ثبت شرکت در آلمان یکی از عبارتهای پر جستجو برای افرادی است که قصد دریافت اقامت آلمان را دارند. سالها است که ثبت شرکت به یکی از گزینههای دریافت اقامت در کشورهای مختلف تبدیل شده است؛ آلمان یکی از این کشورهای اروپایی پرطرفدار است. از آنجایی که آلمان یک کشور صنعتی است پتانسیل بسیار زیادی برای ایجاد کسب و کار و ثبت شرکت دارد. در واقع با استفاده از مهاجرت از طریق ثبت شرکت به آلمان هم میتوان اقامت این کشور را به دست آورد و هم میتوان یک بیزنس جدید سودده را در آن راهاندازی کرد.
![ثبت شرکت در آلمان](https://applyman.com/wp-content/uploads/2024/03/study-in-germany-5.webp)
چرا مهاجرت به آلمان؟
کشور آلمان دومین کشور پرجمعیت در قاره اروپا است که در حال حاضر یکی از قدرتهای اقتصادی بزرگ دنیا محسوب میشود. با بررسی آمار متوجه میشویم که آلمان اقتصاد اول اروپا است که در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن دارد. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا افراد زیادی تمایل دارند که با روشهای مختلف از جمله ویزای کاری و ثبت شرکت در آلمان، اقامت آن را دریافت کنند؟
به طور خلاصه مشاغل و حقوق خوب، محیط و آب و هوای پاک، نرخ جرم و جنایت پایین، اوقات فراغت و جاذبههای فرهنگی زیاد، حمل و نقل عمومی خوب چیزی است که آلمان را برای خارجیها جذاب میکند. مردم به دلایل زیادی به آلمان مهاجرت میکنند، اما احتمالاً مهمترین آنها سیستم اقتصادی و رفاهی قوی این کشور است.
در کشور آلمان مردم میتوانند در مورد دوران پیری خود مطمئن باشند، زیرا حقوق بازنشستگی در آلمان حدود 1000 یورو در ماه است.
دلایل مهاجرت به آلمان
در این قسمت مهمترین دلایل مهاجرت به کشور آلمان را با هم بررسی میکنیم.
- نرخ بیکاری بسیار کم
- امکان اشتغال زیاد برای افراد
- رشد اقتصادی بالا
- سیستم آموزشی و دانشگاههای خوب و معتبر
- تناسب هزینه زندگی با درآمد
- وجود بیمه درمانی
- سیستمهای حمل و نقل زیاد و با کیفیت
- پرداخت حقوق بیکاری
خلاصه شما به عنوان یک مهاجر در آلمان میتوانید نوید یک زندگی متعادل و ایدهآل که به راحتی از بین نخواهد رفت را به خود بدهید.
وجود شرکتهای صنعتی زیاد و بزرگ در این کشور نشان از وجود نیاز به مشاغل و تخصصهای زیاد است. به همین دلیل است که هرساله سیل زیادی از نیروی تحصیلکرده و متخصص از سراسر دنیا به این کشور مهاجرت میکنند. در واقع دولت آلمان از هر فرد متخصص یا از ایجاد هر نوع کسب و کاری که به چرخه اقتصادی کشور کمک کند و موجب رونق آن شود حمایت میکند. به همین دلیل اگر شما قصد ثبت شرکت در آلمان را دارید در صورت داشتن یک برنامه کاری و اقتصادی کامل و قابل توجیه، میتوانید از حمایت دولت کشور آلمان برخوردار شوید.
شرایط ثبت شرکت در آلمان
اگر قصد ثبت شرکت در آلمان را دارید باید بدانید که این کشور مثل هر کشور دیگری برای ثبت شرکت شرایط مخصوص به خود را دارد. برای موفقیت ثبت شرکت شما قبل از هر اقدامی باید با این شرایط آشنا شوید. آمار نشان میدهد که آلمان چهارمین قطب اقتصادی دنیا محسوب میشود و به لحاظ اقتصادی در شرایط بسیار بالایی است. حتی در زمانی که بیشتر کشورهای دنیا درگیر رکود اقتصادی بودند، کشور آلمان کمترین مشکلات اقتصادی را نسبت به سایرین داشت.
