یکی از فرصت های استثنایی برای اخذ تابعیت و اقامت یک کشور خارجی با کمترین هزینه، مهاجرت به کشور ترکیه است. این کشور هر ساله میزبان بسیاری از افرادی است که این کشور را برای زندگی انتخاب کرده اند. مهاجرت به کشور ترکیه از طرق مختلف مانند تحصیل، کار، سرمایه گذاری، ازدواج و … امکان پذیر می باشد و بیشترین تعداد مهاجرین از کشورهای ایران، گرجستان، ارمنستان و آذربایجان رهسپار این کشور اروپایی – آسیایی شده اند. ترکیه با سرمایه گذاری های مناسبی که در اقتصاد خود انجام داده، توانسته رشد چشمگیری را در سال های اخیر تجربه کند. اگر تصمیم به مهاجرت به کشور ترکیه گرفته اید اما اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
روشهای مهاجرت به ترکیه
ترکیه یکی از کشورهای توریستی و در عین حال پرجاذبه می باشد که هر ساله افراد زیادی با هدف تحصیل و همچنین کار اقدام به مهاجرت به کشور ترکیه می کنند. ترکیه کشوری کوهستانی است که در جنوب شرقی اروپا و جنوب غربی آسیا واقع شده است که این کشور توانسته دو قاره آسیا و اروپا را به هم متصل نماید. از جمله کشورهای همسایه ترکیه می توان به ایران، بلغارستان، گرجستان، سوریه، یونان، ارمنستان، عراق اشاره نمود. اقتصاد در ترکیه بر پایه تجارت از طریق دریا و کشتیرانی می باشد که از عوامل تاثیر گذار در رونق این کشور محسوب می گردد. روشهای تعددی برای مهاجرت به کشور ترکیه وجود دارد و هر یک از این روشها شرایط، مدارک و پیش نیاز های خاص خود را دارند. در ادامه به ذکر نام و سپس به توضیح درباره هر یک از این روشها میپردازیم:
- مهاجرت به کشور ترکیه از طریق خرید ملک
- مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
- مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ازدواج
- مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری
- مهاجرت به کشور ترکیه از طریق کار
- مهاجرت به ترکیه از طریق تولد
- مهاجرت به کشور ترکیه از طریق پناهندگی
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق خرید ملک
کشور ترکیه در سال ۲۰۱۸ تغییراتی در قوانین مهاجرتی خود ایجاد نمود. طبق این تغییرات اتباع خارجی می توانند با خرید ملک به ارزش حداقل ۲۵۰ هزار دلار در ترکیه، اقامت و تابعیت این کشور را بدست آورند. همراه با خرید ملک، شخص سرمایه گذار و خانواده او از مزایایی چون خدمات رایگان درمانی، افتتاح حساب بانکی، دریافت شماره مالیاتی برای راه اندازی کسب و کار، سرمایه گذاری نامحدود در پروژه های مختلف و سفر به بسیاری از کشورها بدون نیاز به ویزا بهره مند می شوند. توجه به این نکته ضروری است که ملک خریداری شده باید حداقل سه سال تحت مالکیت فرد باشد و پس از این مدت اجازه دارد تا آن را به فروش برساند.
برای افرادی که سرمایه کمتر از ۲۵۰ هزار دلار دارند، دولت ترکیه شرایط ویژه ای پیشنهاد می کند. آن ها می توانند یک ملک ۲۵۰ هزار دلاری را تنها با پرداخت ۱۵۰ هزار دلار خریداری کنند و برای تسویه ۱۰۰ هزار دلار باقیمانده، باید ملک خود را به مدت چهار سال در اختیار فروشنده قرار دهند. این کار باعث می شود تا بدهی آنها به صورت خودکار تسویه گردد. همچنین طبق این روش مهاجرت به کشور ترکیه ، خریدار می تواند سالیانه مبلغ ۱۰ هزار دلار دریافت کند یا یک ماه در سال را در خانه خود اقامت داشته باشد. پس از تسویه حساب امکان فروش ملک مذکور وجود خواهد داشت.
نگران نباشید اگر سرمایه شما کمتر از ۱۵۰ هزار دلار است، روش سومی نیز برای مهاجرت به کشور ترکیه از طریق خرید ملک وجود دارد. در این روش، افراد می توانند یک آپارتمان در ترکیه با حداقل قیمت ۶۰ هزار دلار خریداری نمایند. بدین وسیله برای آن ها مجوز اقامت ۳ ساله صادر می گردد. البته این اقامت از نوع توریستی است و افراد اجازه راه اندازی کسب و کار در ترکیه را نخواهند داشت. اما در صورتی که بتوانند نظر یک کارفرما را جهت استخدام به خود جلب کنند، می توانند برای دریافت مجوز کار اقدام نمایند.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق تحصیل
هر ساله دانشجویان زیادی از ایران برای ادامه تحصیل به ترکیه مهاجرت می کنند. یکی از راه های اخذ اقامت ترکیه، همین مهاجرت تحصیلی است. در ترکیه دانشگاه های مختلف دولتی و خصوصی وجود دارد که دارای رتبه جهانی مناسبی هستند. شهریه دانشگاه های دولتی ترکیه به مراتب ارزان تر از دانشگاه های خصوصی است، اما تنها به زبان ترکی برنامه های آموزشی خود را ارائه می دهند. در مقابل دانشگاه های خصوصی این شرایط را فراهم کرده اند تا افرادی که به زبان ترکی تسلط ندارند، بتوانند دوره تحصیلی خود را به زبان انگلیسی بگذرانند.
اولین اقدام برای مهاجرت به کشور ترکیه از طریق تحصیل، اخذ پذیرش در رشته مورد علاقه از یکی از دانشگاه های دولتی یا خصوصی است. افرادی که می خواهند وارد دانشگاه های دولتی این کشور شوند، باید مدرک آزمون YOS که برای تعیین سطح زبان ترکی آنهاست ارائه دهند. همچنین دانشجویان علاقه مند به تحصیل به زبان انگلیسی نیاز به مدرک قبولی SAT دارند. در صورتی که دانشجویان رزومه قوی داشته باشند، امکان بهره مندی از بورسیه های تحصیلی برای آن ها فراهم است. این بورسیه ها می توانند تمام یا بخشی از هزینه های دانشگاه و زندگی در ترکیه را تامین کنند. توصیه ما این است که اگر قصد دارید پس از فارغ التحصیلی در ترکیه مشغول به کار شوید، زبان ترکی خود را قوی کنید و از دانشگاه های دولتی که برنامه های آموزشی خود را به زبان ترکی برگزار می کنند پذیرش بگیرید.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ازدواج
افراد می توانند از طریق ازدواج با یک شهروند ترکیه ای اقامت و تابعیت این کشور را بدست آورند. البته مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ازدواج قوانین و قواعد مخصوص به خود را دارد و شخص متقاضی باید نسبت به فراهم کردن شرایط آن اقدام نماید. هنگامی که فرد با یک شهروند ترکیه ای ازدواج می کند، در ابتدا مجوز اقامت ۳ تا ۵ ساله به او داده می شود. در این مدت این زوج باید در کنار هم زندگی کنند و ثابت نمایند که ازدواج آن ها صوری نیست و به خاطر عشق و علاقه به یکدیگر بوده است. همچنین اثبات تمکن مالی از دیگر شرایط مهاجرت به کشور ترکیه از طریق ازدواج می باشد. اداره مهاجرت با بررسی وضعیت فرد خارجی و گذشت ۳ تا ۵ سال از زمان ازدواج، مجوز اقامت دائم را برای او صادر می کند. اگر برای اداره مهاجرت محرز شود که ازدواج صوری و هدف از آن اخذ اقامت ترکیه بوده است، زوجین مجرم شناخته شده و ممکن است با جزای نقدی یا زندان روبرو گردند.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق سرمایه گذاری
به غیر از خرید ملک، روش های سرمایه گذاری دیگری برای مهاجرت به کشور ترکیه وجود دارد. افراد با داشتن حداقل ۵۰۰ هزار دلار می توانند سهام شرکت های بورسی ترکیه را بخرند و یا در یکی از بانک های این کشور سپرده گذاری کنند و به مدت سه سال آن را نگه دارند. پس از گذشت این مدت سرمایه گذار اجازه دارد درخواست اقامت دائم ترکیه دهد و بعد از آن برای تابعیت این کشور اقدام کند. همچنین امکان فروش سهام و برداشت سپرده پس از این سه سال وجود خواهد داشت.
