معرفی برترین دانشگاه ها برای تحصیل در آلمان
سیستم آموزشی دانشگاه های آلمان یکی از بهترین سیستمهای آموزشی دنیاست، افراد از طریق تحصیل در آلمان می توانند از امتیازات گوناگون اجتماعی و دولتی بهره مند شوند، کار کنند و در نهایت برای اخذ اقامت آلمان و حق شهروندی و پاسپورت این کشور به راحتی و با هزینه های بسیار کمی اقدام نمایند.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات درباره شرایط کلی تحصیل در آلمان اینجا کلیک کنید.
در این قسمت می خواهیم برترین و معتبرترین دانشگاه های آلمان در سال 2020 را به شما عزیزان معرفی کنیم تا با آگاهی و اطلاعات کافی دانشگاه مناسب را برای تحصیل در دانشگاه های آلمان برگزینید.
دانشگاه های برتر برای تحصیل در آلمان عبارتند از دانشگاه پلی تکنیک مونیخ، دانشگاه مونیخ، دانشگاه Ludwig-Maximilians ، دانشگاه ruprecht-karls هایدلبرگ، دانشگاه KIT, Karlsruher Institut für Technologie، دانشگاه Humboldt در برلین، دانشگاه Freie Universität Berlin، دانشگاه علمی کاربردی آخن آلمان، دانشکده فنی و مهندسی برلین، دانشگاه Eberhard Karls Universität Tübingen، دانشگاه فرایبورگ، دانشگاه Georg-August-Universität Göttingen، دانشگاه هامبورگ، دانشگاه Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn، دانشگاه Frankfurt am Main، دانشگاه اشتوتگارت، دانشگاه مهندسی Darmstadt، دانشگاه Dresden، دانشگاه Erlangen-Nürnberg، دانشگاه Westfälische Wilhelms-Universität Münster و دانشگاه کلن.
اخذ پذیرش از دانشگاه برای تحصیل در آلمان و هزینه ها
اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آلمان و به دنبال آن و دریافت ویزای تحصیلی این کشور در حال حاضر یک پروسه طولانی و پیچیده دارد، به خصوص در سالهای اخیر که پاسپورت ایرانی تحت تاثیر تحریم های گوناگون اعتبار خود را از دست داده است، اخذ ویزای تحصیلی کمی دشوار و زمان بر است ولی از طریق برخی از شرکت های معتبر که در زمینه مهاجرتی و اعزام دانشجو فعالیت می کنند، می توانید به راحتی و در کمتر از یک سال و با پرداخت هزینه ای نه چندان زیاد، پذیرش و ویزای دانشجویی آلمان را به صورت تضمینی دریافت و خود را برای تحصیل در آلمان آماده کنید.
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه برای تحصیل در آلمان
- بعد از اینکه مدارک لازم برای اخذ پذیرش برای تحصیل در آلمان را آماده کردید، نوبت به انتخاب رشته و دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید، می رسد. برای ارزیابی رشته ها و دانشگاههای مختلف آلمان می توانید به سایت دانشگاهی آلمان یعنی DAAD مراجعه کنید و رشته های آلمانی و انگلیسی زبان را مشاهده نمایید.
- متقاضیان تحصیل در آلمان باید شرایط و مدارک مورد نیاز برای اپلای کردن را داشته باشند تا بتوانند اجازه ورود به مراکز آموزش عالی آلمان (HZB) در مقاطع مختلف را کسب نمایند. همانطور که قبلا گفتیم برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی باید مدارکی از قبیل دیپلم و یا قبولی در کنکور توسط متقاضی ارائه گردد، در صورت نیاز بعد از ورود به آلمان متقاضی باید یک دوره آمادهسازی قبل از دانشگاه که با عنوان Studienkolleg شناخته می شود را بگذراند، همچنین تحصیل در آلمان برای برخی از رشته ها مستلزم شرکت و قبولی در آزمون ورودی Feststellungsprüfung می باشد. لازم به ذکر است قبل از اقدام به اخذ پذیرش دانشگاهی باید مدرک زبان آلمانی DSH و یا TestDaF را دریافت کرده به همراه سایر مدارک به دانشگاه مورد نظر ارائه کنید، اگر قصد تحصیل در دانشگاه های آلمان در رشته های انگلیسی زبان را دارید باید مدرک آیلتس با حداقل نمره 6.5 و یا مدرک تافل معادل را ارائه نمایید.
