رایگان بودن تحصیلات دانشگاهی در کشور آلمان از جمله مهترین دلایل علاقه متقاضیان مهاجرت تحصیلی به این کشور پیشرفته اروپایی است. رایگان بودن تحصیل در دانشگاه های آلمان باعث شده تا همه ساله متقاضیان بسیاری برنامه های خود را معطوف به این کشور ایده آل و برتر اتحادیه اروپا کنند.. تحصیل در دانشگاه های آلمان به هر دو زبان انگلیسی و آلمانی امکان پذیر و رایگان است و این موضوع باعث شده تا هر ساله متقاضیان بسیاری از جهان خواستار دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان باشند. داشتن مدرک زبان آلمانی و با زبان انگلیسی از اصلی ترین شرایط تحصیل در آلمان است. در صورتی که شخص علاقه به ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان داشته باشد می تواند با داشتن مدرک زبان انگلیسی از دانشگاه های خصوصی و غیر رایگان آلمان، در صورت دارا بودن شرایط پذیرش بگیرد.
قوانین جدید سفارت آلمان برای صدور ویزای تحصیلی کشور آلمان این امکان را به متقاضیان میدهد تا در صورت تکمیل بودن شرایطشان بتوانند سریعتر از قبل وقت سفارت دریافت کنند. ابن به ابن معناست که متقاضیان در دصورت کامل بودن مدارک از قبیل پذیرش دانشگاه، مدرک زبان و یا گواهی بورسیه تحصیلی این امکان را دارند تا در طی کمتر از 2 ماه وقت سفارت دریافت کنند. متقاضیانی که قصد مهاجرت تحصیلی به این کشور و دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان را دارند نیاز دارند تا ابتدا با شرایط تحصل در این کشور در مقاطق مختلف آشنا شوند و سپس درباره شرایط و مدارک لازم جهت دریافت این ویزا اطلاعات کسب کنند. در ادامه این مقاله تلاش داریم تا شما را با سرفصل هایی که پیشتر ذکر شد آشنا کنیم.
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان
اولین قدم برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان و مهاجرت تحصیلی به این کشور، اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های این کشور است. در این قسمت مدارک و شرایط لازم برای دریافت این ویزا را بررسی خواهیم کرد.
- پاسپورت
- 2 فرم تکمیل شده درخواست ویزا
- 2 قطعه کس با پشت زمینه طوسی در اندازه 35 در 45 میلی متر
- پذیرش دانشگاه
- اصل و ترجمه مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات
- نامه تمکن مالی
- بیمه دانشجویی با حداقل 3 ماه اعتبار
- انگیزه نامه
- مدرک پرداخت هزینه بررسی پرونده توسط سفارت به مبلغ 60 یورو
- مدرک زبان آلمانی
- در صورت داشتن پذیرش از دانشگاه های دولتی
در کنار مدارک ذکر شده ارائه تمکن مالی برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان مورد نیاز می باشد که برای این منظور متقاضی باید به صورت میانگین مبلغ 10000 یورو در حساب بانکی خود و یا سرپرست نشان داده و گواهی مورد نظر را به سفارت کشور آلمان ارائه نماید.
شرایط سفارت آلمان برای صدور ویزای تحصیلی کشور آلمان
بر اساس تجربیات سالهای اخیر سفارت آلمان برای صدور ویزای تحصیلی کشور آلمان به هفت نکته توجه بسیاری دارد و این هفت شرط در صدور ویزا تاثیر بسزایی خواهند داشت که عبارتند از:
- سن خوب (برای مثال زیر 26 سال برای فوق لیسانس)
- معدل خوب (معدل بالای 16)
- فارغ التحصیلی از دانشگاه سراسری از ایران (تفاوتی بین شبانه و روزانه نیست)
- تنظیم انگیزه نامه قوی (به زبان آلمانی)
- اخذ مدرک زبان آلمانی (حداقل B2)
- اخذ پذیرش تحصیلی آلمان از دانشگاه با رنکینگ خوب
- ارائه تمکن مالی خوب٬ حداقل سه ماه به میزان 10236€ (یورو)
در صورتی که شرایط مطرح شده فراهم باشد سفارت آلمان در ایران اقدام به صدور ویزای تحصیلی کشور آلمان در سه نوع مختلف (با توجه به شرایط و نیاز متقاضی) خواهد کرد که عبارتند از:
- ویزای دانشجویی: مخصوص متقاضیانی که پذیرش مستقیم دانشگاهی دارند
- ویزای متقاضی دانشجویی: مختص متقاضیانی که پذیرش مشروط دارند و میبایست در آزمون و یا مصاحبه شرکت کنند
- ویزای دوره زبان: برای متقاضیانی که به قصد شرکت در دوره زبان قصد ورود به این کشور را دارن.