یکی دیگر از راه های سرمایه گذاری در ترکیه، ثبت شرکت است. به دلیل اهمیتی که دولت ترکیه برای اشتغالزایی قائل است، هر یک از اتباع خارجی که بتوانند در ترکیه شرکت تاسیس کنند و ۵ شهروند ترکیه ای را استخدام نمایند، اقامت این کشور را بدست می آورند. موسس شرکت موظف است، نیروی کار خود را بیمه کند و مالیات بر درآمد خود را به دولت بپردازد.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق کار
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق کار برای افرادی که به زبان ترکی استانبولی مسلط نیستند می تواند کمی مشکل باشد. زیرا مردم ترکیه معمولا به این زبان صحبت می کنند و بنابراین موقعیت شغلی برای افرادی که صحبت کردن با این زبان را بلد باشند بیشتر است. البته شرکت های بین المللی در ترکیه فعالیت دارند اما نیروی کار مورد نیاز آن ها بسیار محدود است. روند استخدام یک فرد خارجی در ترکیه به این صورت می باشد که او باید از طرف یک کارفرمای ترکیه ای پیشنهاد شغلی داشته باشد. کارفرما مشخصات و مدارک فرد را برای وزارت کار و رفاه اجتماعی ارسال می کند و آنها مجوز کار را برای فرد خارجی صادر می نمایند. همزمان با صدور مجوز کار، اجازه اقامت یکساله در ترکیه به شخص داده می شود که در صورت تمدید قرارداد کاری، قابلیت تمدید دارد.
همچنین دانشجویانی که برای تحصیل به ترکیه مهاجرت کرده اند در صورتی که مجوز کار داشته باشند، می توانند به صورت پاره وقت مشغول به کار شوند. البته به علت نرخ بیکاری ۱۱ درصدی ترکیه، معمولا دانشجویان مقطع کارشناسی اجازه کار ندارند، اما دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل می کنند تحت شرایط خاصی مجاز به انجام کار پاره وقت هستند.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق تولد
به نوزادانی که یکی از والدین آن ها شهروند ترکیه باشد، تابعیت و پاسپورت ترکیه اعطا می شود. همچنین افرادی که از طریق یکی از روش های مهاجرت به کشور ترکیه ، اقامت موقت یا دائم ترکیه را دریافت کرده اند و در این کشور صاحب فرزند شده اند، به نوزاد آن ها نیز اقامت موقت یا دائم داده خواهد شد. بنابراین متقاضیانی که می خواهند فرزند خود را در ترکیه به دنیا آورند، باید با یکی از روش های مهاجرت به کشور ترکیه مانند خرید ملک، سپرده گذاری بانکی، خرید سهام و … تابعیت این کشور را بدست آورند تا در هنگام تولد فرزندشان، شهروندی ترکیه به او نیز تعلق بگیرد.
مهاجرت به کشور ترکیه از طریق پناهندگی
اگر شخصی برای حفظ جان و امنیت خود به دلیل مسائل عقیدتی، سیاسی، مذهبی و امثالهم نتواند در کشور خود زندگی کند، می تواند به یکی از کشورهایی که عضو کنوانسیون ژنو هستند پناهنده شود. کشور ترکیه یکی از اعضای این کنوانسیون می باشد اما مفاد آن را به صورت مشروط پذیرفته است. به این صورت که فقط از افرادی که از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ترکیه پناهنده شوند به طور کامل حمایت می کند و حمایت از سایر پناهندگان به صورت موقت است و باید پس از مدت زمانی به کشور دیگری منتقل شوند. از طرف دیگر وضعیت نگهداری و رسیدگی به پناهجویان به دلیل هزینه های سنگینی که برای دولت ها دارد، نامناسب است و به همین دلیل امکان آسیب های روحی و جسمی شدید به آن ها وجود دارد. لذا ما به هیچ وجه این روش مهاجرت به کشور ترکیه را پیشنهاد نمی کنیم.
مقالات مرتبط جهت مطالعه بیشتر در خصوص مهاجرت به کشور ترکیه :
ویزای تحصیلی ترکیه
دانشگاه های ترکیه
ویزای کاری ترکیه
اقامت دائم ترکیه
مهاجرت به کشور ترکیه
دیدگاهها