- بعد از اینکه موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه شدید باید مقدمات و مدارک لازم برای اخذ ویزای دانشجویی آلمان را فراهم کنید که یکی از مهمترین مدارک برای این مرحله، ارائه نامه و پرینت حساب بانکی 3 یا 6 ماهه به مبلغ حداقل 8700 یورو است. این نامه در حقیقت این موضوع را به اثبات می رساند که متقاضی تحصیل در آلمان برای حداقل یک سال آتی زندگی خود در این کشور، پول کافی دارد و می تواند هزینه های مختلف را پوشش دهد. میانگین ماهانه هزینه های زندگی و تحصیل در آلمان برای دانشجویان خارجی معمولا 850 یورو می باشد و کم و زیاد شدن این مبلغ علاوه بر سبک زندگی دانشجو به شهر محل زندگی نیز بستگی دارد، برای مثال اگر در شهر مونیخ زندگی می کنید، هزینه های زندگی و تحصیل در آلمان در مقایسه با سایر شهرها بالاتر خواهد بود.
- امروزه تمامی دانشگاههای آلمان دارای وبسایت مخصوص به خود هستند و متقاضیان به راحتی می توانند از طریق وب سایت دانشگاه مربوطه، درخواست پذیرش خود را ارسال نمایند، همچنین درخواست پذیرش از دانشگاهها برای تحصیل در آلمان از طریق وب سایت uni-assist.de (پرتال مرکزی پذیرش دانشجویان بینالمللی آلمان) نیز به راحتی امکان پذیر است. هر دانشگاهی ددلاین متفاوتی برای درخواست پذیرش دارد و برای اینکه بتوانید به موقع پذیرش بگیرید باید حداقل 6 هفته قبل از ددلاین درخواست خود را ارسال کنید. معمولا در بیشتر دانشگاههای آلمان، ددلاین ترم زمستان 15 جولای و ددلاین ترم تابستان 15 ژانویه است و اگر قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارید باید قبل از این تاریخ ها نسبت به ارسال مدارک به دانشگاه مورد نظر اقدام نمایید. بعد از ارسال مدارک به مدت دو هفته تا دو ماه باید منتظر دریافت نامه قبولی درخواست یا رد آن از طرف دانشگاه باشید که از طریق ایمیل به شما اعلام خواهد شد.
- یکی از مهمترین مراحل بعد از اخذ پذیرش دانشگاهی برای تحصیل در دانشگاه های آلمان ، بیمه درمانی بینالمللی است که قبل از هر اقدامی برای اخذ ویزا باید آن را دریافت نمایید، هزینه ماهانه این بیمه برای دانشجویان زیر 30 سال، 80 تا 160 یورو است و در صورتی که بالای 29 سال باشید باید از خدمات بیمه خصوصی استفاده کنید که هزینه آن چند برابر است، لازم به ذکر است استفاده از بیمه خدمات درمانی در آلمان اجباریست.
- بعد از اینکه پذیرش از دانشگاه و بیمه درمانی خود را دریافت کردید باید مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی برای تحصیل در آلمان را آماده کنید. این مدارک که باید به صورت کامل به سفارت آلمان در تهران ارائه شود عبارتند: از فرم درخواست ویزای دانشجویی تکمیل و امضا شده توسط متقاضی، پاسپورت معتبر و امضا شده، دو قطعه عکس رنگی جدید برای مرحله بیومتریک سفارت آلمان، نامه پذیرش دانشگاه، مدارک و سوابق تحصیلی ترجمه و تایید شده توسط وزارت امور خارجه و دادگستری، مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی معتبر، بیمه نامه و نامه تمکن مالی تایید و مهر شده توسط بانک مربوطه.
- اجاره خوابگاه دانشجویی در مرحله بعدی قرار دارد و از آنجایی که بیشتر دانشگاههای آلمان، خوابگاه دانشجویی ندارند بهتر است از طریق وب سایت های معتبر که در زمینه اجاره خوابگاه و آپارتمانهای دانشجویی فعالیت دارند، برای پیدا کردن محل اقامت خود در زمان تحصیل در آلمان اقدام کنید. هزینه های اجاره مسکن در شهرهای بزرگ آلمان و همچنین شهرهای دانشجویی این کشور در مقایسه با شهرهای کوچک و مناطق شرقی، بیشتر است. لازم به ذکر است بعد از اینکه در خوابگاه یا آپارتمان خود مستقر شدید باید حتما به اداره ثبت (Einwohnermeldeamt) یا دفتر شهروندان آلمان (Bürgeramt) مراجعه و ثبت نام کنید، چرا که این نامه را برای مراحل بعدی یعنی ثبت نام در دانشگاه یا باز کردن حساب بانکی و حتی پیدا کردن کار لازم خواهید داشت.
- مرحله آخر مربوط به ثبت نام دانشگاه است که هر ترم باید آن را انجام دهید تا بتوانید از امکانات دانشگاه استفاده کنید، همانطور که گفتیم مراحل اداری و اجرایی ثبت نام دانشگاه، هر ترم هزینه ای بین 150 تا 250 یورو را برای دانشجو به همراه دارد که هزینه 180 یورویی Semesterticket نیز ممکن است به آن اضافه شود.
برای مطالعه بیشتر در زمینه بررسی راه های اخذ اقامت اروپا اینجا کلیک کنید.
تحصیل در دانشگاه های آلمان و کار دانشجویی
تحصیل در آلمان همراه با کار دانشجویی به راحتی امکان پذیر است و دانشجویان بینالمللی می توانند در هفته حداکثر 20 ساعت به صورت قانونی کار کنند و از این طریق به طور متوسط 500 یورو در ماه درآمد داشته باشند و برخی از هزینه های زندگی خود را تامین کنند. دانشجویانی که در آلمان تحصیل می کنند امکان کار تمام وقت در زمان تعطیلات را دارند و در صورتی که در مدت تحصیل در آلمان بخواهید بیشتر از 20 ساعت مجاز در هفته کار کنید، نیاز به اجازه کار از سازمانهای Agentur fur Arbeit و یا Ausländerbehörde خواهید داشت.
یکی از معایبی که کار دانشجویی دارد این است که افرادی که از طریق کار دانشجویی بیش از 450 یورو در ماه درآمد دارند باید مالیات بپردازند و از آنجایی که 450 یورو کفاف هزینه های زندگی و تحصیل در آلمان را نمی دهد، بسیاری از دانشجویان ترجیح می دهند، در بازار سیاه کار کنند، هم درآمد بیشتری دارد و هم نیازی به پرداخت مالیات نیست. دانشجویان در کنار تحصیل در آلمان می توانند به عنوان معلم خصوصی، دستیار و کارمند اداری در دانشگاه و موزه تاریخ دانشگاه، گارسون، پخشکننده روزنامه، مدیر پارت تایم رستوران و همچنین پرستار بچه به کار دانشجویی بپردازند و درآمد داشته باشند.
مقالات و مطالب مرتبط زیر را جهت مطالعه بیشتر به شما پیشنهاد میکنیم:
1 دیدگاه. Leave new
سلام.وقت بخیر .
در مورد هزینه پذیرش تحصیلی آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