آلمان به عنوان پنجمین کشور مطلوب جهان برای مهاجرت شناخته شده و این به دلیل اقتصاد خوب، سیستم آموزشی با کیفیت و فرصت های شغلی موجود در این کشور است. در سالهای اخیر، مردم از سراسر جهان با استفاده از روشهای مختلف به این کشور اروپایی و قدرتمند مهاجرت کرده اند. روشهای متعددی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد که عبارتند از مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت کارآفرینان و سرمایه گذاران، مهاجرت از طریق ازدواج و ویزای اتحاد مجدد خانواده که شرایط مهاجرت به آلمان برای هر کدام از این روشها، متفاوت و منحصر به فرد است.
شرایط عمومی مهاجرت به آلمان
همانطور که گفتیم، مهاجرت به آلمان در روشهای مختلف، متفاوت و منحصر به فرد است ولی در برخی از آنها شباهت هایی وجود دارد. برخی از شرایط عمومی مهاجرت به آلمان عبارتند از:
اثبات پایداری و تمکن مالی: یکی از شرایط مهاجرت به آلمان تحت هر برنامه مهاجرتی، اثبات تمکن مالی است و متقاضیان باید ثابت کنند که قادر به تامین نیازهای مالی خود در آلمان هستند، حتی اگر در آلمان مشغول به کار باشید، تا زمانی که حقوق خود را دریافت نکنید، باید بودجه اولیه برای تامین هزینه های خود را داشته باشید.
داشتن بیمه درمانی: شما بدون پوشش معتبر بیمه درمانی قادر به مهاجرت به آلمان نخواهید بود. قبل از اقدام به مهاجرت، مطمئن شوید که بیمه درمانی شما مورد تایید دولت آلمان است یا خیر.
داشتن حداقل مهارت زبان آلمانی: برای اینکه بتوانید در آلمان زندگی کنید، باید زبان آلمانی بدانید. داشتن مدرک B1 زبان آلمانی یکی از مهمترین شرایط مهاجرت به آلمان است و اگر می خواهید اقامت دائم بگیرید، به مهارت بالاتری نیاز دارید.
انواع ویزای آلمان
شهروندان ایرانی برای ورود به آلمان باید ویزای آلمان دریافت کنند. افراد بسته به هدفی که برای ورود به آلمان دارند باید یکی از انواع ویزای توریستی، ویزای تجاری، ویزای تحصیلی، ویزای کاری، ویزای مهمان برای افراد خاص و ویزای کارآموزی را دریافت نمایند.
ویزای کاری
آلمان به دلیل کمبود کارگران ماهر و افراد متخصص، همواره در جستجوی مهندسین، متخصصان فناوری اطلاعات، کارمندان پزشکی و سایر متخصصان واجد شرایط مهاجرت به آلمان است و برای ترغیب چنین افرادی برای مهاجرت به آلمان، مقامات مهاجرت این کشور، الزامات سخت را برای اخذ ویزای کاری راحت کرده اند و شرایط مهاجرت به آلمان برای متخصصین به راحتی فراهم است. به همین دلیل این روش یکی از پرطرفدارترین روشهای مهاجرتی آلمان محسوب می شود. برای ان منظور باید شغلی در آلمان پیدا کنید که اتباع خارجی را می پذیرد و سپس برای اخذ ویزای اشتغال آلمان اقدام نمایید و با ورود به آلمان، مجوز اقامت کاری بگیرید.
علاوه بر این، برای دریافت اجازه اقامت برای کار در آلمان، کارفرما و کارمند باید ثابت کنند که برای شغل مورد نظر، کمبود کارمندانی که از آلمان یا اتحادیه اروپا هستند، وجود دارد، بنابراین این موقعیت را نمی توان از طریق آنها پر کرد، همچنین کارمند خارجی باید از نظر حقوق و محیط کار، شرایط مشابه با سایر کارمندان آلمانی داشته باشد. الزامات و شرایط تحصیلی و تجربه کاری برای شغل مورد نظر توسط متقاضی و الزامات کشور آلمان توسط شرکت استخدام کننده باید به طور کامل رعایت شوند و شرکت به طور رسمی باید ثبت شده باشد. به عنوان یک کارمند در آلمان، تا زمانی که اجازه اقامت شما اعتبار دارد، می توانید کار کنید. در این روش می توانید به همکاری با کارفرمای اولیه خود ادامه دهید و یا در جایی دیگر مشغول به کار شوید و بعد از مدت زمان مشخص برای اقامت دائم اقدام کنید. اگر تخصص لازم را نداشته باشید،مهاجرت به آلمان بر اساس اشتغال برای شما بسیار دشوار خواهد بود.
ویزای تحصیلی در آلمان
یکی از محبوب ترین روشهای مهاجرت به آلمان، از طریق تحصیل است و از آنجایی که تحصیل در آلمان تقریبا رایگان است، بسیاری از دانشجویان بین المللی، این کشور را برای ادامه تحصیلات خود برمی گزینند. همین امر باعث شده تا آلمان به مکان مهمی جهت مهاجرت برای اهداف آموزشی تبدیل شود. شرایط مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل برای کسانی که دارای مدرک دیپلم به بالا هستند، فراهم است و در صورت فارغ التحصیل شدن از دانشگاههای آلمان می توانید به راحتی جذب بازار کار این کشور شوید و پس از چند سال با پرداخت مالیات، برای اقامت دائم آلمان اقدام کنید. بیش از 50 درصد از دانشجویانی که تحصیل خود را در آلمان به پایان می رسانند، در این کشور زیبا می مانند و شغل مناسبی پیدا می کنند.
ویزای سرمایه گذاری آلمان
مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری یکی از روشهای پرطرفدار مهاجرت آلمان است که برای افراد سرمایه گذاری و همچنین کارآفرینان مناسب است. شرایط مهاجرت به آلمان در این روش، ایجاد فرصت های شغلی و اقتصادی در آلمان توسط متقاضیان کارآفرین و سرمایه گذار است. یکی دیگر از شرایط مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری، داشتن مبلغ 250 هزار یورو برای سرمایه گذاری در آلمان است. ویزای سرمایه گذاری، زیر مجموعه ای از ویزای اشتغال و کار آلمان است و برای دریافت این ویزا باید ثابت کنید که بودجه لازم برای سرمایه گذاری را دارید و سرمایه گذاری شما به نفع اقتصاد آلمان خواهد بود و مهمتر از همه اینکه سرمایه گذاری شما مورد نیاز آلمان خواهد بود. اگر وضعیت خود را به عنوان کارآفرین در آلمان حفظ کنید، پس از گذشت سه سال می توانید اقامت دائم این کشور را دریافت کنید.
ویزای پیوست خانواده
یکی از رایج ترین روشهای مهاجرت به آلمان، اخذ ویزای اتحاد مجدد خانواده است. در مواردی، افراد به دلایل مختلف به آلمان مهاجرت می کنند، اما مجبور به رها کردن خانواده خود را در کشور مبدا می شوند. در این شرایط، فردی که شهروند و یا مقیم دائم آلمان است می تواند همسر و تمامی فرزندان زیر 16 سال خود را به آلمان ببرد و آنها واجد شرایط مهاجرت به آلمان خواهند بود. شرایط مهاجرت به آلمان در این روش بدین صورت است که فرد مقیم و همسر وی باید مدارکی برای اثبات ازدواجشان ارائه دهند، همچنین فرزندان شهروند آلمانی برای اینکه واجد شرایط مهاجرت به آلمان و پیوستن به خانواده باشند باید شناسنامه معتبر داشته باشند. کودکان زیر 16 سال نیازی به داشتن مهارت های زبان آلمانی ندارند ولی برای کودکان بالای 16 سال باید مدرک کافی از مهارت زبان آلمانی و توانایی تطبیق و ادغام وجود داشته باشد و این یکی از شرایط مهاجرت به آلمان در این روش است. همسر شهروند آلمانی برای اینکه واجد شرایط مهاجرت به آلمان باشد، باید دارای مهارت آلمانی حداقل در سطح A1 باشد.
ویزای نامزدی
این آسانترین راه برای مهاجرت به آلمان است که نیازی به مهارت های زبان، آموزش و تجربه حرفه ای ندارد. شرایط مهاجرت به آلمان برای کسانی که نامزدشان، شهروند و یا مقیم آلمان است، به راحتی فراهم است. برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج، باید ویزای خاصی که برای ورود به آلمان و ازدواج با شهروند آلمانی یا مقیم دائم لازم است، دریافت کنید. پس از ورود به آلمان، بعد از 3 سال اقامت متوالی می توانید به راحتی اقامت دائم آلمان را دریافت نمایید. البته ویزای ازدواج به این آسانی نیست و مدارکی برای اینکه ازدواج ساختگی نیست باید ارائه داده شود و در صورت اینکه ثابت شود، ازدواج جعلی است، متقاضی مهاجرت به آلمان به عنوان کلاهبردار از کشور اخراج خواهد شد. لازم به ذکر است دولت آلمان ازدواج همجنسگرایان را به رسمیت می شناسد. برخی از شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج عبارتند از: داشتن حداقل 18 سال، رعایت شرایط قانون ازدواج در کشور مبدا، برخورداری از دانش آلمانی حداقل در سطح A1 و تعیین تاریخ ازدواج در آلمان قبل از اخذ ویزا. توجه داشته باشید، تنها افرادی که به طور رسمی ازدواج نکرده اند، واجد شرایط مهاجرت به آلمان از طریق ویزای نامزدی هستند.
اجازه اقامت آلمان
با اخذ هر کدام از ویزاهای نامبرده، واجد شرایط مهاجرت به آلمان و اخذ اقامت آلمان خواهید بود. توجه داشته باشید، اجازه اقامت آلمان می تواند موقت و یا دائم باشد. اجازه اقامت موقت به اتباع بیگانه اجازه می دهد برای مدت معینی در آلمان بمانند و سپس به کشور وطن خود بازگردند و اجازه اقامت دائم بدان معنی است که اتباع خارجی می توانند تا هر زمانی که می خواهند در آلمان بمانند و هر زمان که بخواهند، کشور را ترک کنند و به کشور وطن خود بازگردند. با این حال، اجازه اقامت دائم به معنای دریافت حق شهروندی آلمان نیست و روند دریافت اقامت دائم و شهروندی آلمان کاملا با یکدیگر متفاوت است.
مجوز استاندارد اقامت
این نوع اجازه اقامت برای کلیه اهداف مهاجرتی که در بالا ذکر شد و همچنین برای اهدافی از قبیل گذراندن دوره های آموزشی، برای آلمانی هایی که قصد بازگشت به آلمان را دارند و همچنین کسانی که به دلایل دیپلماتیک و بشردوستانه به آلمان سفر می کنند، صادر می شود و برای مدتی معتبر و قابل تمدید است. اگر با توجه به توضیحات بالا، واجد شرایط مهاجرت به آلمان هستید، همین حالا با کارشناسان متخصص اپلای من تماس بگیرید. ما در تمامی مراحل درخواست ویزای مهاجرت آلمان و اقامت این کشور در کنار شما خواهیم بود
مقالات و مطالب مرتبط: