از مواردی که در مسیر مهاجرت تحصیلی افراد به ترکیه می تواند مورد توجه واقع شود، اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه است. امروزه تعداد زیادی از دانش آموزان، این کشور را به دلیل شهریه پایین دانشگاه ها و فاصله نزدیک به ایران به عنوان مقصد خود برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند. دانشگاه های ترکیه از رتبه علمی مناسبی در دنیا برخوردار هستند و بسیاری از آن ها برنامه آموزشی خود را به زبان انگلیسی نیز ارائه می کنند. اما آنچه قصد داریم در این مقاله درباره آن صحبت کنیم، نحوه اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه است. مطالعه این مقاله می تواند برای افرادی که به فکر استفاده از کمک هزینه های تحصیلی دانشگاه های این کشور هستند مفید باشد.
بورسیه تحصیلی ترکیه در بسیاری از دانشگاه های این کشور مثل دانشگاه آنکارا و استانبول به دانشجویان بین المللی اعطا می شود. نکته ای که باید به آن توجه شود این است که تعداد دانشجویان تبعه ترکیه که برای اخذ بورسیه تحصیلی این کشور اقدام می کنند تعداد زیادی هستند. از طرف دیگر بسیاری از دانشجویان بین المللی از کشورهایی مثل هند و روسیه تلاش می کنند تا از بورسیه های دانشگاه های ترکیه استفاده نمایند. بنابراین شما به عنوان دانشجوی ایرانی باید ظرفیت دانشگاه های مختلف را بسنجید و شرایط آن ها را برای اعطای بورسیه ترکیه بررسی کنید. اگر بخواهید در دانشگاه های دولتی ترکیه ادامه تحصیل دهید، باید به زبان ترکی مسلط باشید و در آزمون YOS حد نصاب تعیین شده را بدست آورید. همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای اخذ بورسیه ترکیه باید دارای مقاله ISI در مجلات معتبر باشند. از دیگر شرایط عمومی دریافت این تسهیلات، داشتن نمرات عالی و سوابق علمی درخشان است.
متقاضیان خارجی برای اینکه در دوره کارشناسی از بورسیه تحصیلی ترکیه بهره مند شوند، باید در دوره یکساله زبان YOS ثبت نام کنند و این دوره را با موفقیت به پایان برسانند. در طول دوره، دانشجو زبان ترکی را فرا می گیرد و باید در آزمون پایانی حداقل نمره قبولی را بدست آورد. پس از این مرحله فرد می تواند برای پذیرش دانشگاه مورد نظر خود اقدام کند و از تسهیلات تحصیلی دانشگاه های ترکیه برای پوشش بخشی از هزینه های تحصیل و زندگی خود استفاده نماید. از دیگر شرایط اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه داشتن معدل دیپلم بالا و ریزنمرات درخشان است. هر چه معدل متقاضیان بالاتر باشد، شانس آن ها برای دریافت بورسیه ترکیه بیشتر می شود. البته در این مقطع تعداد بورسیه هایی که هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویان بین المللی را به طور کامل پوشش دهد کم است و متقاضیان نباید چنین توقعی داشته باشند.
افرادی که دوره کارشناسی خود را خارج از ترکیه گذرانده اند یا از دوره های انگلیسی زبان دانشگاه های این کشور فارغ التحصیل شده اند، برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه باید در دوره یکساله زبان YOS شرکت کنند و نمره قبولی بیاورند. اما اگر متقاضی دوره کارشناسی اش را در دانشگاه های ترکیه و به زبان ترکی به پایان باشد، می تواند پس از پذیرش دوره کارشناسی ارشد دانشگاه مورد نظر، درخواست دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه را ارائه دهد. داشتن معدل بالا از مقطع کارشناسی و ریز نمرات عالی از دیگر شروط دریافت این تسهیلات است. در دوره کارشناسی ارشد دانشگاههای ترکیه، بورسیه های تحصیلی بیشتری به دانشجویان بین المللی اعطا می شود که می تواند تمام یا بخشی از هزینه های تحصیل شان را پوشش دهد. همچنین در این مقطع امکان دریافت کمک هزینه برای دانشجویان خارجی نیز وجود دارد اما تعداد آن بسیار کم است.
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان خارجی که در دوره دکترا دانشگاه های این کشور پذیرش می شوند، راحت است. همچنین این افراد می توانند از امکاناتی چون خدمات بیمه درمان رایگان، خوابگان رایگان و کمک هزینه زندگی بهره مند شوند. برای دریافت بورسیه ترکیه، متقاضی باید با یک استاد راهنما که در رشته تحصیلی مورد نظر او فعالیت می کند، مکاتبه نماید و نظر مساعد او را جلب کند. پس از این مرحله متقاضی می تواند اقدامات مربوط به پذیرش خود را انجام دهد و درخواستش را جهت استفاده از بورسیه تحصیلی ترکیه ارسال نماید. در مقطع دکترا تعداد بورسیه های تحصیلی که به دانشجویان بین المللی اعطا می شود در مقایسه با مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بیشتر است. از دیگر شرایط دریافت این تسهیلات بالا بودن معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد است. متقاضیان تحصیل دکترا در ترکیه باید چندین مقاله ISI در مجلات معتبر ترکیه به چاپ رسانده باشند تا بتوانند پذیرش دانشگاه های ترکیه را بدست آورند. همچنین تسهیلات دیگری برای دانشجویان بین المللی مقطع دکترا در نظر گرفته شده که به عنوان کمک هزینه زندگی به آنها پرداخت می شود. بدین ترتیب افرادی که در مقطع دکترا در ترکیه تحصیل می کنند با دریافت بورسیه تحصیلی و کمک هزینه زندگی میتوانند یک دوره تحصیلی رایگان در ترکیه داشته باشند.
