیل هستند. این فاکتورها شامل مقطع تحصیلی، شهر و دانشگاه مورد نظر می گردد. افرادی که در مقطع کارشناسی داروسازی دانشگاه های چین پذیرش می شوند، باید سالانه مبلغی بین ۲۳۰۰ تا ۳۶۰۰ دلار پرداخت نمایند. هزینه تحصیل داروسازی در چین در مقطع کارشناسی ارشد مبلغی بین ۳۶۰۰ تا ۴۶۰۰ دلار است و شهریه دانشجویان مقطع دکترا داروسازی چین در حدود ۵۲۰۰ دلار در سال می باشد.
همچنین هزینه های خوابگاه برای یک اتاق دو نفره ماهانه ۱۲۰ دلار و برای اتاق های تک نفره ماهانه ۱۸۰ دلار می باشد. از طرف دیگر دانشجویان برای بررسی مدارک و ثبت نام دانشگاه باید مبلغی بین ۴۰ تا ۶۰ دلار بپردازند. هزینه های زندگی دانشجویی در چین برای پوشاک، حمل و نقل، تغذیه در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار در ماه می باشد که با توجه به شهر محل زندگی متغیر است.
برای بررسی نمونه ای از هزینه تحصیل داروسازی در چین در یکی از دانشگاه های این کشور به سراغ دانشگاه داروسازی ونژو که در شهر ژن جیانگ واقع شده می رویم. این دانشگاه دوره داروسازی را به زبان انگلیسی برگزار می کند. هزینه تحصیل داروسازی در چین برای مقطع کارشناسی ۲۹۰۰ دلار، برای مقطع کارشناسی ارشد ۴۰۰۰ و برای مقطع دکترا ۵۸۰۰ دلار به صورت سالیانه تعیین شده است. البته دانشجویانی که بتوانند بورسیه تحصیلی چین دریافت کنند، از پرداخت تمام یا قسمتی از هزینه تحصیل داروسازی در چین معاف خواهند شد.
لازم به ذکر است که کمک هزینه های تحصیلی، بیشتر برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می شود و دانشجویانی که در این دو مقطع تحصیل می کنند شانس بالاتری برای دریافت بورسیه دارند. همچنین دانشجویان دکترا مبلغی را به عنوان کمک هزینه زندگی به صورت ماهیانه دریافت می نمایند.
دولت، دانشگاه ها و سازمان های مختلف چین با اعطای بورسیه های گوناگون، تمام یا بخشی از هزینه تحصیل داروسازی در چین را پوشش می دهند. در ادامه سه بورسیه مهم تحصیلی چین را معرفی می کنیم:
شهریه اقتصادی و هزینه زندگی پایین در چین: در مقایسه با بسیاری از کشورهای پیشرفته، تحصیل و زندگی در چین بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. دانشجویان خارجی اگر بخواهند در رشته داروسازی در یکی از کشورهای کره جنوبی، ژاپن، آمریکا، استرالیا و کشورهای اروپایی ادامه تحصیل دهند، باید چندین برابر نسبت به هزینه تحصیل داروسازی در چین بپردازند. در حالی که کیفیت آموزش در دانشگاه های چین در سطح بهترین دانشگاه های دنیاست و در رتبه بندی جهانی نام تعداد زیادی از دانشگاه های چین به چشم می خورد.
هزینه اقامت و تغذیه ارزان در چین: در میان هزینه تحصیل داروسازی در چین دانشجویان بین المللی که در رشته داروسازی پذیرش می گیرند، اگر بخواهند در خوابگاه اقامت داشته باشند، باید برای هر ماه مبلغ ۱۲۰ دلار پرداخت کنند که هزینه بسیار کمی است. همچنین هزینه تغذیه، حمل و نقل، اینترنت و … عددی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار در ماه خواهد شد.
بهره مندی از بورسیه ها و کمک هزینه های تحصیلی: دانشجویان بین المللی در هر سال از ۴۰ هزار بورسیه تحصیلی بهره مند می شوند. این بورسیه ها تمام یا بخشی از هزینه تحصیل داروسازی در چین و هزینه زندگی دانشجو را تامین می کنند. بنابراین امکان دارد، تحصیل داروسازی در چین برای دانشجو رایگان تمام شود.
آشنایی با شیوه های سنتی و جدید داروسازی چین: افرادی که چین را برای تحصیل داروسازی انتخاب می کنند با یک تیر دو نشان می زنند. آن ها در کنار یادگیری داروسازی نوین با طب سنتی چینی و نحوه استفاده از گیاهان دارویی برای درمان انواع بیماری ها نیز آشنا می شوند.
فرصت اشتغال برای فارغ التحصیلان داروسازی در چین: دانشجویانی که از رشته داروسازی دانشگاه های چین فارغ التحصیل می شوند، می توانند در این کشور مشغول به کار شوند. طبق آمارهای منتشر شده، چین در هر سال نیاز به ۲۴۰۰ داروساز دارد و همین کمبود نیرو باعث می گردد تا فرصت مناسبی برای اشتغال فارغ التحصیلان خارجی فراهم شود.
اعتبار بالای دانشگاه ها و سطح علمی اساتید در چین: همانطور که اشاره کردیم، در سال ۲۰۰۶ فقط ۱۵ دانشکده داروسازی در چین وجود داشته که تعداد آن ها در حال حاضر به بیش از ۵۰ دانشکده افزایش پیدا کرده است. این آمار نشان از توجه سیستم آموزشی چین به رشته داروسازی است. دانشگاه های این کشور در سطح بین المللی مطرح هستند و اساتید این رشته از درجه علمی بالایی برخوردار می باشند.
مطالب مرتبط جهت مطالعه بیشتر در خصوص هزینه تحصیل داروسازی در چین :
هزینه تحصیل داروسازی در چین
جهت دریافت مشاوره اطلاعات خود را وارد نمایید
"ضروری" فیلدهای الزامی را نشان می دهد