تحصیل در مقطع کارشناسی
همانطور که پشتر و در بخش های قبلی این مقاله به آن اشاره شد، اولین قدم برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان ، دریافت پذیرش تحصیلی در یکی از مقاطع از دانشگاه های این کشور است. برای دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی، مدرک دیپلم و در برخی موارد مدرک پیش دانشگاهی خود را به دانشگاه ارائه دهید، در غیر اینصورت موفق به ثبت درخواست نخواهید شد.
برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان از طریق اپلای در مقطع کارشناسی باید این امر را در نظر داشته باشید که از سال دریافت مدرک دیپلم نباید بیشتر از 4 یا 5 سال گذشته باشد. در اصطلاح گپ تحصیلی برای اخذ پذیرش نکته ی با اهمیتی است که متقاضیان ویزای تحصیلی کشور آلمان باید در نظر داشته باشند. ضمنا تحصیل به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی در دانشگاه های آلمان رایگان است و متقاضیان تحصیل به زبان آلمانی به مدرک زبان آلمانی در سطح b2 و متقاضیان تحصیل به زبان انگلیسی به حداقل مدرک آیلتس 6 برای اخذ پذیرش و به دنبال دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان نیاز خواهند داشت.
مدت زمان دوره کارشناسی در آلمان 4 ساله می باشد و متقاضی در حین تحصیل اجازه کار پاره وقت (20 ساعت در هفته) نیز خواهد داشت. تحصیل رایگان در آلمان با اینکه رایگان محسوب میشوند اما سالیانه مبلغی در حدود میانگین 700 یورو برای هزینه های جانبی ار دانشجوان دریافت خواهد کرد.. برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی در دانشگاه های آلمان، متقاضی باید مدرک آیلتس حداقل 6 را به دانشگاه ارائه نماید. همانطور که قبلا یه آن اشاره شد یکی از اصلی ترین مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای تحصیلی کشور آلمان ، نامه تمکن بانکی می باشد که این نامه تمکن نشان دهنده این موضوع می باشد که دانشجو هزینه های تحصیل و زندگی یک سال اول را تامین می کند. این هزینه ها توسط دولت آلمان برای یک فرد حدودا ماهیانه 850 یورو تخمین زده شده است.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی از دانشگاه های معتبر ایران یکی از مهمترین نکاتی است که مورد سوال بسیاری از علاقه مندان به دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان در مقطع کارشناسی ارشد است. متقاضیان برای اطلاع از دانشگاه های مورد تایید کشور آلمان میتوانند به سایت anabin.kmk.org مراجعه کنند.
اینکه مدرک شما از چه دانشگاهی از ایران باشد برای دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان بسیار نکته مهم و حائز اهمیتی است، در حال حاضر دانشگاه های آلمان به دانشگاه هایی نظیر پیام نور و علمی کاربردی کمتر رغبت نشان داده و تنها در بعضی از دانشگاه های این کشور برای آنان پذیرش ارائه می کنند. طول دوره مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های آلمان می تواند 1 ساله، 1 سال و نیمه وحتی 2 ساله باشد. طول مدت تحصیل کاملا به رشته و ترم های دانشگاه بستگی دارد. افرادی که دارای مدرک لیسانس بوده و گپ تحصیلی آن ها بیشتر از حدود 5 سال نیست، می توانند برای ویزای تحصیلی کشور آلمان در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنند.
مدارک لازم برای دریافت پذیرش در آلمان در مقطع فوق لیسانس طبق لیست زیر می باشد.
- پاسپورت
- مدرک زبان
- اصل و ترجمه تمامی مقاطع تحصیلی شامل دیپلم و پیش دانشگاهی و لیسانس به همراه ریز نمرات آن ها
- ارائه نامه تمکن مالی
- نامه و رزومه کاری در صورت داشتن سابقه کار
- انگیزه نامه
ویزای تحصیلی کشور آلمان در مقطع دکتری
دریافت پذیرش در مقطع دکتری از دانشگاه های کشور آلمان و به دنبال آن دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان امر نسبتا مشکلی می باشد. برای این امر شخص متقاضی در مقطع دکتری باید در صورت داشتن رزومه قوی برای پیدا کردن یک استاد راهنما اقدام کند و پس از مصاحبه و مکاتبه با استاد راهنما و در صورتی که استاد راهنما فرد متقاضی را بپذیرد، می تواند در مقطع دکتری موفق به اخذ پذیرش شود. معمولا تحصیل در مقطع دکتری در آلمان 4 سال به طول می انجامد و رزومه قابل قبول ابه این معناست که متقاضی لزوما باید موارد ذیل را در رزومه خود داشته باشد:
- حداقل سه یا چهار مورد مقاله های ثبت شده در ISI
- سابقه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی
- معدل بالا در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس
- مدرک زبان در سطح مطلوب
- توصیه نامه و انگیزه نامه قوی
بورسیه تحصیلی آلمان
کشور آلمان هرساله و با توجه به سطح درامد و شایستگی دانشجویان اقدام به اعطا بورس های مختلفی میکند. متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان باید این نکته را در نظر داشته باشند که اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد امر بسیار مشکلی می باشد. اما این موضوع در مقطع دکتری و با توجه به رزومه قوی و قابل قبول شخص امکان پذیر است. در کشور آلمان بورس های مختلفی توسط سازمان DAAD اعطا میشود که متقاضیان میتوانند با مراجعه به وبسایت www.daad.de از نحوه و شرایط آنها مطلع شوند.
هزینه های تحصیل و زندگی در آلمان
تحصیل رایگان در دانشگاه های کشور آلمان به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی از ویژه گی های سیستم آموزشی کشور آلمان است.
در کنار الزام ارائه تمکن مالی به سفارت آلمان برای اخذ ویزا، متقاضی باید آمادگی برای هزینه های دیگری نیز داشته باشد.
هزینه های زندگی برای افرادی که می خواهند ویزای تحصیلی کشور آلمان داشته باشند، بسته به نوع و سبک زندگی فرد و عوامل دیگر متغیر می باشد. به طور میانگین هزینه های زندگی در آلمان برای یک نفر ماهیانه 700 تا 1000 یورو متغیر می باشد.
دانشجویانی که ویزای تحصیلی کشور آلمان دریافت نموده اند و مشغول به تحصیل در دانشگاه های کشور آلمان این امکان را دارند که هفته ای 20ساعت حق کار پاره وقت داشته باشند. این موضوع میتواند تا حد زیادی در تامین مخارج زندگی دانشجو تاثیرگذار باشد که از ساعتی 8 تا 12 یورو درآمد خواهند داشت.
ویزای همراه دانشجویی آلمان
مسئله ویزای همراه دانشجویی همواره یکی از دغدغه های متقاضیان متاهل است بوده و دانشویان به دنبال الحاق همسر و فرزندان خود به ویزای تحصیلی کشور آلمان بوده اند. خوشبختانه در قوانین مهاجرتی کشور آلمان قانونی به نام الحاق خانواده وجود دارد که در آن همسر و فرزند زیر 18 سال شخص دانشجو، می توانند با ویزای همراه به آلمان بیایند. همچنین همسر شخص دانشجو این اجازه را دارد تا به صورت تمام وقت به کار در آلمان بپردازد. برای دریافت ویزای همراه از طریق قانون الحاق خانواده باید موارد زیر را فراهم کنید:
- مکان زندگی با شرایط ایده آل جهت اقامت خانواده. در صورت نبود این آیتم نمی توانید خانواده خود را به همراه خود به آلمان ببرید.
- منابع مالی مناسب برای ساپورت هزینه های زندگی خود و خانواده که بتواند کل مدت اقامت شما در آلمان را پوشش دهد. این هزینه جدا از کمک هزینه های مالی دولت است.
- سند ازدواج خود و همسرتان که تاریخ آن باید قبل از اخذ ویزای دانشجویی آلمان باشد.
- سن شما و همسرتان باید بالای 18 سال باشد و فرزند شما زیر 16 سال باشد. اگر فرزند 16 ساله باشد باید زبان آلمانی را بلد باشد.
- مهارت زبان همسر شما باید حداقل A1 باشد و فرزند 16 تا 18 ساله شما باید مدرک زبان آلمانی C1 داشته باشد.
- در صورتی که مدت دوره تحصیل شما حداقل 1 سال باشد، می توانید برای ویزای همراه اقدام نمایید.
- فرزندی که با ویزای همراه با شما به آلمان می آید نباید متاهل، طلاق گرفته یا بیوه باشد.
- حق حضانت فرزند باید با فرد دانشجو باشد که بتوانید ویزای پیوست خانواده را بگیرید.
برای آشنایی بیشتر در خصوص ویزای تحصیلی کشور آلمان مقالات ذیل را پیشنهاد میکنیم:
دریافت ویزای کار در آلمان
تحصیل در آلمان با دیپلم
تحصیل در آلمان رایگان
ویزای تحصیلی کشور آلمان