البته این موضوع به این معنا نیست که شما بدون تحقیق و دانش کافی اقدام به ثبت شرکت کنید. اما این موضوع را بدانید که به دلایلی که مطرح شد، امروزه افراد زیادی تمایل دارند که ثبت شرکت در کشور آلمان را انجام بدهند و شما برای ثبت شرکت با افراد زیادی در حال رقابت هستید.
![ثبت شرکت در آلمان](https://applyman.com/wp-content/uploads/2024/03/study-in-germany-6-1024x683.webp)
· داشتن بیزنس پلن
همانطور که در قسمت قبلی نیز به آن اشاره کردیم کشور آلمان از ایجاد هر نوع کسب و کار و ثبت شرکتی حمایت میکند. این موضوع مستلزم این است که شما یک برنامه و پلن قوی و قابل توجیه اقتصادی داشته باشید. در واقع داشتن یک بیزینس پلن جامع و کامل متناسب با نیازهای بازار آلمان میتواند شما را نسبت به دیگران چند پله جلو بیندازد.
· گواهی تمکن مالی
اما شرط دیگری که کشور آلمان برای ثبت شرکت در نظر گرفته است داشتن تمکن مالی است. شما به عنوان فردی که قصد ثبت شرکت در این کشور را دارید باید با اسناد و مدارک معتبر ثابت کنید که نه تنها تمکن مالی برای ثبت شرکت را دارید بلکه میتوانید تمامی هزینههای آتی مربوط به آن از جمله هزینههای ثابت و جاری را نیز پرداخت کنید. اثبات تمکن مالی نیازمند ارائه اسناد و مدارک بانکی مثل صورت حساب است.
· شرایط سنی
شرط بعدی برای ثبت شرکت در آلمان مربوط به شرایط سنی است. به صورت کلی شرایط سنی برای ثبت شرکت در کشور آلمان بین ۲۰ تا ۴۵ سال است. این موضوع به این معنا نیست که اگر سن شما بیشتر از ۴۵ سال است نمیتوانید ثبت شرکت در کشور آلمان را انجام دهید؛ بلکه اگر سن شما بیشتر از ۴۵ باشد سختگیریهای بیشتری برای شما وجود خواهد داشت. یکی از این سختگیریها مربوط به تمکن مالی شما است.
یکی از نکات قابل توجه برای این ثبت شرکت عدم نیاز به مدرک دانشگاهی است. کشور آلمان بر خلاف بسیاری از کشورها داشتن مدرک تحصیلی را لازمه ثبت شرکت نمیداند. البته در صورتی که شما مدرک دانشگاهی معتبر نداشته باشید باید مدرک زبان آلمانی خود را ارائه کنید.
اسناد و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در آلمان
همانطور که در ایران ثبت شرکت یک فرایند ثبتی و قانونی است در کشور آلمان نیز این فرایند باید به شکل کاملاً قانونی انجام شود. انجام هر فرایند قانونی نیازمند ارائه یک سری اسناد و مدارک معتبر قانونی است. در ادامه این مدارک را برای شما بازگو خواهیم کرد.
قبل از هر اقدامی برای ثبت شرکت بهتر است در ابتدا مدارک مورد نیاز آن را تهیه کنید این موضوع را به خاطر داشته باشید که مدارک مورد نیاز لازمه ثبت شرکت است. اما اگر میخواهید که با احتمال بیشتری با ثبت شرکت شما موافقت شود بهتر است که یک بیزینس پلن قوی و جامع ارائه کنید تا کارشناسان مربوطه را متقاعد سازید که شرکت شما میتواند به اقتصاد آلمان کمک کند.
- تایید نام شرکت با اتاق بازرگانی منطقه
- افتتاح حساب بانکی
- پاسپورت آلمانی فرد متقاضی که حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد
- ارائه مدارک هویتی فرد متقاضی مثل شناسنامه و کارت ملی
- ارائه فرم درخواست تکمیل شده ثبت شرکت
- ارائه رزومه تجاری فرد متقاضی
- ارائه سندی که نشان دهنده تمکن مالی فرد متقاضی باشد (گردش حساب)
- ارائه اساسنامه شرکت
- ارائه مدارکی مبتنی بر عدم سوء پیشینه فرد متقاضی
- ارائه مدارک تحصیلی (در صورت داشتن)
- ارائه مدارک معتبر زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورت نیاز)
- ارائه آدرس محل زندگی در کشور آلمان (ارائه سند یا اجاره نامه معتبر)
- ارائه صورتحساب شرکت در یکی از بانکهای آلمانی ( داشتن حداقل سرمایه اولیه برای ثبت شرکت)
مراحل ثبت شرکت در آلمان
کشور آلمان یکی از آن کشورهایی است که سعی کرده حمایت و استقبال زیادی از اقدامات ثبت شرکت انجام بدهد. شاید با خودتان فکر کنید که به راحتی و بدون هیچ مشکلی میتوانید شرکت خودتان را در کشور آلمان به ثبت برسانید. پیشنهاد ما به شما این است که بهتر است در اولین گام با مراحل ثبت شرکت در این کشور آشنا شوید، تا بتوانید این فرایند را با سرعت بیشتر و بدون مشکل انجام دهید.
اگر در حال حاضر در کشور آلمان اقامت ندارید و در ایران هستید باید یک ویزای کاری سه ماهه با موضوع ثبت شرکت دریافت کنید. برای دریافت این ویزا باید مدارکی که نشان دهنده صحت درخواست شما باشد را به سفارت آلمان ارائه کنید. در گام بعدی یک وکیل در آلمان کارهای ثبت شرکت شما را پیگیری خواهد کرد. مهمترین اقدامات ثبت شرکت به شرح زیر است:
- تهیه و ارائه اسناد و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت
- ارائه فرم تکمیل شده درخواست ثبت شرکت
- ثبت نام شرکت مورد نظر در اداره صنعت و بازرگانی
- تدوین و ارائه بیزینس پلن
- ارائه تاییدیه دریافت شده بیزینس پلن شرکت از اتاق صنعت و بازرگانی شهر مورد نظر
- افتتاح حساب بانکی شرکت ( واریز سرمایه اولیه برای ثبت شرکت متناسب با نوع آن) امضای مدارک لازم و ثبت آن در دفتر اسناد رسمی
- درخواست مجوز برای ثبت شرکت از اداره استاندارد و تجارت
- آماده کردن زیرساخت شرکت از جمله تهیه مکان شرکت، استخدام نیرو، آماده کردن تجهیزات و …
به این نکته مهم توجه کنید که برای انجام فرایند ثبت شرکت در این کشور نیازی به حضور فیزیکی نیست و شما میتوانید با تعیین یک وکیل در این کشور صفر تا صد این فرایند را انجام دهید.
انواع شرکتهای قابل ثبت در کشور آلمان
حتماً میدانید که در هر کشوری متناسب با قوانین آن میتوان شرکتهای مختلفی را به ثبت رساند. مثلاً در کشور ایران میتوان ۷ نوع شرکت مختلف را به ثبت رساند. یا مثلاً در کشور آلمان میتوان شرکتهای مختلفی را در سطح فدرال، کشوری و یا استانی به ثبت رساند. اما در این بخش فقط به شرکتهای قابل ثبت در کشور آلمان میپردازیم. به صورت کلی شرکتهای قابل ثبت در کشور آلمان را با توجه به گستردگی به سه دسته تقسیم میکنند.
شرکت با مسئولیت محدود GmbH یا UG
کلمه GmbH مخفف عبارت Gesellschaft mit beschrankter Haftung است. GmbH، اسم شرکتهای با مسئولیت محدود است که برای کسب و کارهای کوچک و متوسط طراحی شده است. در صورتی که قصد ثبت این نوع شرکت را داشته باشید حداقل به سه نفر شریک نیاز است.
اما UG نیز مخفف Unternehmengesellschaf است. این شرکت یکی دیگر از شرکتهای قابل ثبت در کشور آلمان است. این شرکت نیز مناسب کسب و کارهای کوچک و متوسط است. این دو نوع شرکت شباهتهای بسیار زیادی با هم دارند. برای ثبت این دو نوع شرکت در ابتدا بهتر است که یک اسم مرتبط با موضوع فعالیت شرکت انتخاب کنید.
قاعدتاً اسم آن باید به تاییدیه کارشناسان این حوزه برسد. انتخاب مدیر اجرایی برای ثبت این دو شرکت الزامی است. به این نکته مهم توجه کنید که مدیر اجرایی میتواند یک فرد غیر آلمانی باشد و حتی از سهامداران شرکت نباشد. در مورد سهام این دو نوع شرکت باید گفت که قابل انتقال نیستند و در بورس عرضه نمیشوند. در صورتی که بخواهید این شرکتها را به صورت رسمی ثبت کنید باید اساسنامه امضا شده شرکت توسط مدیران در دفتر اسناد رسمی به ثبت قانونی برسد.
![ثبت شرکت در آلمان](https://applyman.com/wp-content/uploads/2024/03/study-in-germany-7-1024x512.webp)
مدارک اختصاصی مورد نیاز برای ثبت شرکت GmbH
پرداخت هزینه های دادگاه (از جمله کپی های تایید شده)
- آماده سازی فرمهای ثبت شرکت شما
- تهیه پیش نویس اساسنامه / اساسنامه
- ثبت اسناد با ثبت تجاری
- پرداخت هزینههای دفتر اسناد رسمی، هزینه ترجمه (دفتر اسناد رسمی از شما می خواهد که به زبان آلمانی صحبت کنید یا یک مترجم رسمی/مجاز ارائه دهید تا اسنادی را که امضا می کنید درک کنید.)
- وکالتنامه نماینده در صورت نیاز
- تعیین مدیر یا مدیران
- پرداخت هزینه مجوز اولیه دولتی قابل پرداخت در هنگام ثبت
- ارائه گواهی ثبت
تفاوت شرکت با مسئولیت محدود GmbH با UG
از تفاوتهای این دو نوع شرکت میتوان به حداقل سهام هر سهامدار اشاره کرد. از طرفی شرکتهای UG موظف هستند که ۲۵ درصد از سود سالانه خود را پسانداز کنند، که این موضوع در مورد شرکتهای GmbH صادق نیست. صاحبان این شرکتها یعنی شرکتهای UG میتوانند به راحتی و فقط با پرداخت هزینه اولیه شرکتهای GmbH را تبدیل کنند.
شرکت سهامی AG
اما اگر قصد دارید که شرکت تخصصیتر و پیشرفتهتری را به ثبت برسانید بهتر است که به دنبال ثبت شرکت سهامی AG در آلمان باشید. این شرکتها برای ثبت نیاز به سرمایه اولیه بیشتری نسبت به شرکتهای GmbH و UG دارند. کلمه AGمخفف عبارت Aktien Gesellschaft است. برای ثبت این شرکتها حداقل به ۵ نفر نیاز است.
مدیریت این شرکت توسط هیئت مدیره شرکت انجام میشود. در این شرکتها یک هیئت سه نفره به صورت دورهای بر عملکرد هیئت مدیره کنترل و نظارت دارد. از طرفی تمامی حساب کتابهای مالی و اقتصادی این شرکتها باید به وسیله یک حسابرس قانونی حسابرسی شود.
از آنجایی که این شرکتها پیشرفتهتر و قاعدتاً بزرگتر از دیگر شرکتهای قابل ثبت در آلمان هستند فرایندهای ثبت و زیر مجموعههای آن مثل انتخاب اسم، تنظیم اساسنامه و … پیچیدهتری دارند و فرآیند ارزیابی آنها نیز با دقت بیشتری انجام میشود.
شرکت مشارکت محدود
اما اگر شما فردی هستید که قصد دارید با فرد دیگری در آلمان شرکتی را به ثبت برسانید، شرکت مشارکت محدود برای شما مناسب است. میزان سهام در این شرکت متناسب با سرمایه هر سهامدار است و تمامی سهامداران در مورد سهام شرکت دارای مسئولیت هستند. شرکای این شرکت از دو نوع شرکای عمومی و شرکای ساکت هستند. شرکای ساکت در این شرکت حق دخالت در امور مدیریت شرکت را ندارند و فقط در سود و زیان شرکت سهیم هستند.
به صورت کلی شما باید با بررسی شرایط و موقعیت خود و بررسی شرایط ثبت هر کدام از این شرکتها، یکی از این چهار شرکت قابل ثبت در آلمان را انتخاب کرده و سپس در جهت ثبت آن اقدام کنید.
هزینه لازم برای ثبت شرکت در کشور آلمان
یکی از پرتکرارترین سوالات در حوزه ثبت شرکت در کشورهای مختلف از جمله آلمان مربوط به هزینههای ثبت آن است. اول از همه این موضوع رو به شما بگوییم که نمیتوان یک عدد ثابت و دقیقی را برای این هزینه در نظر گرفت. زیرا هزینههای مربوط به ثبت شرکت به فاکتورهای بسیار متفاوتی بستگی دارد که هر کدام از آنها میتواند با توجه به شرایط تغییر پیدا کند.
مثلاً هزینه ثبت هر نوع شرکتی با دیگری متفاوت است. همانطور که میدانید شرکتهای مختلفی را میتوانید در کشور آلمان به ثبت برسانید که هزینه هر کدام از آنها با توجه به امکانات ویژگیهایی که دارد متفاوت است. علاوه بر هزینههایی که مربوط به ثبت شرکت هستند و تنها یک بار باید آنها را پرداخت کنید، هزینههای جاری دیگری وجود دارند. از جمله این هزینهها میتوان به هزینه تهیه مکان برای شرکت، هزینه پرسنل شرکت (حقوق یک سال آینده پرسنل باید در حساب بانکی وجود داشته باشد) و … اشاره کرد.
انواع ثبت شرکت در آلمان | حداقل هزینه تاسیس |
شرکت مسئولیت محدود GmbH | حداقل 25000 یورو |
شرکت UG | از 1 تا 24999 یورو |
شرکت سهامی AG | حداقل 5000 یورو |
شرکت مشارکت محدود | به میزان سهام مورد نظر برای سرمایه گذاران |
اقامت آلمان با ثبت شرکت
اگر در حوزه دریافت اقامت کشورهای مختلف اطلاعات داشته باشید حتماً میدانید که ثبت شرکت یکی از روشهای دریافت اقامت در کشورهای مختلف است. البته هر کشوری با توجه به شرایط و موقعیتی که دارد روشهای مختلفی را برای اقامت به مهاجرین ارائه میکند. به طور مثال اکثریت افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند بیشتر تلاش میکنند تا از ویزای تحصیلی برای اقامت آلمان استفاده کنند.
این در صورتی است که در کشورهای صنعتی مثل آلمان بیشتر افراد تمایل دارند که ویزای کاری دریافت کنند و تمایل به ثبت شرکت بیشتر است.
تمایل زیاد دولت آلمان به ثبت شرکت در آلمان مهاجرین باعث شده که این کشور به قطب مهاجرتی افراد متخصص و صاحبان کسب و کار تبدیل شود. مهاجرین میتوانند با استفاده از ثبت شرکت در این کشور دو نوع اقامت از جمله اقامت موقت و اقامت دائم را دریافت کنند.
بعد از اینکه شرکت شما با موفقیت به ثبت رسید شما یک اقامت 3 تا 5 ساله دریافت میکنید. اگر بعد از گذشت ۳ سال همچنان شرکت شما فعال باشد و با موفقیت به کار خود ادامه داد یعنی دارای سوددهی باشد و بتواند تمامی هزینههای خود از جمله هزینه اجاره، حقوق پرسنل و … را تامین کند میتواند اقامت خود را به اقامت دائم تبدیل کند.
برای دریافت پاسپورت آلمانی یا همان شهروندی آلمان باید از زمان اقامت در آلمان ۸ سال گذشته باشد. به این شنکته توجه کنید که دریافت اقامت آلمان در ابتدا فقط برای مدیر عاملی شرکت مورد نظر و سپس برای سایر اعضای خانواده صادر میشود.
به این نکته توجه کنید که قوانین دریافت ویزا و اقامت در هر کشوری متفاوت است. مثلا شما برای دریافت ویزای آلمان نمیتوانید از قوانین دریافت ویزا آلمان استفاده کنید.
مزایا و ویژگیهای ثبت شرکت در کشور آلمان
با توجه به صنعتی بودن کشور آلمان دولت این کشور تمایل زیادی به ایجاد هر نوع کسب و کاری (در صورت داشتن توجیه اقتصادی و منطقی) دارد. اما شما هم از دید یک مهاجر میتوانید از مزایا و ویژگیهای بسیار زیاد ثبت شرکت در این کشور برخوردار شوید.
- دریافت اقامت
از مهمترین این ویژگیها میتوان به دریافت اقامت کشور آلمان اشاره کرد در واقع هدف بسیاری از مهاجرین از ثبت شرکت در این کشور فقط دریافت اقامت این کشور است.
- بالا بودن سرعت فرآیندهای اداری
از دیگر مزایای ثبت شرکت در این کشور میتوان به بالا بودن سرعت فرایند اداری اشاره کرد. برخلاف ایران، روند بروکراسی اداری در این کشور بسیار سریع است.
- الزامی نبودن مدرک زبان آلمانی در صورت داشتن مدرک دانشگاهی معتبر
- در صورتی که شما مدرک تحصیلی داشته باشید (حداقل لیسانس)، نیازی به ارائه مدرک زبان آلمانی ندارید.
- الزامی نبودن استخدام پرسنل
- انجام صفر تا صد فرآیند ثبت شرکت بدون حضور فیزیکی و توسط وکیل
- نرخ اقتصادی بالا و داشتن ثبات
- در اختیار داشتن نیروهای تحصیل کرده و متخصص زیاد برای استخدام
- دریافت اقامت آلمان برای اعضای خانواده
- نرخ پایین فساد مالی
- ثبت شرکت بدون نیاز به شریک آلمانی
- امکان زندگی در کشورهای شینگن
- کلیه حقوق شهروندی اروپا
- امکان استفاده از خدمات بیمه و پزشکی و تحصیل رایگان در آلمان
- افتتاح حساب بانکی در سراسر اروپا
- تحت لیسانس یک شرکت آلمانی
- اخذ وام های بلند مدت با بهره کم (حداکثر 4%)
البته واضح است که ثبت شرکت در کشور آلمان همیشه دارای خصوصیات و مزایای مثبت نیست بلکه میتواند مشکلات و چالشهایی را برای شما به دنبال داشته باشد. در عین حال این چالشها و مشکلات در مقابل مزایا و ویژگیهای مثبت ثبت شرکت در کشور آلمان قابل چشم پوشی و اغماض است. از جمله این چالشها میتوان به قوانین مالیاتی پیچیده و بالا بودن حق بیمه کارمندان شرکت اشاره کرد.
نکته: یکی دیگر از موارد مهم در مورد ثبت شرکت در آلمان یا هر کشور دیگری مربوط به سرمایهگذاری در آن است. در واقع شما با ثبت شرکت و ایجاد کسب و کار در حال سرمایهگذاری در آن کشور هستید. البته این موضوع را به خاطر داشته باشید که ویزای ثبت شرکت با ویزای سرمایهگذاری متفاوت است. مثلا برای دریافت ویزای سرمایهگذاری در آلمان هر کشور دیگری باید شرایط مربوط به آن را داشته باشید.
امکان ثبت شرکت در کشور آلمان برای همه افراد وجود دارد؟
بله، هر فردی در هر کجای دنیا که باشد در صورت داشتن شرایط ثبت شرکت از جمله تمکن مالی، بیزینس پلن کامل و … میتواند در کشور آلمان شرکتی را به ثبت برساند.
برای ثبت شرکت در کشور آلمان آیا حتماً به شریک آلمانی نیاز است؟
خیر، برای ثبت شرکت نیازی به داشتن شریک آلمانی وجود ندارد.
بعد از چه مدتی میتوان اقامت آلمان را از طریق ثبت شرکت به دست آورد؟
بعد از تاییدیه ثبت شرکت شما میتوانید اقامت موقت ۳ تا ۵ ساله این کشور را به دست بیاورید. بعد از گذشت ۳ سال و در صورت فعال و موفق بودن شرکت، شما میتوانید که اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.
انواع شرکتهای قابل ثبت در کشور آلمان چیست؟
شرکت با مسئولیت محدود GmbH یا UG
شرکت با مشارکت محدود
شرکت AG
برای ثبت شرکت در کشور آلمان آیا نیازی به حضور فیزیکی وجود دارد؟
خیر، شما میتوانید با انتخاب یک وکیل مطمئن در کشور آلمان صفر تا صد فرایند ثبت شرکت را به او بسپارید.
برای ثبت شرکت در کشور آلمان نیازی به داشتن گواهی تمکن مالی وجود دارد؟
بله شما به عنوان فرد متقاضی ثبت شرکت باید گواهی تمکن مالی قانونی مبتنی بر داشتن تمامی هزینههای اولیه و هزینههای آتی شرکت از جمله حقوق یک ساله پرسنل و … را داشته باشید.