همانگونه که گفتیم، دانشجویان خارجی در هر مقطعی که باشند، می توانند از بورسیه تحصیلی ترکیه بهره مند گردند. البته شانس دریافت این بورسیه در مقطع کارشناسی نسبت به کارشناسی ارشد و دکترا کمتر است و هر چه مقطع تحصیلی بالاتر برود، تعداد بورسیه تحصیلی برای دانشجویان خارجی بیشتر می گردد. انواع مختلفی از این بورسیه ها وجود دارد، اما دو نوع آن در مقایسه با دیگر تسهیلات، قابل توجه تر و متداول تر است. در ادامه درباره هر کدام توضیح مختصری ارائه می کنیم.
دانشجویان بین المللی که دارای سوابق درخشان باشند و رزومه تحصیلی آن ها قوی باشد، می توانند از این بورسیه بهره مند گردند. بورسیه دانشجویان برجسته بیشتر به دانشجویان مقطع دکترا اعطا می شود اما دانشجویا مقاطع دیگر نیز شانس دریافت آن را دارند. از دیگر شرایط دریافت این نوع بورسیه می توان به تسلط به زبان ترکی، داشتن مقاله ISI و نمرات تحصیلی درخشان اشاره کرد. بورسیه دانشجویان برجسته ترکیه کل هزینه های تحصیل دانشجو را پوشش می دهد. همچنین افرادی که از طرف استاد راهنمای خود تایید صلاحیت شوند، این امکان را دارند که از کمک هزینه زندگی بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ استفاده کنند.
دانشجویان بین المللی که در مقطع کارشناسی و کارشناس ارشد تحصیل می کنند، می توانند از این بورسیه تحصیلی ترکیه بهره مند شوند. بیشترین تمرکز این بورسیه بر دانشجویان مقطع کارشناسی است. بورسیه عبدالله گل هزینه تحصیلی فرد را پوشش می دهد، اما شامل کمک هزینه زندگی نمی شود. این بورسیه یکی از معدود تسهیلاتی است که به دانشجویان بین المللی برخی رشته های دوره های انگلیسی زبان مانند برخی رشته های مهندسی، ژنتیک، معماری و مدیریت اعطا می گردد. در صورتی که می خواهید از بورسیه تحصیلی عبدالله گل استفاده کنید و دانشجوی دوره های انگلیسی زبان هستید، لازم است که مدرک تافل یا آیلتس خود را ارائه دهید.
دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه ارتباط مستقیم با سن افراد دارد. در صورتی که سوابق تحصیلی دانشجو درخشان باشد اما سن او در محدود مناسب دریافت بورسیه نباشد، امکان برخورداری از این تسهیلات را ندارد و باید کلیه هزینه های تحصیل و زندگی خود را بپردازد. بنابراین قبل از این که خود را درگیر کارهای مربوط به دریافت بورسیه تحصیلی کنید، حتما شرایط سنی اعلام شده برای پرداخت این تسهیلات را بررسی نمایید تا وقت تان تلف نشود. شرایط سنی برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه به شرح زیر است.
هر سال در زمان معینی ثبت نام بورسیه فول فاند ترکیه انجام می شود و افراد باید در این زمان مشخص شده، درخواست خود را برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه ارسال کنند. اما زمان مشخصی برای درخواست بورسیه های درصدی وجود ندارد و دانشجو می تواند زمان ثبت نام، رزومه خود را برای دریافت این نوع بورسیه ارائه دهد. بنابراین بهتر است قبل از هر کاری، رزومه تحصیلی خود را تکمیل کنید تا بتوانید به موقع برای دریافت تسهیلات تحصیلی اقدام نمایید. در ادامه اطلاعات لازم برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه آورده شده است.
ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه از طریق وبسایت ترکیه بورسلاری انجام می گردد. متقاضیان باید به این سایت مراجعه کنند و فرم های مشخص شده را تکمیل نمایند. البته پر کردن این فرم ها آسان نیست و نیاز به راهنمایی و کمک افرادی دارد که قبلا این کار را انجام داده اند. بنابراین اگر دفعه اول است که قصد پر کردن این فرم ها را دارید، حتما از افراد آگاه و باتجربه کمک بگیرید. زیرا فیلدهای مشخص شده در این فرم ها باید به زبان ترکی یا انگلیسی پر شود و کوچکترین اشتباه می تواند باعث گردد تا مسئول ارزیابی، درخواست شما را رد کند. همچنین توصیه می کنیم ارسال درخواست خود را به روزهای پایانی موکول نکنید زیرا ممکن است ترافیک سایت زیاد باشد و با مشکل مواجه شوید. در صورتی که علباقه مند به دریافت اطالاعت در خصوص بورسیه ترکیه هستید کارشناسانم گروه مهاجرتی اپلای من آماده راهنمایی ششما عزیزان خواهند بود.
مقالات بیشتر جهت مطالعه بیشتر در مورد بورسیه ترکیه :
ترکیه بورسلاری
جهت دریافت مشاوره اطلاعات خود را وارد نمایید
"ضروری" فیلدهای الزامی را نشان می دهد