آلمان کشوری با سیاست مهاجرتی باز است و به دلیل کمبود نیروی کار و همچنین پایین بودن نرخ تولد، در دهه های آخرین تبدیل به یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپایی شده است. علاوه بر این، سیاست مهاجرت آلمان تحت تاثیر گذشته تاریخی است، برای مثال از بازگشت آلمانی هایی که به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند و یا از مهاجرت یهودیان در این کشور استقبال می شود. امروزه بیش از 12 میلیون نفری که در آلمان زندگی می کنند در خارج از این کشور متولد شده اند. بدین ترتیب آلمان با توجه به تعداد مهاجران، پس از ایالات متحده در مقام دوم جهان قرار دارد. روش های مهاجرت به آلمان، متعدد است و برای رسیدن به هدف و اخذ ویزای اقامت آلمان باید بردباری پیشه کنید، چرا که پروسه مهاجرت به آلمان بسیار بروکراتیک است و باید مدارک لازم را بدون نقص و به صورت کامل و ترجمه شده و رسمی ارائه دهید. همچنین به دلیل تقاضای بالای ویزای آلمان، گرفتن وقت سفارت، حداقل 2 ماه به طول می انجامد. در این فرصت می توانید به یادگیری زبان آلمانی بپردازید و مدارک لازم را با دقت جمع آوری نمایید. در این مقاله قصد داریم بهترین روش های مهاجرت به آلمان 2020 را برای شما عزیزان توضیح دهیم، با ما همراه باشید.
بهترین روش های مهاجرت به آلمان
انواع روش های مهاجرت به آلمان عبارتند از: مهاجرت تحصیلی، کاری، ازدواج، تجدید دیدار خانوادگی، برنامه اسکان مجدد برای آلمانی های خارج از کشور، سرمایه گذاری، خود اشتغالی و کارآفرینی، دلایل بشردوستانه و پناهندگی که هر کدام مدارک و الزامات مخصوص به خود را می طلبد و پروسه درخواست ویزای اقامت دائم آلمان و مدت زمان صدور ویزا برای هر کدام از این روشها متفاوت است. در ادامه مهمترین روش های مهاجرت به آلمان را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مهاجرت به آلمان: مهاجرت دانشجویی
یکی از رایج ترین روش های مهاجرت به آلمان، مهاجرت دانشجویی از طریق اخذ پذیرش دانشگاهی یا ثبت نام در مدارس فنی و حرفه ای و گرفتن ویزای دانشجویی است. این روش در مقایسه با سایر روش های مهاجرت به آلمان آسانتر و کم هزینه تر است و معمولا منجر به اقامت دائم این کشور نیز می شود. برای تحصیل در آلمان باید حداقل مدرک دیپلم داشته باشید، همچنین برای راحتی در اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی بهتر است همین حالا یادگیری زبان آلمانی را شروع کنید و حداقل مدرک B1 آلمانی دریافت نمایید، چرا که بیشتر برنامه ها و رشته های تحصیلی در دانشگاههای دولتی این کشور به زبان آلمانی ارائه می شوند. فارغ التحصیلان دانشگاههای آلمان به راحتی جذب بازار کار اروپا می شوند و با پرداخت مالیات، بعد از 8 سال می توانند اقامت دائم و یا حق شهروندی این کشور را دریافت نمایند.
مهاجرت به آلمان: مهاجرت کاری
یکی از روش های مهاجرت به آلمان، اخذ ویزای کاری است. مهاجرت به آلمان از طریق کار از گذشته تا به امروز یکی از روش های مهاجرتی متداول و محبوب در بین افراد از کشورهای مختلف بوده و هست و در 80 درصد مواقع منجر به اخذ اقامت دائم آلمان می شود. برای مهاجرت به آلمان از طریق کار، باید از قبل یک شغل مناسب پیدا کنید و برای اخذ ویزای کاری نیاز به یک دعوت نامه رسمی از کارفرمای آینده خود دارید، علاوه بر این باید مدارک و یا تجربه کاری خود در ایران را نیز ترجمه کنید و برای تایید ارائه دهید. با اخذ ویزای کاری آلمان، پس از ورود به این کشور، مجوز اقامت یا کارت آبی به شما اعطا خواهد شد. البته ویزای کاری آلمان در چند نوع مختلف، برای افراد و تخصص های مختلف صادر می شود. ویزای کاری که منجر به دریافت کارت آبی می شود، مختص افراد متخصصی است که در یک شغل دارای تجربه حرفه ای هستند. همچنین تاجران، افراد خود اشتغال و کارآفرین، دانشمندان و محققان، هنرمندان و گروه دکترین نیز می توانند از طریق ویزای کار برای مهاجرت به آلمان اقدام نمایند.
مهاجرت به آلمان: مهاجرت تجاری و خود اشتغالی
سرمایه گذاری یکی از بهترین روش های مهاجرت به آلمان است که به دو بخش کارآفرینی و خود اشتغالی و راه اندازی کسب و کار خصوصی و حرفه ای تقسیم می شود. افراد خود اشتغال در آلمان با عنوان Freiberufler یا فریلنسر شناخته می شوند و این موضوع در نظام حقوقی آلمان به صورت قانونی ثبت شده است. این متخصصین معتبر، کارآفرین محسوب نمی شوند و از مالیات کارآفرینی معاف هستند. افراد خود اشتغال می توانند برای راه اندازی کسب و کار خود، کارمندانی را استخدام کنند. این حرفه ها شامل مشاوران، مربیان، مترجمین، نویسندگان، روانشناسان، متخصصان تغذیه، وکلا، دندانپزشکان و برخی دیگر می شود.
به نظر می رسد مهاجرت از طریق تجارت یکی از ساده ترین روش های مهاجرت به آلمان است، زیرا تنها با 1 یورو می توانید یک شرکت در آلمان افتتاح و ثبت کنید و یک فریلنسر کاملاً از الزامات مالیاتی معاف است. با این وجود، همه چیز آنچنان که به نظر می رسد هم ساده نیست، مثال 1 یورو برای ثبت شرکت برای افرادی است که در آلمان ساکن هستند، ولی کسانی که قصد مهاجرت به آلمان را از ایران و از طریق سرمایه گذاری دارند، برای موفقیت در این راه باید الزاماتی را برای اخذ ویزای سرمایه گذاری برآورده کنند. علاوه بر حداقل سرمایه مورد نیاز، سرمایه گذار یا کارآفرین باید یک بیزینس پلن کامل نیز ارائه دهد و در صورت تایید آن توسط مقامات مهاجرتی و دولتی آلمان، ویزای سرمایه گذاری برای متقاضی صادر خواهد شد.
مهاجرت به آلمان: مهاجرت از طریق ازدواج
ازدواج یکی از آسانترین راه های قانونی مهاجرت به آلمان است که نیازی به مهارت های زبان، تحصیلات و تجربه حرفه ای ندارد. برای مهاجرت از طریق ازدواج، باید ویزای نامزدی دریافت کنید که درخواست این ویزا باید از طرق نامزد و یا همسر شما که مقیم دائم و یا شهروند آلمان است، ارائه شود. با ویزای نامزدی می توانید به راحتی وارد آلمان شوید و پس از 3 سال اقامت متوالی، اقامت دائم این کشور اروپایی و ثروتمند را دریافت کنید. خوب است بدانید با ویزای ازدواج می توانید در آلمان به تحصیل و کار تمام وقت بپردازید.
مهاجرت به آلمان: مهاجرت برای تجدید دیدار خانوادگی
یکی از روش های مهاجرت به آلمان، تجدید دیدار خانوادگی از طریق ویزای پیوست خانواده است و بستگان یک شهروند یا مقیم آلمان (همسر، فرزندان خردسال و والدین) می توانند به راحتی از این طریق به آلمان مهاجرت کنند. همچنین اقوامی که در آلمان به مراقبت پزشکی نیاز دارند نیز می توانند از طریق این ویزا به آلمان سفر کنند. برای صدور این ویزا، متقاضی و همچنین فرد مقیم آلمان باید تمامی مدارک شناسایی معتبر را به اداره مهاجرت و سفارت آلمان برای تایید ارائه دهند. پس از تایید اینکه دو نفر نسبت خانوادگی دارند، ویزای پیوست خانواده برای متقاضی صادر می شود.
مقالات پیشنهادی: